nedeľa 30. decembra 2012

Silvester 2012 na obrazovke.reprízy a spomienky

Silvestrovský večer na našich obrazovkách sa ani tohto roku nevyhol reprízam či reality šou. Oklieštená zábava najmä na komerčných staniciach vo veľkej miere stavia na hosťoch a prevzatých programoch zo susedného Česka.



Markíza ponúkne záznam z koncertu legendy soc-popu v pražskej Lucerne pred jedenástou a neskôr aj ďalšiu šou v hlavnej úlohe s týmto majstrom hitov a veselých melódii s názvom Mejdan roku.

Nadviazať silvestrovskými špeciálmi na programy, ktoré diváci TV JOJ sledovali počas roku – taká je stratégia druhej najúspešnejšej komerčnej TV stanice. Silvestrovský Panelák aj finále tretej série reality šou Farmár hľadá ženu sa objavia v hlavnom vysielacom čase. JOJ ďalej pokračuje prevzatými programami, najprv s českou reláciou Silvestrovský vtip za stovku a potom o polnoci s Nikto nie je dokonalý, ktorú moderuje Jiří Krampol. Program Česko Slovensko má Silvestra nadväzujúci na talentovú šou, ktorý vysiela o 22.20 h Prima, JOJ nevysiela, a to napriek tomu, že bude mať aj slovenské zastúpenie. „Rozhodli sme sa odvysielať divácky najsledovanejšie relácie namiesto jednej veľkolepej šou. Panelák je najúspešnejší denný seriál už päť rokov a diváci ho mali možnosť sledovať celé sviatky, preto neporušíme kontinuitu jeho vysielania ani na Silvestra,“ objasňuje Lucia Kulichová z TV JOJ.


Spomienky na Česko-Slovensko oživí RTVS spoločne s Českou televíziou aj na Nový rok v relácii Česko a Slovensko po 20 rokoch očami premiérov – Špeciálne otázky Václava Moravca. Ďalej sa bude verejnoprávna televízia venovať skôr oslavám vzniku Slovenskej republiky. O 19.50 h bude pri tejto príležitosti vysielať priamy prenos slávnostného koncertu z Koncertnej siene Slovenskej filharmónie, na ktorom vystúpia sólisti Eva Hornyáková a Otokar Klein. Slovenskú filharmóniu diriguje Oliver Dohnányi.

Televíznej premiéry na Nový rok sa na Jednotke dočká aj koprodukčný film RTVS Dom. Snímka režisérky Zuzany Liovej získala niekoľko prestížnych ocenení na viacerých festivaloch. Iný typ slovenského filmu, divácky úspešné Lóve mladého režiséra Jakuba Kronera, sa na obrazovky dostáva tiež počas sviatkov. Už zajtra ho o 23.25 h odvysiela TV JOJ.

štvrtok 27. decembra 2012

Sadiki Baki priletí dnes vládnym špeciálom na Slovensko

Sadiki Baki

V piatok 28.12.2012 bude narkobarón Sadiki Baki prevezený vládnym špeciálom na Slovensko Prepravu bude hradiť Slovenská republika . 
Špeciálna ozbrojená jednotka bude zabezpečovať, aby Sadiki bol bez komplikácii dopravený do slovenskej veznice.

Po úspešnom prevoze sa bude konať tlačová konferencia.


Albánec bol na Slovensku právoplatne odsúdený na 22 rokov už v septembri 2011. Spolu s komplicmi mal v rokoch 2007 až 2008 zabezpečovať dovoz a distribúciu heroínu z Turecka. Minimálne šesťkrát mala na Slovensko prísť zásielka drog ukrytých v obuvi. Na výkon trestu však Sadiki nenastúpil, pretože sa ukrýval pred spravodlivosťou, kým sa ho nepodarilo vypátrať v Kosove prostredníctvom Interpolu. Najvyšší súd v Kosove následne 20. decembra potvrdil rozhodnutie o vydaní Sadikiho na Slovensko, pričom začala plynúť mesačná lehota, počas ktorej musí byť prevezený.