utorok 28. augusta 2012

Jaroslav Halák: Cez víkend sa tajne oženil!

Jednocestný a celoživotný kontrakt. Jeden z najlepších slovenských brankárov Jaroslav Halák ho spečatil so svojou dlhoročnou priateľkou Petrou Ploczekovou.


Gólman slovenskej hokejovej reprezentácie a klubu zámorskej NHL St. Louis Blues tvorí s Petrou pár už osem rokov. „Zoznámili sme sa na kofole v jednom podniku pri jazere Draždiak v Petržalke,“povedala pred vlaňajšími majstrovstvami sveta v Bratislave a Košiciach pre Nový Čas Halákova partnerka, ktorá si spoločný život s hokejovou hviezdou vždy pochvaľovala.
Nová pani Haláková randila s hokejistom niekoľko rokov.Nová pani Haláková randila s hokejistom niekoľko rokov.
Neprekážalo jej dokonca ani časté cestovanie medzi Európou a Amerikou. „Práve naopak, aj to je pozitívum života s hokejistom. Okrem toho sa naučíte cudzí jazyk, ale takýto život má aj záporné stránky. Nikto vám totiž nezaručí, že zostanete v tom istom meste. Hocikedy môže prísť výmena,“ dodala Petra. Svoj vzťah s Jarom spečatili v sobotu pred verejnosťou i médiami utajeným sobášom.
Jaroslav HalákJaroslav Halák

Nešťastie! Malý Samko spadol do suda s vodou, je v umelom spánku

V Mokrom Háji sa stala v sobotu 25. augusta tragédia. Do suda s vodou spadol iba 16-mesačný Samko. Teraz je v umelom spánku na Kramároch.


Rodinná tragédia sa stala počas miestnych hodov. Samko (16 mesiacov) spadol do suda s vodou, informuje portál tvnoviny.sk. Zvedavého chlapčeka začala hľadať mama, ktorej sa stratil z dohľadu okolo 18.30 h.
Našla ho v sude a vytiahla ho von. Okamžite s manželom zavolali na číslo 112. Operátorka im cez telefón radila, ako majú chlapčeka oživovať.Pritopené dieťatko previezli záchranári, ktorí prišli za chvíľu na miesto, do skalickej nemocnice.
Neskôr večer, okolo 23.00 h ho previezli do Detskej fakultnej nemocnice v Bratislave. "Pacient je v stabilizovanom stave a v umelom spánku. Napojili sme ho na umelú pľúcnu ventiláciu," uviedla hovorkyňa Dana Kamenická pre portál.
Samko má ešte dvoch bratov, pochádzajú zo slušnej rodiny.

Spoveď exmilenca Rezešovej!

Zatiaľ čo Eva Varholíková-Rezešová (35) trie biedu za múrmi väznice, jej najbližší sa uzavreli pred svetom a s médiami nekomunikujú.


Po 4-násobnej tragédii sa rozhodol prehovoriť len jej bývalý partner Erik Fischer (38), s ktorým má dcéru Ellu (5). Opísal posledné hodiny pred tragickou nehodou na maďarskej diaľnici, a aj to, akú esemesku mu jeho expartnerka poslala približne dve hodiny pred osudnou zrážkou.
Kvôli čomu bola v osudnú noc minulý týždeň za vami Eva Varholíková?
- A viete, že to vôbec netuším? Vôbec sme sa nepohádali, lebo ja som jej ani neotvoril bránu. Dokonca som nevedel, kto zvonil. Proste sme sa ani nestretli.
Ako teda viete, že bola u vás?
- Zobudil ma obrovský tresk. Moje psy totiž robili „cirkus“. Stalo sa to po náraze do susedovej brány, keď som už následne videl odchádzať auto. V podstate len koncové svetlá, no aj značku, ktorú som poznal. Bolo to jej auto.
Osudná tragédia, pri ktorej zomreli štyria ľudia.Osudná tragédia, pri ktorej zomreli štyria ľudia.
Ani vám netelefonovala, čo vlastne chcela svojou návštevou?
- Nie, no asi o 45 minút neskôr, o štvrť na tri ráno, mi poslala esemesku. Mala výsmešný charakter, ako sa už, mimochodom, stalo aj viackrát predtým. No nechcem radšej viac konkretizovať.
Hoci potvrdzujete, že k žiadnej hádke nedošlo, chodila k vám aj po rozchode často?
- V tento večer sme sa naozaj nerozprávali. Za dlhšie obdobie však bolo veľa tlakov - telefonických, správami či trúbením pred mojím domom. Viete, po rozchode s Evou som sa vrátil k svojej predchádzajúcej manželke, ktorá mi to umožnila. Spolu sme už piaty rok, tieto výstupy Evy preto berieme ako počasie, keď sa vonku náhodou zamračí. Časom som sa stal aj ja voči tomu apatický.
A čím si to vysvetľujete?
- Asi sa nevedela preniesť cez to, že som sa vrátil k svojej manželke. A zrejme ma chcela aj vydierať dcérkou. A to tak, že už ju nikdy neuvidím, a že urobí všetko pre to, aby nevedela, kto je jej skutočným otcom. Medzi nami totiž prebiehal súdny spor, ktorý sa dlho vliekol. Išlo o úpravu styku s dieťaťom.
Eva Varholíková-Rezešová  je momentálne za mrežami v Maďarsku.Eva Varholíková-Rezešová je momentálne za mrežami v Maďarsku.
Vedeli ste, alebo aspoň tušili, že by mohla mať problémy s alkoholom?
- Myslím si, že sa množili. Obklopovala sa viacerými mladými mužmi...
Myslíte tým aj jej súčasného snúbenca?
- Ja Lukáša, ktorý má len 24 rokov, poznám dlhšie ako Evu. Pracoval v bezpečnostnej službe aj na diskotéke v Spišskej Novej Vsi. Viem aj čo-to o jeho nehode spred pár mesiacov najednom z Eviných áut. Povedala mi to naša dcérka Ella. Ale to som dosť odbočil. Eva podľa mňa mala problémy s alkoholom. Či aj s drogami, netuším.
Ako riešite výchovu vašej dcérky Elly?
- Dal som na súd návrh, aby bola zverená do mojej opatery. Výsledok ešte nepoznám. Chcem, aby vyrastala v mojej rodine. Aj moja manželka a dve naše deti majú s Ellou veľmi dobrý vzťah. Zaslúži si ucelenú rodinu a normálne ovzdušie.
Fischer prehovoril, že Eva mu bežne znepríjemňovala život.Fischer prehovoril, že Eva mu bežne znepríjemňovala život.
Malo by to podľa vás mať hladký priebeh?
- Chcem tomu veriť, lebo ja som nemal konflikt s rodinou Rezešovcov, ale len a len s Evou. Rovnako si myslím, že jej blízki uvažujú triezvo. Aj oni prišli o otca, vedia, ako je to vyrastať bez neho. Ella a zrejme aj staršia sestra Alexandra teraz zrejme na dlhšie prídu o svoju mamu, takženeexistuje lepšie riešenie, ako keď obe budú vyrastať so svojimi otcami.
Aká bola Eva Varholíková ako matka?
- Vo vzťahu sme žili veľmi krátko. Nedokážem posúdiť, aká bola. Nechcem na ňu útočiť, lebo by sa to mohlo brať aj tendenčne.
Máte nejaké nové informácie po jej zatknutí?
- Žiadne. Len z médií. Zatiaľ ma nekontaktoval nikto z jej rodiny. Domáhal som sa len stretnutia s jej súčasným partnerom, no nereagoval na telefonát a ani na SMS. Môžem len predpokladať, že Ella je u opatrovateľky.
Na záver, čo si o tom celom po tragickej nehode myslíte?
- Vôbec to nedokážem pomenovať, keď človek dokáže niečo také spôsobiť!
Eva Rezešová-Varholíková na snímke z mája 2010.Eva Rezešová-Varholíková na snímke z mája 2010.

Mladík sa stal v sekunde celebritou! Stačilo najať ochranku a fotografov!


NEW YORK - Obyčajný študent z New Yorku sa rozhodol preskúmať posadnutosť ľudí celebritami. Zmenil si imidž, najal dvoch falošných bodyguardov a nechal sa na preslávenom námestí Times Square sprevádzať štyrmi fotografmi a tromi kameramanmi. Už asi tušíte, ako to dopadlo.
Akonáhle Brett Cohen opustil budovu, dav ľudí sa začal rozširovať. V neónovej žiari reklám už mala falošná hviezda okolo seba nespočetne veľa obdivovateľov. Jačiace dievčatá mladíka zastavovali bez toho, aby tušili, odkiaľ ho poznajú. V tej chvíli im to ale bolo jedno, túžili len po snímkach s celebritou.
"Cítim sa výnimočne," zaznievalo z úst tých, ktorí sa s Cohenom vyfotili a domnievali sa, že je to slávna popová hviezda.
Keď Cohen po troch hodinách usúdil, že projekt zašiel príliš ďaleko, rozhodol sa ho ukončiť, čo však nebolo ľahké. Musel zamieriť do malého hotela, kde jeden z bodyguardov zablokoval dvere, aby dovnútra nemohli žiadni ľudia.
Trochu znepokojujúci sociálny experiment mal odhaliť, ako slávne osoby fascinujú verejnosť, čo sa naozaj podarilo. "Mal som okolo seba len 15 vlastných ľudí, žiadnych nastrčených fanúšikov alebo tak niečo. Všetko, čo vidíte na videu, je úplne skutočné " vysvetlil denníku New York Daily News študent.
"Musel som predstierať, že to všetko je pre mňa normálne. To bola jedna z tých najťažších častí. A navyše ma bolela tvár, ako som sa musel smiať na všetkých fotkách, ktorých bolo okolo 300. Okúsil som slávu, bolo to fajn, ale nechcel by som, aby to bola súčasť môjho života," dodal Cohen.

Varholíková zostáva vo väzbe!


BRATISLAVA/BUDAPEŠŤ – Občianka SR Eva Varholíková, ktorá čelí podozreniu zo spôsobenia nehody s bilanciou štyroch obetí, zostáva vo vyšetrovacej väzbe, rozhodol dnes v Budapešti na druhom stupni Tribunál okolia Budapešti.
Podľa maďarskej tlačovej agentúry MTI hovorkyňa tribunálu Katalin Kendeová uviedla, že odvolací súd pri verdikte v prípade vodičky, ktorá minulý utorok so svojím autom narazila na diaľnici M3 do iného osobného auta, potvrdil rozhodnutie vyšetrovacieho sudcu na prvom stupni. Podľa neho hrozí útek a schovávanie sa podozrivej.
Súd okolia Budína rozhodol minulý štvrtok o vzatí podozrivej do vyšetrovacej väzby. Expertíza zatiaľ potvrdila, že v krvi vodičky bolo v čase nehody 1,5 promile alkoholu. Varholíková na diaľnici M3 pri 44. kilometri smerom na Budapešť za volantom zrejme zaspala a zozadu narazila do fiata, ktorý po následnom náraze do zvodidiel začal horieť. Tri osoby v aute zhoreli; jednej žene sa podarilo z horiaceho vozidla vyliezť, tá ťažkým zraneniam vo štvrtok podľahla v budapeštianskej nemocnici.

Dvaja mladíci kradli naftu!

Polícia z Kráľovského Chlmca z prečinu krádeže obvinila 17-ročného Richarda a 24-ročného Mariána z okresu Trebišov.


Títo sa vlámali do skladu na Hlavnej ulici v obci Veľký Horeš. Odtiaľ odcudzili 4 ks letných pneumatík na osobné motorové vozidlo, následne z garáže odcudzili 10 litrovú kovovú bandasku s 5 litrami nafty a 20 litrovú kovovú bandasku s 20 litrami nafty.
Richard sa vlámal do sanitného vozidla zn. WV Transportér, z ktorého odcudzil rádiomagnetofón, reflexnú vestu a autobatériu. Obvinení boli umiestnení do cely policajného zaistenia. Majiteľovi takto spôsobili celkovú škodu vo výške cca 905 eur. Obvinenému Mariánovi v prípade dokázania viny hrozí až dvojročné a mladistvému Richardovi až ročné väzenie.

Nóri v severnom mori objavili vrt plný ropy!


OSLO - Nórsky ropný koncern Statoil objavil ďalšie zásoby vysokokvalitnej ropy v Severnom mori. Ako firma uviedla, ložisko Geitungen, ktoré sa nachádza západne od Stavangeru, by malo podľa výsledkov prieskumného vrtu obsahovať 140 až 270 miliónov barelov (1 barel = 159 litrov) vyťažiteľného ropného ekvivalentu.
Geitungen sa nachádza zhruba tri kilometre severne od lukratívneho ložiska Johan Sverdrup, ktoré by podľa najnovších prieskumov malo obsahovať 1,7 až 3,3 miliardy barelov ropy. Minulý rok ešte firma odhadovala rezervy ložiska na úrovni 500 miliónov až 1,2 miliardy barelov ropy. Je to jeden z najväčších objavov v rámci nórskeho kontinentálneho šelfu.
Podľa nórskej spoločnosti sú ložiská prepojené, čo by malo pomôcť znížiť prieskumné a produkčné náklady firiem, ktoré tam majú podiely. Okrem Statoilu sú to ešte firmy Petoro, Det Norske a Lundin Norway. Informovali o tom agentúry Reuters a AP.

Krásna herečka ako zubatá kobyla z 80. rokov!

NEW YORK – Zmysel pre humor jej nechýba! Len máloktorá herečka si dokáže zažartovať na svoj účet tak, ako dcéra frontmana kapely Aerosmith. Liv Tyler by totiž ako vychádzajúca hudobná hviezdička v 80. rokoch príliš neoslnila. Retro zábery z minulosti sú dôkazom, že vo veľkosti úst a chrupu bola na tom ešte horšie ako jej známy otec.

Talent, aký sa len tak nevidí! Smiešna trvalá ondulácia, lesklá tepláková súprava a zubiská na pol tváre. S takýmto imidžom sa Liv Tyler vraj pokúšala preraziť v istej televíznej šou. Po boku vtedajšieho hudobného partnera Jimmyho Fallona však krásku zrodenú pre úspech rozhodne nepripomínala, práve naopak. Úsmevom by odstrašila naozaj každého.
Pikantné zábery sú, našťastie, len paródiou vytvorenou špeciálne pre nočnú talkšou s populárnym komikom. Aj samotný Fallon totiž patrí k milovníkom žartov na vlastné triko, a preto scénku s hosťujúcou celebritou uviedol spôsobom sebe vlastným: „Vtedy som si myslel, že sme odviedli skvelú prácu, ale keď sa na to pozerám spätne, je to trochu trápne.“ Na rovnakú nôtu udrela aj Liv, ktorá ho doplnila týmito slovami: „Nemali sme veľa peňazí, takže nám chýbali štýlové účesy a nemali sme ani urobené zuby.“ O tom, že scéna je odtrhnutá od reality, svedčí tiež fakt, že brunetka bola v 80. rokoch ešte dieťa.
Hrdinka ságy Pán prsteňov svoj herecký talent najnovšie predvádza v snímke Robot & Frank, ktorú prišla osobne predstaviť do štúdia kamaráta Jimmyho. Zdá sa, že humor zdedila po otcovi a bez problémov sa nechá nahovoriť aj na nie veľmi lichotivé pózy.

Sexi Slovenka riadne provokuje! Len v nohavičkách a v priesvitnom!


BRATISLAVA – Odvážnejšia, než kedykoľvek predtým! Speváčka Soňa Šimorová alias Mista (24) sa zviditeľnila účinkovaním v národných kolách Eurovízie. V súčasnosti pôsobí najmä v susedných Čechách, kde si už vyslúžila prezývku Slovenská Lady Gaga. Zrejme za to môže aj fakt, že nedávno nafotila sériu fotografií, na ktorých provokuje podobne ako uznávaná americká speváčka.
Do portfólia speváčky Misty najnovšie pribudli poriadne odvážne zábery. Blondínka sa totiž pred objektívom známeho českého fotografa predstavila v polohe, na akú u nej nie sme zvyknutí. Spomínané snímky sa totiž nesú v kontroverznejšom duchu. Krehko pôsobiaca blondínka na nich pózuje napríklad s náhrdelníkom vytvoreným z lebiek. Umelkyňa však potešila aj svojich mužských priaznivcov, keďže stavila na vyzývavé oblečenie.
Ako nám blondínka v súvislosti s tým prezradila, vznik fotografií sprevádzali menšie obavy. „Nikdy som takýto extravagantný štýl záberov nefotila, preto som mala ostych a trochu som sa bála. S Honzom sa mi ale spolupracovalo výborne. On je veľký profík a urobil vynikajúcu atmosféru,“ povedala nám k tomu Mista, ktorá sa zo začiatku cítila veľmi neisto. „Na konci to už bola zábava,“ dodala.
S výsledkom je speváčka veľmi spokojná. „Prekonal moje očakávania. Vďaka týmto fotkám ma niektoré médiá v Čechách začali volať Slovenská Lady Gaga. Ale ja sa ako ona vôbec necítim a myslím si, že máme od seba pekne ďaleko,“ poznamenala so smiechom Šimorová.   
Keďže blondínka pózuje na záberoch vo vyzývavom oblečení, zaujímalo nás, či sa rada takto provokatívne oblieka. „Mám to rada ako experiment – napríklad pri fotení, kde si môžem vyskúšať a ukázať novú tvár. V normálnom živote by som si však nikdy nič také neobliekla. V podstate som celkom hanblivá osoba,“ uzavrela s úsmevom talentovaná Slovenka.

Spevácka legenda Johnny Hallyday bol hospitalizovaný!


PARÍŽ - Francúzskeho rockového speváka Johnny Hallydaya museli dnes hospitalizovať kvôli vážnym problémom so srdcom. Informovala o tom dnes agentúra AFP.
Problémy Hallydaya, ktorý nedávno oslávil 69 rokov, sa objavili počas pobytu na karibskom ostrove Guadeloupe. Rocková legenda podľa zdrojov citovaných rozhlasovou stanicou RTL musela byť prevezená do nemocnice vrtuľníkom v noci zo soboty na nedeľu.
"Leaticia (jeho manželka) a rodina sú u neho a snažia sa ho premiestniť na ostrov Martinique," uviedla stanica.

Slovenskej modelke zhorelo auto



BRATISLAVA - Hrozný zážitok! V nedeľu v Devínskej Novej Vsi zhorelo auto, ktoré niekto podpálil. Topky.cz zistili, že patrilo modelke Nikole Fridrichovej (24), víťazke titulu Miss Carat Tuning 2011. Požiar vypukol len krátko po tom, ako mladá mamička vozidlo opustila aj so svojou 2,5-ročnou dcérkou.


Iba náhoda?! V nedeľu v Bratislave opäť horelo auto. A znovu išlo a úmyselný čin. „Zisťovateľ príčin požiaru sa na mieste vyjadril, že požiar vznikol pravdepodobne úmyselným konaním neznámeho páchateľa,“ uviedol František Peczár z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.
Topky.sk zistili, že vozidlo patrilo modelke Nikole Fridrichovej, ktorá nám túto nešťastnú udalosť aj potvrdila. „Áno, išlo o moje auto. Ale nechcem sa k tomu viac vyjadrovať, je to čerstvé,” povedala blondínka. Prezradila nám už len to, že si nie je vedomá žiadnych dôvodov, prečo by jej niekto mal takto ubližovať.
Podľa našich informácií je však prípad dosť podozrivý. Mladá mamička totiž mala tráviť posledný mesiac na východe republiky, pričom jej auto celý čas parkovalo pred bratislavským bydliskom. „Len teraz sa vrátila. V nedeľu bola v Horskom parku, prišla s dcérkou domov okolo deviatej a pred desiatou už auto horelo,” tvrdí náš zdroj.
Vyzerá to teda tak, akoby si niekto počkal, kým sa Fridrichová vráti domov. Svedkovia vraj videli z miesta činu utekať vysokého svalnatého muža. Či sa ho však podarí chytiť a či sa Nikola dozvie dôvod, prečo prišla o majetok, je otázne. Našťastie, pri požiari sa nikomu nič nestalo a nerozšíril sa ani na okolostojace autá. Blondínkino vozidlo je však kompletne zničené.

Cruiseova ex nosí po rozvode deravé blúzky!


NEW YORK – Čakajú ju ťažké časy! Hoci sa Katie Holmes (33) na mizine zrejme nikdy neocitne, na niekdajší luxus pod krídlami Toma Cruisea (50) môže zabudnúť. Ohrdnutý exmanžel jej totiž poriadne priškrtil kohútik peňazí. Úbohá herečka tak vo veľkom recykluje blúzky. Aj tie deravé!
Nemá na nové? Odkedy sa Katie Holmes s dcérou zbalila a utiekla od zákonnej polovičky, v očiach médií sa stala hrdinkou bojujúcou za svoje práva a proti sientologickému fanatizmu. Na tom sa síce nič nezmenilo, no z rozprávkovej renty sa po rozvode stal len vzdušný zámok – brunetka obišla naprázdno. A ako by to nestačilo, v uliciach sa objavila s deravou blúzkou.
Po stíchnutí mediálnej búrky sa život Katie a jej jedinej ratolesti vrátil do starých koľají. Obe dievčatá si cez víkend vyrazili na jedno z newyorských ihrísk, aby naplno využili svoj voľný čas bok po boku. Na odchode sa však lenivá a rozmaznaná Suri už opäť vyštverala mame do náručia. Hollywoodska kráska si šesťročné dievča chtiac-nechtiac pritúlila, odhalila však pritom módne faux-pas v podpazuší.
Aj keď sa spočiatku špekulovalo, že herecká hviezda a matka na plný úväzok získa od Cruisea približne 18 miliónov dolárov, z tejto sumy nakoniec celkom vzišlo. V rozvodovom vyrovnaní bolo totiž odklepnuté len výživné na Suri v hodnote 400 tisíc dolárov ročne. Na áčkového hrdinu strieborného plátna, ktorý za uplynulých 12 mesiacov zarobil 75 miliónov, teda vôbec nejde o horibilnú čiastku. Zrejme sa však chcel vyhnúť tomu, aby z týchto peňazí podporoval aj exmanželku a jej šatník.

Kráska z Farmy bola v minulosti dobodaná expriateľom!



BRATISLAVA - Doživotná trauma! Nikola Čajkovská (19) je druhou najmladšou súťažiacou v šou Farma, no prežila si toho už dosť. Zážitky, na ktoré nikdy nezabudne, by zrejme neželala ani najväčšiemu nepriateľovi. Ako štrnásťročná totiž narazila na muža, ktorý ju pod vplyvom drog fyzicky ohrozoval. Po jeho útokoch zostali kráske jazvy po celom tele!


Chybičky na kráse! Nikola Čajkovská zo zostavy tretej série šou Farma je bez pochýb príťažlivá mladá slečna. Jej telo však hyzdí niekoľko jaziev. Tie sú dobre viditeľné na zábere, ktorý televízia Markíza spravila pri fotografovaní súťažiacich.
topky.cz zisťovali pôvod týchto nepekných stôp po zraneniach. Pri našom pátraní vysvitlo, že brunetka si prešla peklom už vo veľmi nízkom veku. Ako štrnásťročná si totiž našla frajera - toho nesprávneho. „Dovtedy bolo všetko v pohode, samé jednotky na vysvedčení, vyznamenania a diplomy. Ako som ho stretla, všetko išlo dole vodou,” priznala Nikola pre markizácky Reflex.
Zhoršený prospech bol však len začiatkom. To najhoršie malo ešte len prísť. Bratislavčanka totiž zažila aj fyzické násilie a ubližovanie. „Bol v takom afekte, že bol na drogách a nejak mu preplo. Vytiahol na mňa nôž a začal ma pichať,” prezradila Čajkovská. Ako nepríjemná pamiatka jej na tele ostalo šesť jaziev po bodných ranách. (Na zábere vidno tri z nich, pozn. red.) Aj po piatich rokoch sa jej na tieto chvíle spomína veľmi ťažko.

Romney podporil interrupcie aj v prípade ohrozenia zdravia matky


TAMPA - Prezidentský kandidát amerických republikánov Mitt Romney podporil interrupcie v prípade znásilnenia, incestu a ohrozenia zdravia a života matky, oznámila dnes agentúra AP.
Romney to uviedol v pondelkovom rozhovore pre americkú televíziu CBS News počas prebiehajúceho nominačného zjazdu Republikánskej strany na Floride. Delegáti podľa očakávaní oficiálne nominujú tohto bývalého guvernéra štátu Massachusetts za prezidentského kandidáta republikánov.
Romneyho deklarované postoje k otázke interrupcií sa postupom času menia. V 90. rokoch kandidoval za senátora ako stúpenec práva na interrupcie. Ako prezidentský kandidát však zmenil názor a vystupoval ako ich rozhodný odporca. Umelé prerušenie tehotenstva pripúšťal len vo výnimočných prípadoch znásilnenia, incestu a ohrozenia života matky.
V pondelkovom interview pre CBS News pridal k zoznamu možných výnimiek aj ohrozenie zdravia matky, čo podľa agentúry AP vzbudzuje otázky o jeho pozícii v radoch konzervatívnych republikánov. Romneyho viceprezidentský kandidát Paul Ryan naopak vystupuje proti "zdravotnej výnimke", ktorá podľa neho umožňuje veľmi široké interpretácie.

Otčim dohrýzol a dobil Carmen (†3) na smrť!


INDIANAPOLIS - Carmen Elisová žila len tri roky, ale za tento krátky čas si prežila obrovské utrpenie. Priateľ jej matky ju totiž pravidelne týral a naposledy sa to skončilo tým najhorším možným spôsobom - jej smrťou.
Dievčatko si za svoj ​​život prežilo neopísateľné muky. Dvadsaťročný Jose Cruz ho opakovane bil a niekoľkokrát dokonca pohrýzol do tváre. Jeho posledné slová údajne boli: "Ocko, nenávidím Ťa." Keď si hlboké rany spôsobené hryzením všimol sused, okamžite zalarmoval políciu.
Tá minulý týždeň našla malú Carmen v tak zúboženom stave, že ju okamžite previezli do nemocnice. Ani veľká snaha lekárov ale nepomohla a dievčatko po niekoľkých dňoch odpojili od prístrojov. Jeho orgány boli darované na transplantáciu.
Matku Samanthu a jej tyranského priateľa zatkli, informoval portál tn.cz. Cruza už medzitým obvinili z vraždy. Správa o smrti Carmen veľmi zarmútila jej babičku. "Bola taká krásna a múdra," vzlykala, keď sa dozvedela o tragédii, ktorej sa dalo predísť.

NASA pustí Marťanom diskotéku!


LOS ANGELES - Vozidlo Curiosity skúmajúce povrch Marsu dnes o 21:00 SELČ odvysiela v premiére nový singel amerického rappera Will.i.ama Reach For The Stars.
Skladbu si budú môcť vypočuť účastníci tlačovej konferencie v Jet Propulsion Laboratory v kalifornskej Pasadene. Pri tejto príležitosti vedci podieľajúci sa na projekte Curiosity vysvetlia študentom misiu tohto vozidla a tiež, ako funguje prenos skladby z Marsu na Zem. Celá akcia je spoluprácou medzi Národným úradom pre letectvo a vesmír (NASA) a rapperovou nadáciou i.am.angel Foundation, ktorá poskytuje digitálne pomôcky predškolským a školským zariadeniam.
Sonda Curiosity má veľkosť osobného automobilu, šesť kolies a je vybavená napríklad robotickým ramenom, niekoľkými spektrometrami, vŕtačkou, dvoma videokamerami či laserom a ďalšími nástrojmi, ktoré budú analyzovať vzorky. Jej hlavnou úlohou je hľadať dôkazy, či boli na Marse niekedy vhodné podmienky pre mikrobiologický život.
Do vesmíru ju vyniesla raketa Atlas 5, ktorá vyštartovala 26. novembra 2011 z floridského Mysu Canaveral. Na Marse pristála 6. augusta v kráteri Gale, ktorý si vedci vybrali ako miesto pristátia pre jeho početné vrstvy sedimentov a pre vrch vysoký takmer päť kilometrov.
Sonda pristávala automaticky, nakoľko celý manéver trval iba sedem minút, avšak prenos informácií z Marsu na Zem trvá štrnásť minút. V prípade akýchkoľvek komplikácií tak odborníci z NASA nemohli zasiahnuť. Informácie pochádzajú z agentúry Reuters a archívu agentúry.

Rafinéria horí už štvrtý deň!


CARACAS - Zničujúci požiar v najväčšej venezuelskej rafinérii sa v pondelok rozšíril aj na tretí palivový zásobník, čím sa opäť skomplikoval už i tak ťažký boj s plameňmi. Počet obetí medzičasom stúpol zo 41 už na 48. Prezident Hugo Chávez vyhlásil tri dni štátneho smútku a prisľúbil dôkladné prešetrenie nešťastia.
"Musíme oznámiť, že horí už aj tretí zásobník," uviedol minister pre energetiku Rafael Ramírez. Ten predtým trval na tom, že požiar, ktorý zasiahol dva z deviatich zásobníkov zariadenia, je pod kontrolou. Neskôr poznamenal, že situáciu skomplikoval vietor.
V pondelok bolo plamene a dym vidieť do vzdialenosti niekoľko kilometrov od rafinérie. V súčasnosti s ohňom na mieste bojuje viac než 220 hasičov.
Sobotňajší výbuch poškodil rafinériu Amuay na polostrove Paraguaná na severe krajiny ako aj početné neďaleké budovy a dočasne zastavil prevádzku zariadenia. Približne polovicu obetí tvoria vojaci, ktorí rafinériu strážili, desiatky osôb utrpeli pri výbuchu zranenia. Rafinéria v Amuay je súčasťou jednej z najväčších rafinérií na svete - Paraguana Refinery Complex.

Zázračná pilulka zamaskuje až dve promile!


LONDÝN - Obrovské pobúrenie vyvolala najnovšie správa o pilulke, ktorej užitie spôsobí, že ani po vypití značného množstva alkoholu nenafúkate. Kontroverzný produkt predáva prostredníctvom svojej webovej stránky britský podnikateľ Arthur Kibble (64).
Tabletky pod názvom Alcopal údajne vodičom umožňujú vypiť až päť pív, pričom i tak môžu pokojne zasadnúť za volant. Aby boli účinné, treba ich užiť pred a po konzumácii alkoholu. Ak vás zastaví polícia a podrobí dychovej skúške, vďaka nim nafúkate až deväťkrát menej, ako za normálnych okolností.
Balenie červených kapsúl vyrábaných v Indii stojí dvadsať libier (25 eur). Kibble tvrdí, že ich vyskúšal sám na sebe. Obraňuje sa síce, že nie je žiadnym propagátorom riadenia pod vplyvom alkoholu, jeho činy ale bohužiaľ dokazujú opak.

"Alcopal je úplne bezpečný. Obsahuje prírodné substancie. Je určený pre ľudí, ktorí si chcú dať jedno pivo a potom potrebujú šoférovať. Prípravok je najvhodnejší pre taxikárov a vodičov autobusov," obhajoval sa.
Nečudo, že produkt vyvolal obrovskú vlnu nevôle a mnoho britských organizácií bojujúcich za bezpečnosť cestnej premávky žiada zákaz jeho predaja. "Tie pilulky sú veľmi hlúpe a nebezpečné. Alkohol na cestách u nás už i tak zabije stovky ľudí ročne. Alcopal treba zakázať zákonom,"uviedol predstaviteľ z jednej z nich.
Jeho slová sa možno čoskoro splnia. Predaj tabletiek už medzičasom zakázali v Spojených štátoch, informoval portál tn.cz.

Špinavé slipy Elvisa Presleyho v dražbe!


LONDÝN - Špinavé spodky Kráľa rock'n'rollu Elvisa Presleyho si bude môcť niektorý z jeho fanúšikov zadovážiť na dražbe v anglickom meste Stockport, ktorá sa uskutoční 8. septembra.
Bledomodré slipy mal oblečené na koncerte v roku 1977 a odvtedy ich nikto nevypral, dokonca majú v prednej časti žltú škvrnu. Ako informoval portál bbc.co.uk, organizátori aukcie očakávajú, že za ne dostanú desaťtisíc libier (v prepočte približne 12600 eur).
Dražiť sa budú aj ďalšie spomienkové predmety pochádzajúce z dedičstva po Elvisovom otcovi Vernonovi - napríklad Biblia, ktorej konečnú cenu organizátori odhadujú na 25-tisíc libier (31500 eur). Obsahuje totiž spevákove poznámky, myšlienky a podčiarknuté pasáže. Zberateľov čakajú aj videokazety so záznamom jeho svadby s Priscillou Presley, Vianoc v sídle Graceland, rodinných dovoleniek či toho, ako svoju novorodenú dcérku Lisu Marie vezú domov z nemocnice.
Elvis Aaron Presley sa narodil 8. januára 1935 v meste Tupelo v štáte Mississippi. Svoju kariéru odštartoval v roku 1954, keď sa stal jedným z prvých predstaviteľov žánru rockabilly, ktorý je zmesou country a rhytm and blues. Na svojom konte má 22 štúdiových albumov, jeho debutom bolo LP Elvis Presley (1956), posledný album je dvojnásobne platinová nahrávka Moody Blue (1977).
Je držiteľom štyroch ocenení Grammy, z ktorých jedno je za celoživotný prínos, a tiež je najpredávanejším sólovým interpretom v histórii. Ako herec sa predstavil vo vyše tridsiatich filmoch, z ktorých väčšinu tvorili muzikály. Hudobnú ikonu uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy (1986), Siene slávy rockabilly (1997), Siene slávy country hudby (1998) a Gospelovej siene slávy (2001). Elvis Presley zomrel 16. augusta 1977 po zlyhaní srdca vo veku 42 rokov.

Bruchala na skalách urobil zo seba opicu!


BRATISLAVA – Odvážny! Moderátor Pavel Bruchala (34) sa rozhodol okoreniť svoj život poriadnou dávkou adrenalínu! Nedávno sa totiž zúčastnil extrémnej súťaže, kde musel zdolať naozaj neľahké prekážky. Nedal sa odstrašiť ani poriadnou horúčavou a rôznymi náročnými disciplínami. Pre Topky.sk prezradil aj svoj najhorší zážitok spojený s nebezpečnou zábavou.
Zapotil sa! Piatková extrémna súťaž v Čunove dala zabrať aj moderátorovi Reflexu Pavlovi Bruchalovi. Ten si vyskúšal adrenalínovú jazdu na opičej dráhe z ôsmich metrov nad zemou. Akoby to nestačilo, pridali sa ďalšie metre navyše na Jakubovom rebríku, kde si súťažné dvojice otestovali schopnosť spolupracovať pri zdolávaní prekážok.
Zlatým klincom adrenalínových prekážok bola obria hojdačka, tzv. kyvadlový zoskok z výšky dvanásť metrov. Moderátor nám sám priznal, že má adrenalín rád, ale všetko s mierou. „Som športovo založený človek, ale priznám sa, že nezachádzam do extrémov. Takže zatiaľ som nezažil nejaký skutočný extrémny zážitok, typu lyžovanie sa na Aljaške, zdolávanie divokej vody niekde v Amerike alebo Austrálii, zatiaľ som zažil raftovanie v Čunove. No uvidím, či nevyskúšam aj niečo ďalšie. Ale lezenie po lanách vo výške ma bavilo,“ prezradil sympatický Bruchala.
Na otázku, či nepociťuje strach pri takýchto zábavkách, nám priznal, že v piatok mu poriadne búšilo srdce, keď mal skočiť na rozkývanú hojdačku v lanovom centre. „Mám rešpekt a určite sa nepúšťam bezhlavo a bez uváženia do nebezpečných situácií. Ale nemám napríklad problém s výškami, netočí sa mi hlava pri pohľade dole. Mám známych, ktorí neprejdú ani po presklenom moste,“ povedal nám.
Dokonca si spomenul aj na svoj najhorší adrenalínový zážitok, ktorý sa odohral asi pred trinástimi rokmi, keď bol s partiou ľudí na Chopku. „Robil som hlúposti, zabával som spoločnosť tým, že som robil opicu na skalách. Len sa mi to dosť vymklo spod kontroly a zrazu som zbadal, že jedna skala, po ktorej skáčem, sa končí a druhá pokračovala asi o dva metre nižšie,“ porozprával nám. Ako dodal, nedokázal zastať, vyletel do vzduchu a dopadol na skaly pod ním. „Vyrazilo mi dych, vytkol som si členok, ale prežil som. Dokonca som musel potom na jednej nohe zísť trojhodinovú cestu z Chopku k autu,“ opísal nám svoj príbeh, ktorý skončil v nemocnici.

Rolins sa nemôže odvolať!



PRAHA - Odvolanie ešte nepodala! Dara Rolins (39) nám niekoľko dní po vynesení rozsudku v prípade smrteľnej autonehody prezradila dôvody, prečo chce ďalej pokračovať v dokazovaní svojej neviny. No 15 dní po súdnom pojednávaní je v tejto veci bezmocná.

Dara Rolins bola 13. augusta zatiaľ neprávoplatne odsúdená za nehodu, pri ktorej zahynul motocyklista Jindřich Rotrekl (+63). Pár dní po rozsudku speváčka Topkám prezradila, že proti trojročnej podmienke sa odvolá. Dôvodom nie je výška trestu, ale nejednoznačné dôkazy o jej vine.
Po súdnom pojednávaní mala blondínka osem dní na rozmyslenie. Túto dobu však už prekročila a odvolanie nepodala. Zatiaľ ani nemôže! „Nebol mi ešte doručený rozsudok. Keď človeku nepríde pošta, musí proste čakať,”povedala nám Dara. „Ale nebojím sa, že by neprišla,” dodala.
Jej ďalším krokom bude teda preštudovanie dokumentu a porada s právnikom. Ako nám však už predtým Rolins veľmi jasne naznačila, je viac než isté, že sa odvolá.

Dvaja mladí Tibeťania sa upálili v Číne!

Dvaja mladí Tibeťania vo veku 17 a 18 rokov, ktorí sa na protest proti čínskej nadvláde podpálili v pondelok pred kláštorom v juhozápadnej Číne, zomreli vo večerných hodinách na následky svojich zranení. Oznámila to ľudskoprávna organizácia so sídlom v Londýne Free Tibet.


Uviedla, že počet potvrdených prípadov sebaupálenia tak od roku 2009 zrástol na 51.      
Podľa Free Tibet sa 18-ročný mních a 17-ročný bývalý mních podpálili v pondelok pred kláštorom Kirti v provincii S'-čchuan. Zomreli vo večerných hodinách v nemocnici, kam ich previezli čínske orgány.     
Stúpenci týchto akcií hovoria, že sebaupálenie je protestom voči pekinskej vláde silnej ruky v tibetských regiónoch a vyzvali na návrat dalajlámu. Čína tohto duchovného vodcu Tibetu žijúceho v exile obviňuje z podnecovania k sebaupáleniam, ale dalajláma to popiera.

Tajfún Bolaven dorazil do Južnej Kórey

Najmenej 31 čínskych rybárov je nezvestných po tom, ako sa ich člny potopili, keď Južnú Kóreu zasiahol tajfún Bolaven, oznámila BBC.


Dva čínske rybárske člny sa práve nachádzali neďaleko najväčšieho kórejského ostrova Čedžu v Kórejskom prielive, asi 85 km od južného cípu pobrežia, keď sa potopili, uviedla juhokórejská tlačová agentúra Jonhap.
Tajfún Bolaven dorazil na Kórejský polostrov z Japonska, kde sa prehnal cez ostrov Okinava.
Spôsobil tam výpadky elektrickej energie a paralyzoval dopravu, zranil tiež najmenej štyroch ľudí. Výpadky elektrickej energie hlásili aj z južnej a západnej časti Južnej Kórey.

Rádio Hey sa zmení na Anténa hitrádio

Rádio Hey sa zmení na Anténa hitrádio, v slovenskom éteri zaznejú najväčšie slovenské a svetové hity. Prvou piesňou osvieženého rádia bude skladba Ôsmy svetadiel od skupiny Elán, ktorá najlepšie vystihuje revitalizované rádio. Z éteru zaznie v nedeľu 2. septembra o polnoci.


Anténa hitrádio bude hrať 24 hodín denne najväčšie slovenské a svetové hity. Slovenské hity doplnia od 3. septembra svetové, stále si však zachová najväčší podiel slovenských hitov spomedzi komerčných rozhlasových staníc. Novšie a sviežejšie znejúce rádio sa zameria na ľudí, ktorí si púšťajú rádio, aby ich dobre naladilo alebo aby si vďaka nemu udržali dobrú náladu. Pri káve s kolegami, doma s vyloženými nohami na stole alebo pri oslavách s kamarátmi.     
Anténa hitrádio bude hrať najväčšie hity 70., 80., 90. rokov, najväčšie hity milénia, najväčšie súčasné a hlavne najväčšie slovenské hity. "Chceme, aby si Anténa hitrádio naladili ľudia vždy, keď si budú chcieť zlepšiť alebo udržať dobrú náladu najväčšími slovenskými a svetovými hitmi," uviedol k zameraniu Anténa hitrádia Milan Urbaník.     
Okrem najväčších hitov prinesie Anténa hitrádio stručné a overené správy z domova a zo sveta, každé pracovné ráno výhradne slovenské spravodajstvo, počasie a dopravný servis. Anténa hitrádio má za cieľ vybudovať si stabilnú pozíciu medzi top 3 najpočúvanejšími rozhlasovými stanicami. S frekvenciami rádia Hey už dnes pokrýva takmer 60 percent územia Slovenska a aj naďalej sa snaží rozširovať príjem signálu v ďalších regiónoch.     
TASR informovala PR manažérka rádia Ľuba Tomášiková.

Breivik ide do basy, ktorá vyzerá komfortne!

Nórsky masový vrah Anders Behring Breivik, ktorý má na svedomí 77 životov, strávi podľa súdneho rozhodnutia vo väznici Ila najmenej 21 rokov. Nie je žiadnym tajomstvom, že jeho „cela“ vyzerá trochu komfortnejšie, ako by si v skutočnosti zaslúžil...


Orgány väznice Ila, ktorá bola prvýkrát v histórii Nórska prerobená pre väzňa takéhoto kalibru, argumentujú, že potrebovali priestory upraviť tak, aby bol väzeň celkovo izolovaný od ostatných odsúdených a bez akejkoľvek komunikácie.
„Ide o prvý prípad v nórskej histórii, kedy väzeň strávi taký dlhý čas v najprísnejšie stráženej väznici. Jeho izolácia musí byť nejako kompenzovaná – správanie odsúdeného by sa nemalo prejavovať nejakými deviáciami,“ povedal riaditeľ väznice Knut Bjarkeid.
V jeho cele možno nájsť notebook – podľa šéfa väznice elektronický písací stroj (bez pripojenia na internet), bude mu povolená občasná korešpondencia s vonkajším svetom a tiež dostane priestor na osobné návštevy (1 krát týždenne 1 hodina prostredníctvom transparentnej obrazovky). Podľa riaditeľa je umiestnenie notebooku stále sporná záležitosť a v prípade problémov sa uvažuje aj o jeho odstránení. Ak by mu však umiestnili do cely písací stroj, niektoré jeho časti by mohli predstavovať nebezpečenstvo, spresňujú orgány.
Nórska televízna spoločnosť NRK TV už požiadala Breivika o rozhovor, ten dal jasne najavo, že „má záujem iba o zahraničné médiá“...
Breivik bude umiestnený v cele, ktorá bude pozostávať z troch izieb – každá z nich s rozlohou 8 metrov štvorcových. Nesú dokonca prozaické názvy – spálňa, študovňa a posilňovňa.
Už niekoľko mesiacov sa ozývajú hlasy, ktoré ostro kritizujú nórske orgány z prípravy pohodlia pre Breivika. Denník Verdens Gang uviedol, že prípravy na príchod „prominentného“ väzňa stáli štát desaťtisíce eur.
Komentátor Lukáš Krivošík v komentári Breivikov úškrn azda najpresnejšie vystihol to, čo sa okolo masového vraha v posledných mesiacoch deje – nech sa na to pozrieme akokoľvek, Breivik v skutočnosti vyhral...