nedeľa 6. júla 2014

Peter Sagan hodnotí druhú etapu TDF 2014




Peter Sagan hodnotí druhú etapu TDF 2014

"Vedel som, že dnes bude dobrá šanca, a tak som išiel pre čo najlepší výsledok. Bola to veľmi ťažká etapa, rovnako náročná technicky, obzvlášť v závere. Skončil som napokon štvrtý, čo nie je zlé, najmä preto, že keď som v malej skupine, každý sleduje a čaká na mňa a nik mi nedáva priestor na pohyb. Skúšal som zaútočiť, potom som nasledoval iných, ale vždy tam bol niekto pripravený dotiahnúť únik. Je to pre mňa stále ťažšie spraviť nejaký krok, či prekvapiť. Aj to je dôvod, prečo dnešný deň považujem za dobrý. A nakoniec, Nibali je môj priateľ, pretekali sme spolu pred dvoma rokmi a som rád, že zvíťazil.''

Výsledky 2. etapy TDF 2014:


1.Vicenzo NIBALIASTANA PRO TEAM05:08:36
2.Greg VAN AVERMAETBMC RACING TEAM+ 00:02
3.Michal KWIATKOWSKIOMEGA PHARMA-QUICK STEP + 00:02
4.Peter SAGANCANNODALE+ 00:02
5.Tony GALOPINLOTTO-BELISOL+ 00:02
6.Michael ALBASINI  ORICA GREENEDGE+ 00:02
7.Andrew TALANSKY  GARMIN-SHARP+ 00:02
8.Bauke MOLLEMABELKIN PRO CYCLING+ 00:02
9.Tejay VAN GARDERENBMC RACING TEAM+ 00:02
10.Romain BARDETAG2R LA MONDIALE+ 00:02
41.Peter VELITSBMC Racing Team+ 00:35

Tehly ako Lego. Zmení tento patent stavebníctvo navždy ?

Smart bricks - inteligentné kocky v praxi 
Spôsob, akým dnes Staviame domy, Total v tom, mosty i chodníky sa zmení zásadným spôsobom. Tvrdí sa spoločnosť Kite tehly, Ktorá si nechal patentovať TZV. Inteligentné tehly.

Spôsob budovania pomocou inteligentných tehál má zabezpečiť oveľa pevnejšie, lacné a rýchlo realizovateľné stavby. Tieto tehly sú vyrobené z vysokoodolného betónu a boli vyvinuté s cieľom zvýšiť stavebnú efektivitu.
Tehly, ktoré majú tvar podobný ako stavebnica dánskej spoločnosti Lego, sú dodávané v rôznych tvaroch a slúžia na viaceré účely. Spoločné majú to, že ich možno k sebe jednoducho pripájať pomocou dutín a výstupkov rovnako ako kusy stavebnice Lego.

Minimum stavebného odpadu a množstvo konštrukčných využití

Na spájanie netreba žiadnu maltu. Na tento účel firma vyvinula špeciálne lepidlo. Veľkou výhodou je, že pri stavbe rozličných konštrukcií vznikne len málo stavebného odpadu. V tehlách je dostatok miesta na inštaláciu vody či kúrenia.
Sú vhodné pre nízkoenergetické domy, keďže vnútorný dutý priestor poslúži ako dostatočná izolácia. Takto vyrobené budovy vyžadujú menej energie na vykurovanie či chladenie. Inteligentné tehly môžu byť použité na podlahy, steny, stropy a majú množstvo ďalších konštrukčných využití.
Robotickí stavitelia, ktorých vidieť aj vo videu, sú zatiaľ len plánom do budúcnosti. Pre ich nasadenie je potrebný ešte ďalší vývoj a ich použitie bude závisieť aj od úspechu či neúspechu inteligentných tehál v najbližších rokoch.

Sagan v 2.etape štvrtý, vyhral Nibali

Peter SAGAN oblečený v bielom tričku 
Taliansky cyklista Vincenzo Nibali triumfoval v druhej etape 101. ročníka Tour de France a obliekol sa do žltého dresu pre lídra pretekov. Jazdec tímu Astana dosiahol na 201-kilometrovej trati z Yorku do Sheffieldu čas 5:08:35 h. Druhý skončil Belgičan Van Avermaet (BMC) a tretí Poliak Michal Kwiatkowski (Omega).
Slovenský cyklista Peter Sagan skončil na štvrtom mieste s dvojsekundovou stratou a dostal sa na čelo bodovacej súťaže o zelené tričko a udržal si biele tričko pre najlepšieho pretekára do 25 rokov. Zajtrajšia etapa bude skôr stavaná pre špurtérov, takže môžme čakať špurterský dojast.

Mark Cavendish z Tour de France odstúpil !

Mark Cavendish po páde tesne pred cieľom
Britský cyklista Mark Cavendish podriadil Všetko úspechu v prvej etape Tour de France z Leedsu do Harrogate, jeho snažením Napokon zastavil Pád v cieľovej rovinky.
Jazdec tímu Omega Pharma-Quick Step pred preteká označil možný Triumf v Harrogate ZA Najväčší Cieľ Tohto Roka. V subo o najlepsia pozíciám pred záverečnou šprint sa Dostál urobiť kontakte, takže Simonom Gerransom obaja spadli. Cavendish si držal pravého rameno, Napokon sa však posadil na bicykel Napriek bolesti dosiel robiť Ciel.
Okamžite ho jeho Tim previezol urobiť nemocnice na röntgenové vyšetrenia, których Výsledok zatial nie je známe. Podľa televíznych záberové Mohol mat Cavendish zlomený práve kľúčnu Kosť.
"Mark absolvoval desať Záverečný šprint vo svojej mysli aspon stokrát. Veľmi chcel vyhrať. Simon Gerrans Ani na nechcel uvoľniť svoju pozíciám, prišlo ku kontaktu s Padu. Dufam, ze nemám nič zlomené. AK by sa naše nádeje potvrdili, potom podľa Mohol pokračovať v pretekoch, "povedala pre France2 Tímový manažér Omegy Pharma-Quick Step Patrick Lefevere