pondelok 27. augusta 2012

Chodníky slávy na Slovensku

Len málokto opustí Hollywood bez toho, aby si neurobil fotku na Chodníku slávy. Kvôli hereckým hviezdam však za veľkú mláku cestovať netreba.

Aj na Slovensku máme pár miest s prívlastkom slávny.
Hoci prekonať Chodník slávy v Los Angeles sa len tak ľahko nepodarí. Svoju hviezdu na ňom má vyše 2 400 osobností –   Michaelom Jacksonom počnúc a hviezdami animovaných figúrok Simpsonovcov či Mickey Mousa končiac. Mramorový koberec je nimi posiaty v dĺžke 5,6 kilometra. Hviezdy sa naň kladú od roku 1958 a jednou z prvých ôsmich ocenených bola herečka Joana Woodward.
O menách na chodníku rozhoduje špeciálne určená komisia Hollywoodskej obchodnej komory. Vytvorili ju hlavne preto, aby predišli možným konfliktom s výberom ocenených osobností. Začiatky histórie slávneho chodníka sa totiž spájajú so zvadami, kto na ňom má byť a kto nie. Na jeho špeciálnej webstránke sa napríklad dočítate, že syn Charlieho Chaplina zažaloval komoru za to, že jeho otca nezaradili do zoznamu prvých ocenených hviezd. Požadoval odškodné vo výške 400 000 dolárov, ale súd prehral. Hviezda obľúbeného komika na chodníku pribudla až v roku 1972.

Aj prezident

Vnútri každej hviezdy, ktorá v Hollywoode leží, je emblém znázorňujúci profesiu, ktorá sa s osobnosťou spája. Môže ísť o oblasť filmového a hudobného priemyslu, televíznej či rozhlasovej zábavy alebo o pôsobenie v divadelnej sfére. Hviezdu vo všetkých kategóriách získal iba jeden človek,  americký umelec Gene Autry, ktorý sa preslávil ako spievajúci kovboj.
Jednou z najmladších umelkýň, ktorej sa dostalo tejto cti, bola v roku 2003 vtedy len 21-ročná speváčka Britney Spears. O rok nato sem položili aj hviezdu 18-ročných dvojčiat herečiek Mary-Katea Ashley Olsenových.
Hviezdu na chodníku má i jeden prezident Spojených štátov Ronald Reagan.Dostal ju za hereckú kariéru pred svojím vstupom do politiky.
Tento rok si k svojej hviezde pokľakla herečka Jennifer Aniston známa zo seriálu Priatelia. „Nebol to len sen, bol to jeden z mojich najdivokejších snov. Nikdy by som si ani len nepomyslela, že sa to skutočne stane. Takže som úplne ohromená a vďačná,“ povedala.
Zoznam osobností, ktorých mená na chodníku pribudnú, oznamujú rok vopred, a tak je už známe, že v roku 2013 sa takto potešia spevák Usher či herečka Helen Mirren.
Uvažovalo sa aj o tom, že namiesto hviezd budú na dlaždiciach karikatúry ocenených osobností. Ktovie, ako by vyzerala na zemi taká Rihanna či herečky Drew Barrymore alebo Penelope Cruz, naopak, Anthonyho Quina, Paula MacCartnyho, Elvisa Presleyho či spomínaného Jacksona by vďaka im výrazným črtám tváre rozpoznal asi každý.

Bombajské dejà vu

Ďalšia filmová veľmoc Bollywood sa tento rok rozhodla, že za svojím slávnejším susedom nechce v tomto smere zaostávať. Chodník v indickom Bombaji meria 1,6 kilometra a plánujú naň postupne umiestňovať dlaždice, na ktorých sú buď podpisy, alebo odtlačky dlaní najväčších bollywoodskych hviezd. Otvorili ho pri príležitosti osláv storočnice indickej kinematografie a lemujú ho lavičky so sochami niektorých umelcov v životnej veľkosti.
Svoj Chodník slávy majú dva roky aj Newyorčania, zdobia ho mená Michaela Jacksona, Jamesa Browna, Elly Fitzgerald či Arethy Franklin. O pár rokov dlhšiu tradíciu má kanadský Chodník slávy. Krajina javorového listu sa však zameriava len na oceňovanie svojich krajanov či osobnosti, ktoré tu dlhodobo žijú a pôsobia. Medzi ne patria Celine Dion, Bryan Adams, Nelly Furtado, sexica Pamela Anderson, herec Jim Carrey či režisér James Cameron. Okrem ľudí známych z obrazoviek si týmto spôsobom uctievajú vedcov a športovcov. Zaujímavosťou je, že medzi týmito osobnosťami sa ocitol aj československý režisér Ivan Reitman, ktorý do krajiny emigroval v roku 1950. Ktovie, možno si naňho o pár rokov spomenú aj v Bratislave.
Na Chodníku slávy, ktorý sa nachádza v našom hlavnom meste a ktorý vznikol pred tromi rokmi, sú totiž zatiaľ len dlaždice troch umelcov. Ide o osobnosti, ktoré svojím hereckým umením výrazne prispeli do zlatého fondu divadelnej a filmovej tvorby. Po Ladislavovi Chudíkovi a Maríne Kráľovičovej položil pred Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava tento rok dlaždicu so svojím menom aj herec Jozef Adamovič. Keď sa o tejto ceremónii Adamovič dozvedel, vraj sa rozosmial. Považuje to však za jedno z najvýznamnejších ocenení, aké dostal. „Nemôžem povedať, že by sa pre mňa začínal nový život, ale toto ocenenie mi otvorilo novú cestu do života, dalo mi toľko energie, až som si uvedomil, že by bolo dobré začať vo svojom veku ten tretí vek,“ pousmial sa herec. V tradícii podujatia, ktoré sa spája s Medzinárodným filmovým festivalom, chcú v Bratislave pokračovať. Budúci rok by mala pribudnúť dlaždica venovaná in memoriam Michalovi Dočolomanskému.

Už sa nezmestili

Najznámejším miestom s najdlhšou tradíciou na Slovensku, kde možno nájsť podobné pamätné tabule známych hercov, sú Trenčianske Teplice. Pôvodne sa ukladali na zábradlie mosta, ktorý sa nachádza kúsok od hotela pretínajúc tok miestneho potoka. „Zavrhli sme klišé chodníkov slávy aj odtlačky rúk a rozhodli sme sa pre tabuľku s menom a symbolom, ktorý vychádza z motívu z dotyku rúk známeho zo Sixtínskej kaplnky,“ vysvetľuje Peter Hledík, riaditeľ filmového festivalu Art Film Fest, počas ktorého sa tabuľky odovzdávajú.
Tabuľku so svojím menom na pôvodný Most slávy položil v roku 1995 Franco Nero, rok nato Gina Lollobrigida či nebohý Jozef Kroner. Návštevu Trenčianskych Teplíc počas filmového festivalu pripomínajú aj mosadzné tabuľky Annie Girardot, Sophie Loren, Michela Placida, Gérarde Depardieu či Jeana Paula Belmonda. Ten, keď tabuľku na most pripevňoval, vraj na nej omylom svojou silou zlomil skrutku.
Cenu Hercova misia, ktorá sa s pripevnením tabuľky spája, získali zo slovenských umelcov Ladislav Chudík, Emília Vášáryová, Božidara Turzonovová, Štefan Kvietik, Marián Labuda či Zuzana Kronerová. Dosiaľ celkovo asi 50 osobností.
V roku 2009 museli organizátori Art Film Festu riešiť kurióznu situáciu. Uvedomili si totiž, že na pôvodný Most slávy sa už viac tabuliek nezmestí. Preto sa rozhodli, že dajú vybudovať nový most a umiestnili ho do kúpeľného parku. Priznali síce, že pôvodné miesto malo svoju tradíciu, ale išlo v podstate len o núdzové riešenie. „Neboli sme spokojní s tým, že herci sa prihovárajú z parkoviska hotela ľuďom, ktorí stáli na ceste. Museli sme riešiť aj také problémy, kedy určiť čas ceremoniálu podľa grafikonu autobusovej dopravy, pretože toto miesto sa nedá inou trasou obísť,“ priznal vtedy riaditeľ festivalu Peter Hledík. „Dali by sa síce vkladať ďalšie tabuľky medzi už existujúce, ale našli sme lepšie a bezpečnejšie riešenie,“ povedal na adresu nového mosta. Miesto na ňom si tento rok našla pamätná tabuľa českého herca Miroslava Donutila, Francúzky Emmanuelle Béart či oskarového Bena Kingsleyho.
Kto nový na Moste slávy pribudne, sa zatiaľ nevie. Peter Hledík vysvetľuje: „Cena patrí hercovi alebo herečke, ktorí filmovou tvorbou ovplyvnili myslenie, životný štýl a životné hodnoty svojej generácie. Poznáme mená ocenených na niekoľko rokov dopredu, iba nevieme, ako sa nám podarí zladiť ich pracovný kalendár s termínom festivalu, a preto sa stáva, že toho herca, s ktorým rátame na budúci rok, uvidíme v Tepliciach až o tri roky a naopak. Mali sme napríklad šťastie, že Gérard Depardieu, ktorý nakrúcal tri-štyri filmy ročne, a zdalo sa nemožné, že si nájde čo i len deň voľna, prišiel v ten rok, keď sme ho pozvali. Dovolila mu to krátka pauza medzi nakrúcaním, ktorá sa presne kryla s termínom nášho festivalu. A to je dôvod, prečo zverejňujeme mená nominovaných najskôr dva, tri týždne pred festivalom,“ dodal.
Lasica si počká
K netradičným miestam, na ktorom sa osobnostiam dostáva pocty za ich činnosť, je Ulička nosov v Kremnici. Tam sa každoročne koná Európsky festival humoru a satiry Kremnické gagy. Zachovanie pamiatky na mnohých umelcov v podobe zvečnenia profilu ich tváre vymyslel Stano Radič. Na nádvorí meštianskeho domu sú dnes plakety s profilmi Jula Satinského, Jara Filipa, Katky Kolníkovej, Mariána Kochanského, Františka Dibarboru, Viktora Kubala či Mariána Zednikoviča. Ako prezradil organizátor festivalu Ján Fakla, každú plaketu s profilom tváre vyrobil iný umelec. „Kremnica je plná výtvarníkov, svoje sídlo tu má aj umelecká priemyslovka, takže meno tvorcu plakiet sa z roka na rok mení. Vďaka tomu má každá tvár iný rukopis.“
Už túto sobotu do spoločnosti najlepších slovenských zabávačov pribudne nos režiséra Janka Roháča, od úmrtia ktorého práve uplynulo 30 rokov. „Naša ulička je takým smutno–smiešnym pietnym miestom. Pri odhaľovaní plakiet nechýba dobrá nálada, určite by si to tak želali aj samotní umelci,“ povedal Fakla, ktorý hovorí, že kritériom výberu je mimoriadny prínos osobností do kultúrneho života. Vraj aj Milan Lasica, keď prvý rok odhaľoval plaketu svojho hereckého partnera Jula Satinského, zažartoval, že by sa raz v tejto vyberanej spoločnosti rád ocitol.

Sláva športu

Chodník slávy však nie je len výsadou filmových hviezd. Nápadom s chodníkom slávy sa inšpirovala regionálna obchodná komora v jednej z najznámejších častí Londýna vo Wimbledone. Ako inak, plakety s plánovanými stopami rúk slávnych budú patriť tenistom.
Úspechy slovenských športovcov bude čoskoro zase pripomínať Chodník slávy v Piešťanoch. Na jeho mosadzných dlaždiciach sa ocitnú mená všetkých medailistov z paralympijskych hier, ktorí sa na súťaže pripravujú práve v tunajších kúpeľoch. Aby sa na ňom ocitli i mená víťazov tohtoročnej paralympiády, otvoria ho až po ukončení hier v polovici septembra. Chodník bude mať dĺžku asi sto metrov.
„Myslím si, že je to dobrý spôsob, ako nás paralympionikov zviditeľniť, hlavne kvôli motivácii prípadných ďalších športovcov,“ povedal predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš, ktorého meno na chodníku tiež nebude chýbať. Na moment, keď v Aténach získal ako reprezentant v stolnom tenise v roku 2004 zlatú medailu, sa vraj nikdy zabudnúť nedá. „Každá vec, ktorá vám to pripomenie, je super,“ skonštatoval.

Pri bazéne

To, že známi ľudia priťahujú pozornosť, je stará známa pravda. Často s ňou rátajú usporiadatelia rozličných podujatí; bez známych ľudí sa dnes už nezaobíde takmer žiaden krst knihy, premiéra či otváranie butikov a reštaurácií. Tieto miesta sa stávajú vyhľadávanou turistickou atrakciou. Upútať pozornosť podobným spôsobom sa snažili aj v akvaparku v Tatralandii, kde pred rokom otvorili svoj Chodník slávy. Každá ocenená osobnosť si sem svoju hviezdu príde pred zrakom verejnosti odhaliť sama. Podľa PR manažérky Kataríny Šarafinovej je však ťažké zmerať, nakoľko sa táto „atrakcia“ odráža na celkovej návštevnosti. Keďže tá podľa nej rastie, nie je dôvod na nespokojnosť. „Každý rok sa snažíme našim klientom priniesť niečo nové, a preto vznikla aj myšlienka vybudovať tento chodník s menami hviezd, ktoré nás navštívili a cítili sa u nás dobre. Keďže našimi návštevníkmi okrem domácich hostí sú Poliaci i Česi, pribúdajú na chodník mená známe aj v týchto krajinách. Snažíme sa však prihliadať na to, aký vzťah majú k regiónu Tatier,“ vysvetlila. Preto možno na chodníku nájsť hviezdu s menom rodáka a hokejistu Jána Laca, zjazdárky Veroniky Zuzulovej či českej wimbledonskej víťazky Petry Kvitovej, ktoré v Tatrách našli vhodné podmienky na tréningy a oddych. Svoju hviezdu tu však má aj Andrea Verešová, Zlatá slávica Lucie Bílá, česká herečka Mahulena Bočanová či moderátor Andrej Bičan a ďalší, celkovo asi 20 osobností. Kto bude ďalší, nie je známe. Ale ruku na srdce, koho by to nepotešilo? Udeľovanie plakiet sa už stalo akousi tradíciou, ako vidno, aj na Slovensku celkom slušne rozšírenou.

Pink vyplazila jazyk paparacom

Speváčka Pink (32) už mala plné zuby paparacov, ktorých mala celý deň v pätách. V jednom momente im poslala jednoznačný odkaz.


Gesto ich nenechalo na pochybách a hneď vedeli, čo si o nich myslí.








Pink s dcérkou na prechádzke.
Pink s dcérkou na prechádzke.
Pink sa po pôrode začala vracať späť do formy.
Pink sa po pôrode začala vracať späť do formy.
Pink má paparazzov v pätách. Zachytili ju, ako kojí svoju dcérku na pláži v Malibu.
Pink má paparazzov v pätách. Zachytili ju, ako kojí svoju dcérku na pláži v Malibu.

Windsurfistka chce pomôcť chorému dievčatku! Predáva medailu!

Na nedávnych olympijských hrách v Londýne získala Zofia Nocetiová-Klepacká pre svoju krajinu bronzovú medailu. Teraz ju však chce predať.


Zo získaných peňazí si nechce prilepšiť sama, ale chce pomôcť päťročnej dcére svojich susedov, ktorá trpí cystickou fibrózou. Pre britskú televíznu stanicu BBC Sport prezradila, že o tom, že svoju medailu predá, vedela už pred odchodom do Londýna. „Keď som odchádzala z domu, sľúbila som chorej Zuzi, že ak získam nejakú medailu, predám ju a za peniaze budeme chodiť k moru a kúpime obrovský nafukovací hrad s kĺzačkou a celé dni sa tam budeme hrať.“
Na olympiáde skutočne vo svojej disciplíne uspela a bronzovú medailu teraz dá do dražby. Informovala o tom nielen televíznu stanicu, ale aj na jednej zo sociálnych sietí. Okamžite sa vytvorila skupina nadšencov jej rozhodnutia, ale objavili sa aj odporcovia, ktorí jej vyčítajú „znesvätenie“ olympijského symbolu.
 Zofia získala medailu, o ktorej vedela, že ju predá.
Zofia získala medailu, o ktorej vedela, že ju predá.
Zofia na to okamžite zareagovala: „Počas finálových pretekov som na chvíľu zapochybovala, či sa mi vôbec podarí získať nejaké medailové miesto. Vtom som si spomenula na telefonát so Zuzi, ktorá mi vliala toľko sebadôvery, že som zrazu vedela, že na pretekoch uspejem. Myslím si preto, že aj ona má svoj podiel na mojej medaile. Tak sa s ňou podelím o ocenenie. Zuzi bojuje podobne ako ja. Len na rozdiel odo mňa nie v športe, ale so zákernou chorobou. Preto prosím verejnosť o malé peňažné dary pre smrteľne chorú Zuzi, aby sme jej spoločne zmiernili jej strašný osud.“
Na chvíľu prestala veriť, že uspeje. Spomenula si na telefonát so Zuzi a získala bronz.
Na chvíľu prestala veriť, že uspeje. Spomenula si na telefonát so Zuzi a získala bronz.

Maďari nás zhltli ako jednohubku!

Návrat do minulého tisícročia! Obrovský šok a údiv na tvárach zákazníkov vyvolala mapa Maďarska v istom hypermarkete.
Detail, ktorý by si mnohí ani nevšimli, no pozorný čitateľ ho musel ešte dlho rozdýchavať. V oddelení vín istého bratislavského hypermarketu sa vynímala stará uhorská mapa čoby súčasné Maďarsko. "Pod maďarskými vínami je mapa nie terajšieho Maďarska, ale veľkého Uhorska, kde je začlenené aj terajšie Slovensko, Srbsko, Chorvátsko atď. Neviem, či stále patríme pod Maďarsko, alebo aký diletant tam tú mapu dal, ale odtiaľ potiaľ," rozčuľoval sa pobúrený čitateľ.

V čase, kedy sme na chybičku krásy upozornili obchodný reťazec, sa už kontroverzná tabuľa s uhorskou mapou v predajni nachádzať nemala."Ešte pred tým, ako vás čitateľ na to upozornil, sme to zistili aj my a okamžite sme, samozrejme, mapku stiahli. Dodávateľ vín si ju nedávno nainštaloval bez nášho schválenia, za čo ho budeme pokutovať v rámci našich obchodno-právnych vzťahov,"informoval hovorca Hypernovy Miroslav Chmelár. Ako je možné, že si dodávateľa pri inštalácii mapky nik zo zamestnancov nevšimol, nám už M. Chmelár nevysvetlil.

Poriadny trapas! Rakúski susedia majú v našej vlajke jasno!

Máme to my za susedov! Rakúski žurnalisti sa pri bilancovaní olympijských úspechov okolitých krajín vyznamenali.
Nielenže im vybuchli všetky olympijské želiezka, ešte sa aj pred svojimi úspešnejšími susedmi poriadne strápnili. Rakúski športovci na posledných olympijských hrách v Londýne totiž šokujúco nezískali ani jednu medailu. Novinári pred krutou realitou oči nezatvárali a svojim reprezentantom "šplechli" úspechy všetkých okolitých krajín.
"Otvoril som si rakúsky denník Kronen Zeitung Niederösterreich a hneď ma zaujala fotka v športovej rubrike. Vidím, že ani naši západní susedia nevedia presne, ako vyzerá slovenská vlajka. Asi to bol problém zistiť v dnešnej dobe internetu," zasmial sa nad rakúskym faux pas čitateľ Roman. A my chceme od zvyšku sveta, aby konečne pochopili, že Slovensko nie je Slovinsko!

Slovenka prežila nehodu, o niekoľko minút ju zrazil autobus!

Obrovská tragédia! Za neuveriteľných okolností prišla v Srbsku o život ďalšia žena zo Slovenska. 

Šťastne vyviazla z jednej autohavárie, aby sa vzápätí stala obeťou druhej. K tragickým udalostiam došlo v sobotu, približne 30 km od srbsko-maďarskej hranice, neďaleko mesta Subotica.


V sobotu okolo 17. hodiny neďaleko mesta Subotica zahynula Slovenka.„Jej auto dostalo defekt, vyletelo z cesty, ale celá posádka vyviazla bez zranenia. Potom prišli na miesto policajti. Sadla si k nim do auta, riešili zápisnicu, a keď vystupovala, zrazil ju poľský autobus,“ povedal hovorca ministerstva zahraničných vecí Boris Gandel. Autobus následne vpálil do policajného auta a o život prišiel aj srbský policajt. Ďalší štyria muži zákona sa zranili. Podľa srbskej polície zatiaľ nie je jasné, či poľský vodič za volantom zaspal, prípad vyšetrujú. Nikomu z cestujúcich v poľskom autokare sa nič nestalo. Vracali sa pravdepodobne z dovolenky v Bulharsku.
Je to už druhá tragická dopravná nehoda v Srbsku za posledné dni. V piatok na tamojších cestách prišla o život matka dvoch detí z okresu Nitra. Auto, ktoré podľa srbskej polície riadil jej manžel, narazilo do terénneho vozidla.

Policajti si dali šlofíka! Spali v naštartovanom aute na poľnej ceste počas služby!

Policajná hliadka v českom Dolnom Benešove mala asi poriadne vyčerpávajúcu víkendovú nočnú službu. Až tak, že sa na spánok uložila priamo v služobnom aute.

Dvaja policajti si v noci zo soboty na nedeľu vybrali ako miesto svojho odpočinku poľnú cestu pri hlavnom ťahu z Opavy do Ostravy. Práve touto cestou sa však vracala skupina mladých ľudí zo sobotnej zábavy, ktorá ich pri "službe" prichytila. O spiacich mužoch zákona informuje český Blesk.

"Rozvážali sme domov kamarátky. Išli sme po poľnej ceste a okolo policajného auta sa ani nedalo prejsť. Mali pustený motor. Mysleli sme, že nás chcú kontrolovať, tak sme chvíľu čakali. Kamarát sa išiel pozrieť a zistil, že sú úplne tvrdí. Tak sme vycúvali a odišli,"popísal Blesku nočný zážitok čitateľ Milan.
Policajtov "v akcii" nachytal v Česku čitateľ.
















Keď sa mladíci asi za hodinu vracali, policajné auto bolo stále na tom istom mieste. Chrápali tak veľmi, že skoro prehlušili motor služobného vozu. "Tak sme ich odfotili, lebo toto nie je možné," dodal čitateľ. Riaditeľstvo polície Moravskosliezskeho kraja sa bude jeho podnetom zaoberať.

Nicky Minaj: „Zjedzte výkaly a skapte!“

Vášnivá a priama ako jej hudba! Raperka Nicky si na chvíľu prestala pospevovať duchaplný text „Fuck a stupid hoe, hoe, stupid hoe“ aby ukázala, že jej slovná zásoba je širšia. Nickina popularita naberá strmý smer nahor, vystupuje v drsných kluboch i v naškrobených televíziách a najnovšie jej ponúkli miesto v porote súťaže American Idol, kde si pôjde po krku s Mariah Carey.


Problém nastane, keď z nej nie ste paf. Portál Evilbeetgossip si posvietil na jej svojskú komunikáciu s fanúšikmi. Prostredníctvom služby Twitter Nicky zaobalila svoju neúčasť na vopred ohlásených koncertoch do zdravotných dôvodov. Pár fanúšikov si to dovolilo spochybniť, čo Nicky rozpálilo do červena.
“Nedovolím, aby ste ma prinútili cítiť sa previnilo, kvôli po*ratému zdraviu! To ma priviedlo do tejto šlamastiky! Mala som počúvať lekára!“ začala raperka zostra. „Ďakujem skutočným fanúšikom, ktorí rozumejú, že som nemohla hrať na V Festivale a v Dubline. Ak mi chcete oznámiť niečo negatívne, prosím vás, zjedzte ho*ná a skapte, som len človek. Hrozilo mi nebezpečenstvo kompletnej straty hlasu a operácie hlasiviek. Ak tomu nerozumieš, tvoja matka je K****A!!!“

Navždy stratiť hlas a rozsah, aký sa zrodí len raz za generáciu? To by bola pre ľudstvo nepredstaviteľná strata! Vyrývačom, ktorí jej navrhovali prísť a zaspievať na playback, Nicky odkázala to isté, čo nešťastníkom s výkalmi: „Choďte a zabite sa.“

Drsná bitka Martinky z Turca!

Ďalšie pokračovanie šou Farmár hľadá ženu ešte ani nezačalo a už je oheň na streche! O tom, že v tejto relácii nebude núdza o prostorekosť a úprimnosť, svedčí už zoznamovací večierok hlavných protagonistov programu z dielne televízie Joj. Medzi novými tvárami, pre ktorých bude účinkovanie vo Farmárovi prvou skúsenosťou s kamerami, nájdeme aj jednu osobu, ktorá už narobila poriadny vietor v prológu tejto šou a teraz chystá svoj triumfálny návrat!


Reč je o Martinke z Turca, ktorá pred pár rokmi márne bojovala o priazeň farmára Mariána, no a žiaľ nad „neschopným chlapom bez vkusu“ zapíjala kde sa len dalo. Ani na novom statku to ale blondínka s typickým líčením a ofinkou nebude mať jednoduché.
Od prvej chvíle si totiž nesadne s mladšou konkurentkou, ktorá zaútočí nielen na ňu, ale aj na jej matku. Martinkin pohár trpezlivosti pretečie a dotieravej rivalke strelí facku.
Tá sa však s touto potupou neche zmieriť a zdrapí Martinku za vlasy. „Mňa takáto žumpa ... nebude urážať. Nevie kto som, nevie čo som a mňa bude urážať?,“ reagovala podráždene a schmatla ju za vlasy.

Odišiel z domu a už sa neozval

Polícia žiada o pomoc pri pátraní po nezvestnom 32-ročnom Petrovi Makovickom z obce Janova Lehota v okrese Žiar nad Hronom.


Z domu odišiel ešte 14. júla a odvtedy sa neozval. Hľadaný je 185 cm vysoký, štíhlej postavy.
Má krátke tmavé vlasy, zelenohnedé oči, mohol by mať aj briadku.
Akékoľvek informácie, ktoré by polícii mohli pomôcť, je možné oznámiť na ktoromkoľvek policajnom oddelení, prípadne na linke 158. 

Na Václavskom námestí zhorela kancelária

Požiar kancelárie na pražskom Václavskom námestí likvidovali včera po polnoci hasiči. Vyšetrovateľ požiarnikov predbežne označil dve ohniská; pravdepodobne ide o úmyselné zapálenie, uviedla pre tlačovú agentúru Mediafax policajná hovorkyňa Jana Rösslerová.

K domu na Václavskom námestí č. 39 boli hasiči s policajtmi privolaní krátko pred 01.00 h. To už bola kancelária v plameňoch a hasiči museli zasahovať v dýchacej technike.
Požiar kanceláriu celkom zničil. "Nikto nemusel byť evakuovaný a nikto nebol zranený. Predbežná škoda je vyčíslená na tri a pol milióna korún," dodala hovorkyňa.
V priebehu dnešného dňa bude na mieste špeciálne vycvičený pes hľadať horľavé látky a požiarnici a policajti odoberú vzorky a stopy, ktoré sa zašlú na expertízu, priblížil Mediafax.

Za neviazanú zábavu Taliban odrezal hlavy 17 mužom a ženám!

Talibanskí povstalci v noci nadnes odrezali hlavy pätnástim mužom a dvom ženám v juhoafganskej provincii Helmand. Militanti ich potrestali za to, že sa zúčastnili zábavy spojenej s hudbou a tancom, uviedli miestne úrady. Telá našli v dome, približne 75 kilometrov severne od provinčného hlavného mesta Laškargáh. Na miesto vyslali vyšetrovateľský tím.


V čase útoku Talibanu sa podľa informácií agentúry Reuters muži a ženy zabávali spoločne, za sprievodu hudby a tanca, čo v konzervatívnom Afganistane nie je bežné, pokiaľ nie sú príbuzní. Podobné večierky sa v krajine konajú zriedkavo a v tajnosti.
Flirtovanie, otvorené prejavy náklonnosti a zmiešanú zábavu mužov a žien Taliban dôrazne odsudzuje. V júni jeden z jeho militantov vtrhol do luxusného hotela v Kábule, kde hľadal "prostitútky a pasákov".
O život prišlo 20 ľudí. Fundamentalistické hnutie oznámilo, že na hotel zaútočili kvôli "divokým večierkom", ktoré sa v ňom organizovali. Do roku 2001 odopieral Taliban ženám v Afganistane mnohé práva, vrátane volebného.
Aj po zvrhnutí jeho vlády v krajine afganskými silami s významnou podporou Spojených štátov a prinavrátení práv zostáva Afganistan pre ženy jedným z najhorších miest pre život.

Cesty v chorvátskej Rijeke ostali pod vodou

Chorvátsku Rijeku včera zasiahla silná búrka. Za desať minút zaplavila cesty.

Chorvátsky portál Dnevnik.hr informoval, že teplota vzduchu začala klesať už okolo trinástej hodiny popoludní a to z 27 na 19 stupňov. Chvíľu na to prišla búrka a na diaľnici do Rijeky v časti Gorski Kotar nepriazeň počasia takmer zastavila prevádzku. Teplota klesla len na 12 stupňov!
K nepriaznivému počasiu sa pridal aj silný vietor, ktorý rozbúril more a vlny ohrozovali v meste Senj ukotvené lode. Štátny hydrologický ústav zdôraznil, že nepriaznivé počasie má byť až do konca dňa, pričom niektoré mestá zasiahnu silné búrky a prívalový dážď sprevádzané silným vetrom a dokonca aj krupobitie. Meteorologický ústav vydal na severnom Jadrane výstrahu pred búrkami, ktoré majú udrieť večer a tiež pred silným vetrom, ktorý môže dosahovať silu orkánu.
Búrky hlásil aj Poreč, Silba a Pag. Z prístavov nemohli vyplávať trajekty. Blesky na Istrii spôsobili niekoľko požiarov. Informovali o tom chorvátske médiá.

„Pornomama“ Nadya: Moje deti vedia o tom natáčaní!

Čo veta, to perla! Štrnásťnásobná matka Nadya Suleman nafotila erotické fotky a ak ste tie mátožné zábery videli, už nikdy ich nevyženiete z pamäti.

Zmluva s erotickou spoločnosťou zahŕňala aj natočenie pornofilmu. Nadya vďaka porno projektu od seba a detí odvrátila stratu strechy nad hlavou. Skúsenosť, pre ktorú by iný chodil po kanáloch, vníma ako jednoznačné pozitívum. Alebo len hľadá ospravedlnenia? Pre server Celebuzz priznala prozaický dôvod – rýchle peniaze - aj svoje predošlé zaprisahávanie sa, že do porno priemyslu by sa nikdy neponorila.
„Ako matka štrnástich detí som akceptovala, že si musím vyžrať svoje slová“, vyhlásila a spustila ódy. „Priznávam si to a som na to hrdá. Som veľmi hrdá na ten film. Bolo to o postavení sa mojej krajnej obave – vlastnej sexualite. Vždy som sa cítila nepríjemne, čo sa týka sexuality ako takej – ten film bol teda veľmi oslobodzujúci a posilňujúci,“ prezradila Nadya o porne, v ktorom sa popri „šarmantnom“ žehlení a upratovaní venovala sebaukájaniu. „Dodnes zotrvávam v celibáte – je to už takmer štrnásť rokov- a nikoho sa ani nedotknem, s výnimkou seba samej,“ šokuje Nadya. Svoje osmorčatá porodila v roku 2009 a odvtedy priťahuje obrovskú pozornosť verejnosti, nakoľko bola len druhá v histórií svojej krajiny.
"Sú úplne znecitlivené,“ vyhlasuje svojská matka o cirkuse, v ktorom žijú jej deti, z ktorých najstaršie má desať rokov. Cirkus najnovšie zahŕňa matkine striptérske brigády a pokus o spevácku kariéru. „Zažili sme si toho spolu veľa, a naše skúsenosti odhalili silu, o ktorej sme ani netušili, že ju máme. Vychovávam ich v úplnej otvorenosti, ale nevhodné podrobnosti im nehovorím.“ Tie sú po celom internete...  

Princ Harry dostal zaujímavú ponuku! Môže nakrútiť pornofilm!

Princ Harry, ktorého nahé fotky z dovolenky v Las Vegas nedávno prenikli na internet, dostal finančne zaujímavú ponuku na nakrútenie pornofilmu. Šéf spoločnosti Vivid Entertainment Steve Hirsch mu ponúkol 10 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 8 miliónov eur) za účinkovanie vo veľkorozpočtovej snímke s názvom The Trouble with Harry.
"Uisťujeme vás, že sex bude mať dobrý scenár a kráľovské poklady nebudú nijako zmenšované," uviedol Hirsch v liste, ktorý poslal kráľovskej rodine do Londýna.
Princa Harryho prezývajú divoké dieťa. Už v sedemnástich ho bulvárni fotografi prichytili, ako fajčí marihuanu a odvtedy sa pravidelne v médiách objavovali fotografie z divokých párty, ktoré navštevoval a rád na seba pútal pozornosť. Jeden z najväčších škandálov spôsobil, keď na oslavu prišiel oblečený v kostýme nacistu. Za svoje nevhodné správanie sa neskôr ospravedlnil.
Po prepuknutí jeho ostatného škandálu okolo nahých fotografií začali situáciu riešiť jeho osobní poradcovia v St James's Palace. Advokáti kráľovskej rodiny poslali všetkým veľkým vydavateľstvám v krajine list, v ktorom im zakázali publikovať čo i len čiarku o jeho výlete za "veľkou mlákou" plnom alkoholu a nahoty. Napriek tomu sa fotografie rozšírili po internete a zverejnil ich aj bulvárny denník The Sun. Zdroje z paláca poskytli len jedno vyjadrenie, a to, že princ bol v Las Vegas na dovolenke a zaslúžil si "pochopiteľný stupeň súkromia".
Vivid Entertainment sa ponukami na nakrútenie pornofilmov prezentuje pravidelne, pričom o člena z prostredia kráľovskej rodiny sa nezaujíma po prvý raz. Už vlani v máji Hirsch ponúkol mladšej sestre manželky princa Williama Pippe Middleton ponuku na účinkovanie vo filme pre dospelých. Ak by ju 28-ročná kráska prijala, dostala by honorár minimálne vo výške 5 miliónov amerických dolárov (asi 4 milióny eur). Hirsch dal Pippe Middleton túto ponuku približne týždeň po tom, ako videl zábery, na ktorých bolo vidno, ako sa zabáva na párty. Pippa Middleton však na ponuku nereagovala a očakáva sa, že podobný postoj zaujme aj princ Harry. Vivid Entertainment sa tak zrejme bude musieť uspokojiť s pornonahrávkami, ktoré už má vo svojej zbierke. V kolekcii spoločnosti nechýbajú videá od Pamely Anderson, Vincea Neila, Kim Kardashian, Kendry Wilkinson alebo Tily Tequily.

MasterChef začína už dnes!

MasterChef - kuchárska šou, ktorá sa však môže stať nočnou morou pre tých, ktorí si myslia, že by mohli byť šéfkuchármi!

Túžbu stať sa prvým MasterChefom prejavili stovky amatérskych kuchárov. Nekompromisná porota – traja rešpektovaní šéfkuchári Martin Korbelič, Jiří Štift  a Radek Šubrt – vyberie 50 najlepších, ktorí majú jedinečnú šancu bojovať o titul MasterChef, 50 000 € a vydanie vlastnej kuchárskej knihy. Bitkou kuchárskych nadšencov bude sprevádzať divákov známa milovníčka varenia Daniela Peštová. „Varenie je moja srdcová záležitosť. V tejto šou vám predstavím ľudí, ktorí prejdú skutočnou skúškou ohňom, aby ste videli, že varenie sa stalo ich osudom,“ hovorí divákom v upútavke Daniela.
Televízie Markíza a Nova predstavia formát, ktorý sa stal celosvetovou legendou. "Vášeň pre jedlo, odvaha, talent a odhodlanie zmeniť svoj život – to sú základné vlastnosti tých najlepších slovenských a českých amatérskych kuchárov, ktorí budú týždne pod dozorom odborníkov z oblasti gastronómie bojovať o titul MasterChef," povedala pre Aktuality.sk Miroslava Labašová z PR oddelenia Markízy.
Historicky najväčší boj kuchárov – amatérov povedie cez veľké množstvo náročných skúšok. Súťažiaci budú musieť dokázať odbornej porote, že si ich talent poradí so záludnosťami mnohých svetových kuchýň. Spolu s kuchármi nahliadnu televízni diváci do receptov zo všetkých kútov sveta. Adepti na víťaza ale budú musieť zvládnuť napríklad aj dezerty alebo zdravú stravu. Cesta za víťazstvom môže byť pekne tŕnistá. Odborná porota má totiž vo zvyku súťažiacich poriadne „dusiť“. Okrem drsnej poroty situáciu sťažujú aj časové obmedzenia na prípravu pokrmu, minimálne finančné prostriedky na nákup surovín aj zložité recepty, ktoré musí kuchár pripraviť.

Navštívil kostol a ukradol peniaze!

Doposiaľ neznámy páchateľ sa zo soboty na nedeľu na Myslavskej ceste v mestskej časti Myslava v Košiciach, vlámal do miestneho rímsko-katolíckeho kostola. 

Z kostola po vylomení drevených pokladničiek a skriňovej zásuvky ukradol hotovosť v celkovej výške 150 eur a poškodením vchodových dverí a pokladničiek škodu vo výške 1.000 eur.
Policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci zločinu krádeže a prečinu poškodzovania cudzej veci. Páchateľovi za tento skutok v prípade dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 3 až 10 rokov. Kostol je dokonca zapísaný v zozname kultúrnych pamiatok.

Dostal infarkt počas jazdy!

Polícia vyšetruje dopravnú nehodu, ktorá sa stala dnes ráno medzi Vrbovým a Piešťanmi.

69-ročný vodič z Vrbového viedol osobné auto Fiat Panda v smere do Piešťan. V tom čase vo vozidle nachádzala aj jeho 67-ročná spolujazdkyňa tiež z Vrbového. Vodičovi počas jazdy prišlo nevoľno a s vozidlom prešiel do protismeru.
To si všimla jeho spolujazdkyňa a nakoľko sa v protismere blížilo osobné auto Škoda Felícia ktoré viedla 35-ročná žena z obce Krakovany, strhla spolujazdkyňa riadenie, aby sa vyhla čelnej zrážke. Z toho dôsledku neprišlo k čelnej zrážke, ale len k malému kontaktu vozidiel. Obe autá zostali na kraji mimo cesty. Počas dopravnej nehody sa nikto nezranil.
Vodič Fiatu však po dopravnej nehode nejavil známky života. Privolaný lekár určil ako príčinu smrti akútny infarkt.