utorok 8. júla 2014

Peter Sagan hodnotí 4 etapu TDF


,,Môžem povedať, že s výsledkom som spokojný. Dobre som zašpurtoval a nazbieral dôležité body, hlavne po páde, čo som mal asi 15 km pred cieľom.

Úprimne, bola to moja chyba. Do kruhového objazdu som išiel z pravej strany, cesta bola mokrá a ja som sa pošmykol. Mám zopár modrín na pravej nohe a ruke - dúfam, že počas ďalších dní nebudem mať žiadne problémy. Zajtra bude ťažký a veľmi nervózny deň. Pretekať sa bude na kockách z Paris-Roubaix, ale myslim si, že to budú iné preteky v porovnaní s klasikou. Očakávam, že jazdci na celkove víťazstvo a ich tímy prevezmú kontrolu nad pretekom.

Toto však vytvorí veľký pohyb a napätie v pelotóne pre pozície. Bude to náročný deň a budeme potrebovať aj šťastie. Čo sa týka výsledkov, samozrejme, že by to mohla byť vhodná etapa pre mňa, ale bude to veľmi nepredvídateľné. Uvidíme, ako sa to všetko vyvinie…,"

Víťaz 4. etapy opäť famózny Kittel, SAGAN štvrtý

Peter SAGAN po dojazde do cieľa
Kittel sa radoval z tretieho prvenstva na 101. ročníku cyklistickej Tour de France, keď triumfoval v šprintérskom závere 4. etapy z Le Touquet Paris Plage do Lille (163,5 km). Slovák Peter Sagan finišoval na 4. mieste a potvrdil vedúce pozície v bodovacej súťaži o zelený dres a súťaži jazdcov do 25 rokov o biele tričko. Dvadsaťštyriročného jazdca Cannondale nepripravili o druhú 4. priečku na tohtoročnej edícii ani problémy necelých 20 km pred cieľom.

Kittel v utorok v závere vo finiši v Lille prvýkrát na Tour 2014 bojoval o etapové prvenstvo až do poslednej chvíle, Nóra Alexandra Kristoffa predstihol až tesne pred páskou a skompletizoval víťazný hetrik. Tretí finišoval Francúz Arnaud Demare. Druhý Slovák Peter Velits prišiel do cieľa v pelotóne na 46. mieste.
V celkovom poradí sa poradie na prvých priečkach nemenilo. Naďalej vedie Talian Vincenzo Nibali s náskokom 2 sekúnd pred Petrom Saganom a Švajčiarom Michaelom Albasinim. Petrovi Velitsovi s odstupom 35 sekúnd patrí 33. pozícia. V bodovacej súťaži nazbieral Sagan v utorok 41 bodov a vedie pred Kittelom o 23 bodov.
Rovnako ako v pondelok aj tentoraz odišli krátko po štarte z pelotónu dvaja cyklisti, tentoraz sa do úniku dostali Francúz Thomas Voeckler (Europcar) a Španiel Mate Mardones (Cofidis). Už na 4. km spadol jeden z favoritov Brit Christopher Froome, ale po krátkom ošetrení pokračoval a spolujazdci dotiahli obhajcu prvenstva rýchlo do pelotónu.

Trapas Nibaliho, za všetko môže hosteska

Vincenzo Nibali 
Aktuálny Lider slávnych pretekov Tour de France si včera Vyrobil poriadny trapas. Na talianskom cyklistovi Vincenzovi Nibalim sa teraz smejú po celú svete ZA Všetko Môže hosteska.









Vyhodnocovanie tretej etapy, v ktorej triumfoval Marcel Kittel Peter Sagan skončil hneď za ním, prinieslo srandovné moment. Hlavným aktérom bol aktuálny Lider pretekov Vincenzo Nibali. Ten si Udržal žltý dres hľa po poslednej britskej Etape, Tak sa znova postavil na stupne víťazov. Ak chcete mu však vynieslo trápnu situáciám.

Od hostesky, Ktorá mu pomáhala navliecť žlté tričko, sa dožadoval Pusy, no tá ho poriadne odignorovala. Jemné ho pohladila po chrbte otočila hlavu uplne inym smerom. Ktovie, ako sa museli cítiť Samotný cyklista. Sagan
 JE po Troch etapách v celkovom poradí druhý tak Strat Dvoch sekúnd na Nibaliho. Okrem Zeleného drese si Udržal hľa Vedúci postavením v sutaz o biely dres predom najlepšieho Jazdci to 25 rokov.

Peter Sagan hodnotí svoje účinkovanie po tretej etape TDF


Peter Sagan hodnotí svoje účinkovanie po tretej etape TDF:

,Som rád, že som znova obsadil pódiové druhé miesto. S etapami v Anglicku som spokojný, získal som zelený dres, bodujem nielen v cieli, ale aj na prémiách, čo je skvelé. Navyše mám aj biely dres! Dnes som si dával v závere hlavne pozor, aby som nespadol, nakoľko pršalo a ulice boli mokré... Teraz sa presúvame do Francúzka, ďalšia etapa tiež pre špurtérov a piata bude zaujímavá po kockách ako na klasike. Urobím maximum, aby som si udržal zelený dres,"