streda 11. novembra 2015

The Rock bude mať pri sebe ďalšiu ženu!

LOS ANGELES – Americký herec a wrestler Dwayne Johnson, známy aj ako The Rock, bude mať druhú dcéru. O radostnej novine informoval prostredníctvom služby Instagram.
"Vychovali ma a žijem s úžasnými a silnými ženami, takže vesmír mal pocit, že potrebujeme ďalšiu...Je to dievčatko!", napísal k fotografii, kde drží za bruško šťastnú budúcu mamičku. Pre dvojicu, ktorá je spolu deväť rokov, to bude prvé spoločné dieťa. Štyridsaťtriročná hviezda filmu Kráľ škorpión (2002) už má 14-ročnú dcéru Simone s bývalou manželkou Dany Garcia, s ktorou bol ženatý v rokoch 1997 - 2007.


Dwaynea Johnsona považujú za jedného z najlepších profesionálnych wrestlerov všetkých čias. Jeho debutom na striebornom plátne bola malá úloha Kráľa Škorpióna v snímke Múmia sa vracia (2001). O rok neskôr prišiel už spomínaný film Kráľ Škorpión, vďaka ktorému sa Johnson so sumou 5,5 milióna amerických dolárov dostal do Guinnessovej knihy rekordov ako herec s najvyšším honorárom za prvú hlavnú úlohu.

Diváci ho môžu poznať aj zo snímok Vitajte v džungli (2003), Kráčajúca skala (2004), Doom (2005), Buď cool (2005), Plán hry (2007), Dostaňte agenta Smarta (2008), Hora čarodejníc (2009), Fízli zo zálohy (2010), Neľútostný pomstiteľ (2010), Rýchlo a zbesilo 5 (2011), G.I. Joe: Odveta (2013), Pot a krv (2013), Rýchlo a Zbesilo 6 (2013), Hercules (2014), Rýchlo a zbesilo 7 (2015) alebo San Andreas (2015).

 http://ecopressmagazines.sk/

Merkelová a jej veľké zmeny v oblasti týkajúcej sa utečencov!!!

BERLÍN - Nemecko plánuje opätovne posielať sýrskych utečencov do prvej krajiny Európskej únie, na územie ktorej dorazili. Uviedlo to nemecké ministerstvo vnútra.


Hovorca ministerstva povedal, že Nemecko začalo znovu uplatňovať ustanovenia takzvaného dublinského nariadenia, v súlade s ktorým sa utečenci musia zaregistrovať v tej krajine Európskej únie, do ktorej dorazia najskôr. Tam zároveň môžu byť naspäť vrátení, a to z ktorejkoľvek ďalšej krajiny EÚ.  
"Nemecko sleduje cieľ vrátiť sa k riadnemu azylovému konaniu. K tomu patrí aj to, že sa stanoví, ktorý členský štát je pre vedenie azylového konania príslušný," uviedol hovorca ministerstva vnútra. Ministerstvo podľa neho už v októbri poverilo Spolkový úrad pre migráciu a utečencov (BAMF), aby začal znova uplatňovať príslušné európske ustanovenia aj pre utečencov zo Sýrie. Presný termín hovorca neuviedol.
Výnimku v rámci tohto pravidla bude len mať Grécko. Hovorca dodal, že nariadenie "sa vzťahuje aj na sýrskych občanov, a to od 21. októbra", citovala hovorcu ministerstva agentúra DPA. Opätovné zavedenie dublinských pravidiel, upravujúcich posudzovanie žiadostí o azyl v krajinách EÚ, má podľa nemeckého rezortu vnútra prispieť k tomu, aby proces príchodu migrantov a azylové procedúry prebiehali náležitým a organizovaným spôsobom.   

Dublinské pravidlá: Áno či nie?

Nemecká kancelárka Angela Merkelová v auguste tohto roku uplatňovanie dublinského nariadenia dočasne pozastavila. Stalo sa tak v situácii, keď do Nemecka prúdili desaťtisíce najmä sýrskych utečencov. Tí sa odvtedy mohli registrovať sa na území Nemecka aj napriek tomu, že sa tam dostali cez iné krajiny EÚ, mnohokrát cez Grécko.
Merkelová si týmto opatrením vyslúžila spŕšku kritiky dokonca aj od vlastnej Kresťanskodemokratickej únie (CDU) a tiež od mnohých nemeckých občanov. Kritici tvrdili, že takýto krok len povzbudí migrantov, aby prichádzali v ešte hojnejších počtoch. 
Nemecko podľa oficiálnej prognózy očakáva v tomto roku príchod 800-tisíc utečencov, čo je štvornásobne viac ako v predošlom roku. Niektorí odborníci pritom odhadujú, že toto číslo by mohlo byť ešte vyššie a do krajiny by mohlo prísť až milión migrantov.
Ak sa Nemecko vráti k uplatňovaniu dublinskej dohody, znamenalo by to, že veľa utečencov prevezie do Grécka, Bulharska, Rumunska alebo Chorvátska. V prvej polovici roka, kedy boli pravidlá ešte oficiálne v platnosti, však krajina takto vrátila len 108 Sýrčanov. Nemecko sa najmä zdráhalo vracať utečencov do Grécka, kde je v dôsledku dlhovej krízy katastrofálna situácia v starostlivosti o utečencov.

Zámer konzervatívneho ministra vnútra Thomasa de Maizièra dnes kritizovali zástupcovia vládnej sociálnej demokracie. Podľa nich minister vopred neupozornil ostatných členov vlády na pripravovaný návrat k dublinskému systému a jeho postup vyvolá chaos pri riešení utečeneckej krízy v Nemecku.

Szijjártó: Dublinský systém je mŕtvy 

Dublinský systém je mŕtvy - až na niektoré výnimky totiž takmer nikto nedodržiava pravidlá tejto dohody týkajúce sa vstupu utečencov, a preto nie je opodstatnené aplikovať ani pravidlá týkajúce sa ich vracania, povedal dnes pre agentúru MTI maďarský minister zahraničných vecí Péter Szijjártó.
Šéf rezortu diplomacie týmito slovami reagoval na rozhodnutie Nemecka, ktoré oznámilo, že bude opäť aplikovať dublinské pravidlá, a to aj v prípade Sýrčanov, pričom ich bude vracať do členskej krajiny, v ktorej vstúpili na územie Európskej únie.
"Ak sa niekto vydal zo Sýrie na cestu do Európy, tak je fyzicky nemožné, aby na územie EÚ vstúpil prvýkrát v Maďarsku. Preto nie je opodstatnené vracať ani jedného Sýrčana do Maďarska,"argumentoval Szijjártó.
Maďarský minister zdôraznil, že tlak na úniu stúpol enormne po tom, čo sa nemeckí politici začali k otázke prisťahovalectva vyjadrovať nezodpovedne. "Mnohí migranti to chápali ako pozvánku," dodal.

Otecko dostal od dcérky darček. Odvtedy chodí do práce s radosťou!

LONDÝN/SINGAPUR - Máte dni, kedy vás nič nebaví a vaše zamestnanie sa pre vás stáva utrpením? Hodiny v práci sa nehorázne vlečú, dostávate sa do kontaktu s nepríjemnými zákazníkmi a najradšej by ste podali okamžitú výpoveď? V takom prípade je dobré mať doma malé dieťa, ktoré si síce vyžaduje vašu neustálu pozornosť a starostlivosť, ale dokáže vám dodať aj veľa síl a životnej energie. Svoje o tom vie aj istý taxikár v Singapure.

Či to už dievčatku napadlo samému, alebo ho k tomu inšpirovala jeho mama, aj tak bol tento nápad na nezaplatenie. Dcérka svojmu tatovi na volant auta zavesila odkaz, na ktorom stálo: "Drahý ocko. Ďakujem ti, že pre nás tak ťažko pracuješ. Veľmi ťa ľúbim. S láskou Resi." Je to síce iba pár slov, ale aj tak určite v rodičovi vzbudili hrdosť na to, že má takú skvelú dcéru a že aj keď je ešte malá, vie, že sa ocko snaží finančne zabezpečiť svojich najbližších.
Taxikár si pravdepodobne bude lístok dobre opatrovať a keď opäť prídu v práci ťažké chvíle, tak sa naň pozrie a povie si, že vie pre koho to všetko robí a zatne zuby, aby si počkal opäť aj na pekné okamihy a voľný čas, ktorý bude môcť stráviť s milujúcou rodinou.

Prichádza najstudenšia zima v histórii!!!

LONDÝN - Meteorológovia varovali britské úrady, že krajinu čaká v najblžších dňoch najhoršia snehová búrka za posledných 144 rokov a nasledujúca zima bude vraj najstudenšia v histórii. Potvrdili tak predošlé predpovede odborníkov. Ľudia sa teda majú na čo tešiť.

V priebehu niekoľkých dní Veľkú Britániu zasiahnu tri mesiace fujavíc a dažďových zrážok. Silný dážď spôsobí záplavy a spolu s víchricou a mrazom až do -14 stupňov Celzia bude znepríjemňovať ľuďom život až do začiatku roka 2016. Informovala vo svojej najnovšej správe britská Národná meteorologická služba Met Office.

Extrémna zima nastane v dôsledku pôsobenia klimatického fenoménum El Niňo, ktorý spôsobil veľké škody napríklad aj v roku 2013, keď vplyvom zlého počasia zomrelo sedemnásť ľudí. "Riziko veterného a búrkového počasia je omnoho vyššie ako zvyčajne. Britániu čakajú zrážky výrazne sa vymykajúce z priemeru," píše sa v správe meteorológov.

Búrlivú zimu plnú snehových búrok experti predpovedali Ostrovanom už pred niekoľkými mesiacmi, no dúfali, že vplyv El Niňa sa pred zimou zmierni a nebude mať až také následky. Posledné analýzy ale ukazujú, že sa tak nestalo. Reťazové účinky El tohto fenoménu by mohli byť na celom svete katastrofálne. "Tohtoročný El Niňo by mohol byť najsilnejší za posledných niekoľko desaťročí. Európu čaká veľmi chladná zima, ktorá vydrží až do jari," vyhlásil meteorológ Tomasz Schafernaker, ktorý predpovedá počasie pre BBC.

Sexi Dara bez nohavíc!

Speváčka Dara Rolins (42) nemá problém odhaliť aj niečo zo svojho súkromia, možno aj preto je u fanúšikov taká obľúbená. Najnovšie odhalila, že doma netreba nosiť iba tepláky...

Dara Rolins je na scéne už 30 rokov, ale stále si dokáže získať aj mladé publikum. Možno za to vďačí tomu, že je kamarátka so sociálnymi sieťami a fanúšikom prináša aj pohľad do svojho "zákulisia".

Najnovšie si pridala na instagram bláznivú selfie fotku, na ktorej sa zaobišla bez nohavíc. „Kto je tiež večer doma? Doma nie si sám. Selfie ako lusk,“ napísala k záberu 42-ročná rodáčka z Bratislavy. 

Ale aj pre Daru sú veci, ktoré sú príliš osobné na to, aby ich zverejňovala, ale fotky s dcérou či Patrikom k nim nepatria a pokojne to môže byť aj fotka s prstom v nose. :)

Vážila 186 kíl! Teraz je modelkou! Za všetko môže trapas v lietadle.

LOS ANGELES - Klobúk dole! Plus-size modelka Rosie Mercado (35) je krásna žena, ktorá svojím príbehom inšpiruje ženy po celom svete. Ešte pred štyrmi rokmi totiž sympatická tmavovláska vážila šialených 186 kíl. Nečudo, že ju raz počas letu upozornil personál na to, že sa do jedného sedadla nevmestí a musí si priplatiť za ďalšie. Fešná tučibomba vyplakala potoky sĺz, zaťala sa a celkovo zhodila už viac ako 90 kíl. Nuž, všetko sa dá, len treba chcieť!
Po ramená kráska, nižšie...Rosie Mercado má tmavú hrivu a pekné črty tváre, vďaka čomu ohúrila aj agentov z istej modelingovej agentúry. Ich nadšenie však rýchlo opadlo, keď zbadali zvyšok tela mladej Američanky, ktorá v minulosti vážila dvakrát toľko, čo dnes a bola priam obrovská. Aj napriek tomu sa môže pochváliť úspechmi v súťažiach pre ženy s nadváhou a na konte mala aj zopár modelingových kampaní.  
V roku 2011 však v živote obéznej kočky nastal zlom. Trojnásobná mamička si začala stále viac uvedomovať, že hrošia váha má negatívny vplv na jej zdravie. Obmedzovné boli aj jej ratolesti, s ktorými nemohla chodiť na rôzne atrakcie a posledným, ale najsilnejším, impulzom na chudnutie bola mimoriadne trápna situácia, ktorá sa jej prihodila v lietadle. Personál totiž Rosie oslovil s požiadavku, aby si priplatila za druhé sedadlo, keďže sa vedľa nej nebolo možné posadiť. 
Rosie si preto vstúpila do svedomia. Radikálne zmenila jedálniček a cvičí šesťkrát do týždňa. „Nie je to vôbec jednoduchá cesta. Aj ja mám svoje vrcholy a pády. Keď si ale porovnám kvalitu svojho života vtedy a teraz, viem, že to všetko za to stojí,” povedala v rozhovore pre New Yorky Post kráska, ktorá zhodila polovicu svojej váhy a ako plus size modelka žne jeden úspech za druhým.  

Rodí každý mesiac!

ESSEX - Sophie Loaderová sa narodila ako zdravé dieťa a až do 13 rokov netrpela žiadnymi závažnými ochoreniami. Všetko sa zmenilo v puberte, kedy dostala svoju prvú menštruáciu a odvtedy každý mesiac trpela neznesiteľnými bolesťami pripomínajúcimi pôrod. Napokon lekári našli aj dôvod, prečo má mladá dievčina takéto problémy.


"Ženy asi šokuje, keď poviem, že som bola v pôrodnici viac ako 100 krát, ale len raz mala návšteva reálny základ," hovorí Sophie, ktorá v 13-ich rokoch dostala svoju prvú menštruáciu a odvtedy ju sužovali neznesiteľné bolesti podobné tým pôrodným.
Všetko sa vystupňovalo až to takého štádiu, že jej matka musela zavolať sanitku. Sophie mala pocit, že jej roztrhá vnútornosti na kusy a dokonca aj lekár si myslel, že by mohla byt tehotná. Napokon však zdravotníci prišli na to, že dievčina nie je celkom taká, ako jej rovesníčky. Má síce iba jednu vagínu, ale dve maternice a jedna z nich sa počas periódy zaleje krvou, čo vyvoláva kontrakcie.
V nemocnici bola najmenej 30-krát, pretože sa nedokázala vyrovnať s týmito bolestivými príznakmi. Vtedy jej lekári dávali plyn a kyslík. Nakoniec to najlepšie, čo mohli urobiť, bolo, že ju naučili rovnaké dychové cvičenia, aké vykonávajú tehotné ženy pred pôrodom.
Napriek tomu, že pred dvomi rokmi porodila zdravého synčeka Chasea, nevie vraj povedať, či sa skutočné a falošné pôrodné bolesti dajú porovnávať. Bola totiž taká omámená od liekov, ktoré dostala pred cisárskym rezom, že to nie je možné. Každopádne si myslí, že jeden pôrod je pre ňu viac ako dosť a s priateľom zatiaľ ďalšie dieťa neplánujú.
Sophie si dala zaviesť aj antikoncepčný implantát a bolesťami teraz trpí "iba" každé tri mesiace.

Učiteľ fyziky zadal poburujúci príklad! Toto naozaj prehnal!

BIALYMSTOK - Príklad so šokujúcim zadaním nadiktoval učiteľ svojim žiakom v jednej poľskej strednej škole v Bialymstoku. Rodičia ostali po prečítaní zadania, ktoré uvideli v zošitoch svojich detí, pobúrení. Tu je znenie príkladu.
"Štyria utečenci sa snažia zo Sýrie dostať do Grécka na plti s rozmermi 1m x 2m x 20cm a hustotou 800 kg/m3. Vypočítajte, koľko utečencov z nej treba zhodiť, aby doplávala do cieľa, ak každý z utečencov váži 60 kg," stojí v zošitoch študentov druhého ročníka.
Príklad zadal Grzegorz Nowik, stredoškolský učiteľ fyziky. Úloha sa razom začala šíriť cez internet. Reakcie pobúrených rodičov na seba nenechali dlho čakať. "Myslela som si, že škola je miestom, ktoré učí tolerancii a porozumeniu a skôr karhá pre takéto postoje. Ukazuje sa však, že s vecou už bolo vedenie školy oboznámené. Skôr o tom informoval otec jedného študenta z tej istej triedy. Učiteľ ale nedostal žiaden postih. Desivé!" vyznala sa nahnevaná mama pre poľský portál bialystok.wyborcza.pl, keď prípad ohlásila kompetentným a žiadala vysvetlenie. 
Podľa rodičov príklad nehovoril o tragédii utečencov, ale o opovrhovaní práve teraz, keď je ich problematika veľmi aktuálna. Zástupkyňa riaditeľa školy Elizabeth Stasiewiczová povedala, že situáciu s učiteľom riešili koncom septembra. Oznámila, že riaditeľka mala s podriadeným rozhovor. Upozornila ho na to, že ak sa budú podobné incidenty opakovať, rozviaže s ním pracovný pomer.  Učiteľ pripustil, že zadanie príkladu nebolo príliš šťastné a ospravedlnil sa. Zástupkyňa zdôraznila, že škola nikdy nemala podobné incidenty a že išlo o prvý prípad, na ktorý okamžite reagovali. Reagovať budú za každým, ak by sa niečo podobné ešte vyskytlo. Škola podľa nej kladie veľký dôraz na vzdelávanie v duchu otvorenosti a tolerancie. 

Chcete stretnúť Cuky a Luky naživo?!? Zistili sme, kde ich zastihnete!!!

Ani pripravovaný film a množstvo ďalších pracovných aktivít obľúbených predstaviteliek dvojice Cuky & Luky ich neodradili zúčastniť sa párty.


Aj vy môžete byť súčasťou skvelej narodeninovej oslavy, už 13. novembra od 17:00 hod. v Bory Mall.

Na chvíľu zabudneme na to, že lepok je smrrrť a spolu so zábavnou dvojicou ochutnáme z veľkolepej narodeninovej torty od cukrárne Delikana. Symbolickú prvú sviečku na nej sfúknu Cuky & Luky, ktoré tiež rozsvietia vianočný stromček a postarajú sa o vaše výbuchy smiechu. Slávnostný program vyvrcholí nezabudnuteľným ohňostrojom o 20:00 hod.
Želajte si niečo!
Dovoľte svojim deťom napísať Ježiškovi alebo sa vráťte do detských čias. Slovenská pošta v deň oslavy prvých narodenín Bory Mall, 13.11. slávnostne odhalí schránku pre listy Ježiškovi. Pre deti je pripravený, okrem iného, vianočný koncert Barbory Rakovskej & Superdetí.  Slávnostná nálada v Bory Mall však bude gradovať až do Vianoc. Majú vaše deti radi hračky od Mattela? Počas víkendu 14. – 15. 11. budú mať všetci malí fanúšikovia možnosť zahrať sa v hracích zónach Barbie, Monster High, Mega Bloks a Hot Wheels s možstvom hračiek. Nezabudneme ani na detské dielničky. Témou budú Vianoce a vyrábať budete originálne listy pre Mikuláša či Ježiška. 
Klzisko pre malých aj veľkých zdarma
Tešíte sa už na korčuľovanie na ľade? V Bory Mall pre vás pripravujú klzisko, kde sa môžete vyblázniť, a to úplne zadarmo. Pri Runway Cafe , kde sa klzisko bude nachádzať, na vás bude čakať občerstvenie a tiež požičovňa korčúľ. Nenechajte si ujsť skvelú atmosféru blížiacich sa Vianoc už od 13. novembra. 

Vďaka instagramu nemusí už pohnúť ani prstom!!! Zavesí fotku a zarába!

BRISBANE - Austrálčanka Gabrielle Epsteinová má iba 21 rokov, ale už prišla na to, aká môže byť výhodná sila internetu. Kým kedysi musela celý celý týždeň makať ako obyčajná modelka, teraz jej stačí, aby zavesila na web jedinú svoju fotografiu a zarobí rovnaké peniaze. Ako je to možné?

Dôvod jej úspechu je jednoduchý, ale vedie k nemu cesta, ktorej cieľ sa nepodarí dosiahnuť každému. Gabrielle je krásna žena a podarilo sa jej získať na Instgrame takmer 700-tisíc fanúšikov, čo pre ňu znamená zároveň aj bohatý zdroj príjmov. Stačí, aby vo svojom profile zverejňovala fotografie zo svojho každodenného života doplnené nenápadným umiestňovaním reklamných produktov a zárobok je na svete.
Každá snímka v priemere generuje okolo 25-tisíc lajkov a firmy sa doslova trhajú, aby sa priživili na Gabriellinej popularite. Tá potom za finančnú odmenu podporuje ich oblečenie, šperky, nápoje  či kozmetické prípravky. "Určite zarobím viac peňazí z Instagramu, 100-percentne," vyjadrila sa Austrálčanka pre Coast Bulletin Gold.
Asi pred rokom a pol cestovala za prácou do Brisbane, ale po odrátaní nákladov, provízie pre agentúru a zaplatení daní, jej zostalo veľmi málo. Preto sa rozhodla vydať inou cestou a zaradiť sa medzi instagramové celebrity, ktoré považujú inzerenti za zlatú baňu, akonáhle dosiahnu číslo 100-tisíc nasledovníkov.
Gabrielle má navyše tú výhodu, že si sama stanovuje podmienky a podporuje iba výrobky, ktoré sama používa alebo má rada. Okrem toho má právo príspevok po štyroch týždňoch vymazať.

Moderátorka Superstar získala titul: Najhoršia moderátorka! Diváci ju nechcú!



BRATISLAVA - Dajte ju preč! Také sú reakcie ľudí na novú blondínku na markizáckych obrazovkách. Divákom sa vôbec nepáči moderovanie českej Miss Universe 2011 Jitky Nováčkovej (23). Tá sa po boku Martina Pyca Rauscha objavuje v SuperStar už dva týždne. Tie ďalšie by ju však Česi a Slováci na televíznych obrazovkách najradšej už nevideli. Je to podľa nich úplná amatérka.

Pred dvomi týždňami tím speváckej šou SuperStar posilnila nová moderátorka. Po boku Martina Pyca Rauscha sa začala objavovať česká Miss Universe 2011 Jitka Nováčková.
Po dvoch finálových kolách sa však začína ukazovať, že obsadiť sexi blondínku na tento post nebol práve najlepší nápad... Facebookovú stránku súťaže totiž doslova zaplavili príspevky divákov, ktorí žiadajú, aby krásku z vysielania kompetentní čo najskôr stiahli. 
Dôvod? Podľa Čechov a Slovákov je to totiž doslova najhoršia moderátorka, aká v SuperStar kedy bola. Je podľa nich nepohotová, trápna, no skrátka hotová katastrofa. „Moderátorka sa tento rok fakt nepodarila,“ zhodujú sa diváci. „SuperStar by mala dnes opustiť moderátorka,“ objavilo sa počas nedeľného priameho prenosu na internete. „Cítim sa trápne za tú moderátorku. Úplná amatérka,“napísal ďalší. A toto je naozaj len zlomok príspevkov – v podobnom duchu ich je na sociálnej sieti oveľa viac. 
Jedným zo spúšťačov týchto negatívnych reakcií bol zrejme aj trapas, ktorý si blondínka vyrobila počas živého vysielania. Keď totiž sestra súťažiacich Dalibora a Sabiny Slepčíkových povedala, že na synovca dáva pozor druhá babička, Jitka zahlásila: „Koľko máte babičiek?“
Nad jej otázkou sa hneď všetci pozastavili, každé dieťa má predsa väčšinou dvoch starých rodičov. Nie je na tom preto nič zvláštne. „Tak malý má dve babičky, že áno?“ odpovedala Slepčíková. To už všetci pozerali, načo bola táto otázka vôbec dobrá...
A trapas si uvedomila aj samotná moderátorka. „Jasné, tak to bol trochu ster,“ zahlásila blondínka a začala sa smiať na tom, že ju brunetka pred všetkými takzvane zotrela. No nechajme sa prekvapiť, či v Markíze sa nové prosby divákov vypočujú alebo moderátorka zostane v speváckej šou do samého konca. 

Televízia JOJ plánuje v budúcom roku niekoľko "nových" seriálov! Budú úspešné?!




BRATISLAVA - Déjà vu?! Slovenské televízie v týchto chvíľach už definitívne uzatvárajú svoje plány pre rok 2016. Na verejnosť sa už dostali aj prvé informácie o zámeroch Jojky. Televízia plánuje nasadiť niekoľko nových slovenských seriálov a divákov má potešiť aj veľkou šou. Program na budúci rok vyzerá naozaj sľubne, ale... Má to celé jeden veľký háčik.
Záver roka sa pomaly blíži, a preto televízie v týchto chvíľach už naplno pracujú na zostavení svojich plánov pre rok 2016. Na verejnosť sa pred pár dňami dostali prvé informácie o programovej štruktúre, ktorú na budúci rok naplánovala Jojka.
Podľa brožúry, prostredníctvom ktorej televízia na Kolibe odhalila klientom svoje zámery, by najväčšia konkurencia Markízy mala priniesť divákom viacero autorských seriálov, či dokonca veľkú šou s rozmermi galavečera. 
No hoci má ísť o novinky z pera ich vlastných tvorcov, úplne novo tieto projekty teda nevyzerajú. Práve naopak, diváci môžu mať pri ich sledovaní pocit déjà vu – veď takmer každý z nich sa podobá na niečo, čo tu už v minulosti bolo. 
Zoberme si napríklad seriál Deň za dňom. Ten samotná televízia prirovnáva k legendárnemu Krok za krokom. Napokon, už pri názve sa Jojka zjavne inšpirovala americkým sitkomom. Podobný je aj charakter počinu, kde pod jednou strechou žije jedna veľká rodina. 
Americkými kolegami sa jojkárski scenáristi nechali zrejme inšpirovať aj pri tvorbe seriálu ZOO. Zatiaľ čo hlavná mužská postava, ktorú televízia prirovnáva k MacGyverovi, je dobrodružná, akčná a energická, ženská polovička je naopak ako vedkyňa príliš racionálna, puntičkárska a analytická. Tiež sa vyhýba dobrodružstvám a akémukoľvek riziku.

„Medzi Dominikou a Petrom vzniká veľa komických nedorozumení, slovných výmen či malých podrazov v práci, ale zároveň silné erotické a ľúbostné napätie,“ odhaľuje televízia. Mnohí diváci si tak v novinke nájdu hneď niekoľko spoločných znakov so seriálom Kosti. Tam tiež vystupuje strohá vedkyňa, ktorá sa napokon dala dokopy s mužným detektívom. A aj začiatky ich vzťahu sprevádzalo veľa slovných výmen, no aj veľmi silné erotické napätie. 

Ďalší seriál sa volá Prázdniny. Hlavná myšlienka počinu je v tom, že traja bratranci strávia leto so svojimi deťmi na zdedenej chalupe na Kopaniciach. „Otcovia však nie sú zvyknutí tráviť taký dlhý čas sami s deťmi, preto s nimi zažijú leto, na ktoré nikto z nich nikdy nezabudne,“ znie popis od Jojky. Čo vám to pripomína? No predsa legendárnu komédiu S tebou mě baví svět. 
A bez inšpirácie z minulosti nevznikla ani nová veľká šou s názvom Horúčka sobotnej noci. Tú Jojka prirovnáva hneď k viacerým legendárnym formátom, za všetky spomeňme Televarieté. 
Otázkou je, či išlo zo strany Jojky o správny krok, alebo si týmto televízia skôr zavarila. Každý jeden z legendárnych počinov, na ktoré sa ich diela podobajú, sa totiž pred rokmi tešil obrovskému úspechu. Niektoré už Slováci poznajú doslova spredu aj zozadu. Je preto vysoko pravdepodobné, že diváci budú novinky porovnávať s ich slávnejšími predchodcami. A to by v konečnom dôsledku mohlo televízii výrazne uškodiť... 

Rachel zo seriálu Priateľa preferuje v manželstve šialené praktiky!

Herečka si potrpí, aby v jej manželstve všetko klapalo, preto a rozhodla vniesť do spolunažívania s manželom trochu netradičné opatrenia.

Jennifer Aniston, ktorá sa vydala za hereckého kolegu Justina Therouxa len v auguste, vraj nikdy nebola šťastnejšia a miluje život so svojím „dobrodružným“ manželom.

Štyridsaťšesťročná herečka si vraj nevie svoj intímny život vynachváliť! „Ich sexuálny život sa vraj vymyká normálu, Justin je podľa Jen veľmi vynaliezavý a rád skúša nové veci. Najnovšie sa Jen pri podávaní večere promenáduje nahá, z čoho je Justin vraj celkom hotový."

Dvojica je síce maximálne zamilovaná, no snaží sa tráviť spolu denne maximálne štyri hodiny, v snahe zachovať si povestnú iskru.  Blízky známy je presvedčený, že herci sú aj najlepší priatelia, ktorí sa milujú tak silno, ako to len ide, no sú vo veci  voľného času nároční najmä sami na seba. Síce netrávia všetko voľno spolu, neustále spolu komunikujú, flirtujú a posielajú si zamilované fotky.

Štyridsaťštyri ročný herec a scenárista pracuje momentálne v Texase na novom filme a nedávno pripustil, že miluje byť ženatý s bývalou hviezdou sitkomu Priatelia: „Je to fantastické, niečo, čo ma naozaj posunulo dopredu nádherným spôsobom, niečo na čo sa oplatilo čakať celý život.“ Nuž, to by chcela počuť asi každá žena, čo poviete?

Mastná pokuta a zákaz šoférovania! Mladík (22) prekročil rýchlosť až o 80 km/h!

BRATISLAVA - Zákaz činnosti do troch rokov a pokuta 800 eur hrozí 22-ročnému vodičovi vozidla VW EOS. Podľa polície mal totiž v meste dvakrát prejsť križovatku na červený signál a navyše prekročiť maximálnu povolenú rýchlosť o 78 km/h. Informoval bratislavský policajný hovorca Michal Szeiff.

"Dnes, v čase krátko pred 03.00 h bol spozorovaný hliadkou PZ pri prejazde križovatkou so svetelnou signalizáciou Staré grunty, cez ktorú prešiel na červený signál. Vodič pokračoval v jazde v smere na Mlynskú Dolinu, kde na nasledujúcej križovatke so svetelnou signalizáciou prešiel tiež na červený signál," povedal Szeiff.
Vodič podľa jeho slov pokračoval v jazde vysokou rýchlosťou po diaľnici D2 cez tunel Sitina. "Pri výjazde z diaľnice smerom na Lamač v úseku, kde je maximálna povolená rýchlosť 50 km/h, bola vodičovi nameraná rýchlosť 128 km/h a následne ho hliadka PZ zastavila," doplnil Szeiff.
Nakoľko sa vodič svojou nezodpovednou jazdou podľa polície dopustil porušenia ustanovení zákona o cestnej premávke, bol mu na mieste zadržaný vodičský preukaz.

Kollár opäť šokuje! Kúpil stranu a má už pre ňu aj meno!

BRATISLAVA - Politická strana podnikateľa Borisa Kollára sa má volať Sme rodina. Vznikne premenovaním už zaregistrovanej strany Náš kraj, ktorú mal kúpiť. Takýmto spôsobom sa Kollár vyhne povinnosti vyzbierať aspoň 10.000 podpisov potrebných na registráciu úplne novej strany. Žiadosť o zmenu dostalo ministerstvo vnútra v utorok 10. novembra.
Do politiky vstupuje Kollár, lebo chce ochrániť rodiny na Slovensku pred ohrozením zvonku aj zvnútra. "Chcem ochrániť svoju aj vaše rodiny. Ten život by asi nebol pekný, keby len moja rodina bola zabezpečená a všade okolo by bola spúšť," hovorí na videu, ktoré zverejnil na svojom profile na sociálnej sieti Facebook.
Vonkajšie ohrozenie vidí v migračnej kríze. "Ohrozenie zvnútra je dnes imigrácia. Podľa môjho názoru je to všetko riadené, nie je to imigrácia, je to invázia, obsadenie Európy, ktoré neskôr vyústi do rôznych potýčok," vysvetľuje ďalej na videu a tvrdí, že to nemôžeme nechať na ľahkú váhu. Kollára vyrušujú aj predražené tendre. "Všetko v republike je rozobrané, rozkradnuté, nemáme ani bojaschopnú armádu," kritizuje.
Za vnútorné ohrozenie považuje podnikateľ náladu v spoločnosti."Ľudia sú skeptickí, už neveria ničomu. Sú presvedčení, že úspech sa môže dosiahnuť, len ak podvádzate, klamete, lúpite alebo okradnete. Toto je dnešná predstava úspechu," upozornil Kollár s tým, že on 25 rokov podniká a robí to slušne a poctivo."Popísalo sa o mne veľa, ale písalo sa za 25 rokov, že som dodávateľovi nezaplatil? Že som vyhodil zamestnancov a nezaplatil?" pýta sa.
Kollár tvrdí, že dokáže rozviazať ruky polícii, prokuratúre aj súdnictvu."Mňa nedržia za niečo, nemajú ma za čo chytiť. Môžem si dovoliť povedať, čo chcem. Ja môžem rozviazať ruky polícii, prokuratúre aj súdnictvu. Viete prečo? Môžem si to dovoliť urobiť, lebo som s nimi nikdy bandu nebil. A preto vstupujem do politiky," uzavrel Kollár.

Sagan sa žení!



DOLNÝ KUBÍN, ŠTRBSKÉ PLESO - Svadbu cyklistického šampióna zo Slovenska sleduje celý športový svet. Zo Sagana sa stane novomanžel a 25-ročný Peter si spolu s o dva roky staršou Katarínou Smolkovou svoj veľký deň zapamätajú. Svadba to nebude obyčajná, novomanželia si pripravili všetko tak, aby sa cítili ako v rozprávke. Luxus lacný nie je, ale Tourminátor predsa vo veľkej cyklistike zarába milióny.

Obrad by sa mal konať o 12:00 hod v kostolíku v Dolnom Kubíne, začal sa s meškaním takmer hodinu. Po obrade sa najbližšia rodina a pozvaní hostia presunú do luxusného hotela Kempinski vo Vysokých Tatrách. Odchod je naplánovaný na 14:00 hod.