štvrtok 9. augusta 2012

Kedy môžu policajti porušovať dopravné predpisy?

Aj policajné autá občas páchajú priestupky. Čo môže bežný vodič urobiť, keď má podozrenie, že policajti porušili pravidlá?


Policajti a ich správanie sú nekonečnou témou rozhovorov. Je jasné, že mnohí z nich sú slušní a korektní, no sú to ľudia.
A už len podľa tohto princípu sa medzi aj nimi nájdu čierne ovce. Práve tí, ktorí robia polícii zlé meno.
Policajt nesmie ohroziť premávku
Nedávno nám jeden z čitateľov poslal otázku ohľadne dopravných priestupkov vodičov policajných áut.
Zaujímalo ho, aké má bežný motorista možnosti, keď má pocit, že policajt porušil predpisy.
Chcel by som sa vás opýtať, čo môžem ako vodič spraviť, keď som videl zjavné porušenie dopravných predpisov, policajného vozidla? Nemám žiadny hmotný dôkaz o tomto porušení, iba to čo som videl ja a moja spolucestujúca. Išlo o nasledovné porušenie predpisov: obiehanie cez plnú čiaru, obiehanie sprava (mimo mesta), prekročenie maximálnej dovolenej rýchlosti rádovo o 10 km/h, a to o nepoužitých smerových ukazovateľov ani nehovoriac.
Mohli by ste mi, prosím, poslať všetky informácie, ktoré sa témy dopravných priestupkov policajtov týkajú? Podotýkam, že neriešim prípad, keď sú na výjazde s majákmi! Občas aj policajti jazdia ako blázni a dokážu ohroziť vodiča, ktorý nemusí mať čas ani priestor, aby tento priestupok zadokumentoval foťákom alebo kamerou....z pochopiteľných dôvodov.
Prípady, aké popísal náš čitateľ, sa stávajú často a nie vždy je možné posúdiť konanie vodiča policajného auta. V zásade platí, že policajt pri výkone služobných povinností (či už s majákmi alebo bez nich) nesmie ohroziť bezpečnosť premávky a jej účastníkov. Keď ale nepoužíva majáky, môže porušiť pravidlá iba v nevyhnutnom rozsahu.
Otázne je, čo je to nevyhnutný rozsah. Ak vás sprava cez krajnicu predbehne hliadka bez majákov nemusí to nutne znamenať, že sa policajti ponáhľajú na obed. Môžu napríklad ísť za nejakou úlohou, pričom nedostali povolenie použiť výstražné znamenia.
Snáď jedinou výnimkou môžu byť fotografie, ktoré kolujú po internete a ukazujú divotvorne odparkované policajné autá, napríklad na miestach pre telesne postihnuté osoby. No aj tu môže ísť o policajný zásah, pri ktorom rozhoduje čas. Ak hliadku niekto privolal, nemajú šancu hľadať voľné miesto a spôsobne zaparkovať. Skrátka zastavia kdekoľvek sa dá.

SHMÚ: Leto pravdepodobne skončilo

Počasie na dnes predpovedajú meteorológovia opäť o niečo chladnejšie. Teploty vystúpia na 22 až 27 stupňov. Na severe Slovenska to bude len okolo 20 stupňov.


Dnes bude malá, miestami prechodne zväčšená oblačnosť. Ojedinele prehánky, najmä na severe.Najvyššia denná teplota 22 až 27, na Kysuciach, Orave, Liptove a Spiši
okolo 20 st.
Teplota na horách vo výške 1500 m okolo 12 st. Vietor severných smerov do 5 m/s (20 km/h), na juhu stredného Slovenska slabý vietor.

67 rokov uplynulo od zhodenia americkej atómovej bomby v Nagasaki

Japonskí predstavitelia dnes prisľúbili, že sa budú snažiť, aby bola spoločnosť menej závislá od jadrovej energie. Sľub dali v deň, keď si krajina pripomína 67. výročie zhodenia atómovej bomby na mesto Nagasaki na konci druhej svetovej vojny.


Starosta Tomihisa Taue vyjadril naliehavú výzvu, aby Japonsko načrtlo konkrétne plány na vybudovanie spoločnosti bez jadrovej energie, kde sa ľudia nebudú musieť obávať účinkov žiarenia. Takisto vyzval, aby štáty sveta potvrdili svoj záväzok, že budú dodržiavať zákaz jadrových zbraní.
Takmer poldruha roka po Fukušime, druhej najhoršej nehode v atómovej elektrárni na svete, stále trvajú obavy o bezpečnosť nukleárnej energie, pripomína agentúra AP.
Starosta Nagasaki povedal, že nehoda v jadrovej elektrárni Fukušima po vlaňajšom marcovom ničivom zemetrasení a následných vlnách cunami odhalila riziká nukleárnej technológie.
V Parku mieru v Nagasaki neďaleko epicentra výbuchu z 9. augusta 1945 sa dnes zhromaždilo približne 6000 ľudí. Boli medzi nimi aj študenti a starostovia miest, najviac postihnutých vlaňajšou jadrovou katastrofou.
V priebehu troch dní v roku 1945 zhodili Spojené štáty na Japonsko dve atómové bomby - prvú na mesto Hirošima, ktorá zabila 140.000 ľudí, a druhú na Nagasaki, ktorá usmrtila 70.000 ľudí. Útoky donútili Japonsko kapitulovať.
Spojenecké sily tvrdili, že oba útoky z roku 1945 priniesli promptný koniec vojny tým, že urýchlili japonskú kapituláciu, a predišlo sa tak miliónom obetí v prípade pozemnej invázie, plánovanej na neskôr.
Spojené štáty tento rok prvýkrát poslali do Nagasaki svojho veľvyslanca Johna Roosa - vlani sa obradu zúčastnil jeho zástupca.

Sfilmovanie obľúbeného seriálu o mimozemšťanovi Alfovi sa blíži!

Produkčná spoločnosť Sony Pictures Animation zakúpila práva na sfilmovanie obľúbeného seriálu o mimozemšťanovi Alfovi.

Hranú snímku s animovaným Alfom bude produkovať Jordan Kerner, ktorý stojí aj za vlaňajšou filmovou adaptáciou seriálu Šmolkovia (1981 - 1990), spolu s tvorcom pôvodného Alfa Tomom Patchettom. Zábavnému mimozemšťanovi svoj hlas rovnako ako v minulosti prepožičia Paul Fusco. Meno režiséra ani scenáristu zatiaľ nie je známe.
Meno Alf znamená 'alien life form', čiže mimozemská forma života. Prvý diel seriálu sa na obrazovky dostal 22. septembra 1986 a diváci sa s príbehmi cynického a neporiadneho obyvateľa planéty Melmak, ktorý najradšej jedáva mačky, rozlúčili 24. marca 1990. Seriál sa začal tým, že chlpatý mimozemšťan s obrovským apetítom so svojou vesmírnou loďou stroskotal v garáži rodiny Tannerovcov. Tá ho prichýli a schováva ho pred vojenskou organizáciou Alien Task Force a zvedavými susedmi, kým si neopraví svoju loď. Jeho rodná planéta však pri katastrofe explodovala a Alf sa stane jedným z členov rodiny napriek všetkým problémom, ktoré Tannerovcom jeho prítomnosť prináša.

Exmanžel Amy Winehouse padol do kómy!

Bývalý muž zosnulej speváčky Amy Winehouse Blake Fielder-Civil bojuje o svoj život. Po "žúre" plnom alkoholu a drog ho v piatok večer našla jeho súčasná priateľka Sarah Aspin.

Tridsaťročnému Fielder-Civilovi začali zlyhávať životne dôležité orgány a tak sa lekári rozhodli, že ho uvedú do umelého spánku. V súčasnosti je v kóme v nemocnici v meste Dewsbury. "Modlím sa, aby to prežil, no zároveň sa pripravujem na to, že sa možno nikdy nezobudí," uviedla 34-ročná Aspin pre denník The Sun. Aspin, ktorá je matkou jeho 15-mesačného syna Jacka, našla Blakea v bezvedomí, pričom mal zapadnutý jazyk.
Amy Winehouse sa za Blakea Fielder-Civila vydala 18. mája 2007 na Floride po dvojročnom vzťahu. Ich manželstvo bolo búrlivé, často sa hádali a dokonca aj bili. Už v auguste 2007 ich odfotili zakrvavených v uliciach Londýna. Práve Fielder-Civil mal speváčku priviesť k drogám, ktoré výrazne ovplyvnili jej kariéru. Dvojica bol údajne závislá od cracku a heroínu. To viedlo aj k ich úvahám o samovražde, ktoré veľmi znepokojovali rodičov speváčky. Manžela Amy Winehouse v roku 2008 odsúdili za ťažké fyzické napadnutie a podplácanie svedka. Prepustili ho v novembri 2008, no už o necelý mesiac sa za mreže vrátil, pretože mal pozitívny test na prítomnosť omamných látok v krvi.
V tom čase si Fielder-Civil priznal vinu za drogovú závislosť speváčky a rozhodol sa s ňou rozviesť, aby jej zachránil život. "Zatiahol som Amy do toho. Keby nebolo mňa, nikdy by sa nevydala touto cestou. Zničil som niečo prekrásne," povedal Fielder-Civil pre britský nedeľník News of the World. "Teraz ju musím nechať ísť, aby som zachránil jej život. Neopúšťam ju, robím to z lásky," uviedol. O rozvod napokon prostredníctvom svojho právnika požiadal v januári 2009. Dôvodom pre ukončenie manželstva mala byť napokon nevera. Médiá totiž odhalili vzťah Winehouse a 21-ročného bývalého hráča rugby Josha Bowmana na karibskom ostrove Svätá Lucia. "Milujem to tu, nikdy som sa necítila lepšie. Najmä vďaka Joshovi. Je úplne iný, ako môj manžel, čo skutočne nie je zlé," povedala Winehouse pre News of the World. Už o pár dní neskôr však speváčka povedala, že sa nechce rozviesť a chce dať ich vzťahu ešte jednu šancu. "Kým je Blake vo väzení, budem sa baviť - nemôže s tým veľa urobiť. Ale hneď ako ho prepustia, budeme opäť spolu. Sú tu nejakí pekní chlapci, no ja sa len bavím. Nechcem nikoho iného, pretože mám svojho Blakea. Milujem ho, pretože je presne ako ja. Blake je moja mužská verzia," vyhlásila.
Winehouse a Fielder-Civil sa napokon po vyše dvoch rokoch manželstva rozviedli v lete 2009. Na krátkom rozvodovom pojednávaní sa nezúčastnil ani jeden z bývalých partnerov. Amy Winehouse zomrela dva roky po rozvode - 23. júla 2011 vo veku 27 rokov. Príčinou jej úmrtia bola konzumácia veľkého množstva alkoholu, s najväčšou pravdepodobnosťou vodky. Matka bývalého manžela speváčky vtedy tvrdila, že jej syn stratu životnej lásky neunesie a zabije sa. Fielder-Civil bol v tom čase opäť vo väzení, konkrétne za lúpež, a pre obavy zo spáchania samovraždy ho museli strážiť. "Som veľmi nešťastný. Moje slzy nikdy nevyschnú. Nikdy nebudem k nikomu cítiť takú lásku, akú som cítil k nej. Každý, kto poznal mňa aj Amy, vedel o hĺbke našej lásky," povedal pre The Sun. Po rozvode s Fielder-Civilom chodila Winehouse s režisérom Regom Travissom. Jej bývalý manžel začal randiť so spomenutou Sarah Aspin.

Požiare v Grécku! Museli evakuovať aj hotely!

V grécku sa rozpútala vlna požiarov. Hlásia ich z viacerých oblastí krajiny. Dokonca už museli evakuovať niekoľko obcí, aj hotely.
Veľký lesný požiar v severnom Grécku si dnes vynútil čiastočnú evakuáciu prímorskej dediny a zároveň letoviska Uranupoli na polostrove Atos, ktorý je súčasťou polostrova Chalkidiki. Informovali o tom grécke úrady.

Hasičský zbor vo vyhlásení uviedol, že starších ľudí a ďalšie skupiny bezbrannejších osôb odviezli z Uranupoli už v skorých ranných hodinách a dopravili ich na neďalekú pláž. Hoci letovisko nebolo priamo ohrozené ohňom, k evakuácii došlo najmä kvôli hustému dymu. 
Požiar vypukol v stredu a poškodil aj niekoľko domov v susednej mníšskej republike na polostrove Atos. Škody na tamojších kláštoroch neboli zatiaľ hlásené, napísala agentúra AP. Hasiči bojovali s ohňom celú noc o stredy na štvrtok. 
Poloautonómna mníšska republika pod vládou Grécka, Hora Atos, je zaujímavá tým, že tam ženy a samice zvierat nemajú povolený vstup už približne 1000 rokov.
Menšie požiare horia tiež v južnom Grécku. Krajinu trápi vlna horúčav.

Evakuovali tri hotely na Kose

Na ostrove Kos museli včera kvôli požiarom evakuovať tri hotely. Hostia aj s personálom hotelov, museli čakať na pláži, kým sa požiar nepodarí zahasiť. Našťastie sa nikomu nič nestalo. Evakuácia riadila polícia a podľa svedkov to zvládla na výbornú. 
Požiare boli hlásené aj na Kardemena na Kose,  na juhu Peloponézu, pri meste Megalopolis a Korint. Kvôli posledným dvom spomínaným boli pomerne veľké dopravné obmedzenia.

Zatkli podozrivého z podpaľačstva 

Najhorší požiar bol v Megalopolise, asi 2390 km od Atén, ktorý spálil viac ako 2700 hektárov lesa a poľnohospodárskej pôdy. Evakuovať museli niekoľko dedín. Podľa predbežných údajov bolo šesť ľudí zranených - dvaja obyvatelia dedí boli hospitalizovaní s popáleninami a štyria hasiči kvôli problémom s dýchaním. 
Podľa Athens News a polícii podarilo zadržať muža, ktorý je podozrivý podpaľačstva. Dnes zaistili 45-ročného muža, ktorý má byť zodpovedný za požiar pri Megalopolise. Bude pravdepodobne obvinený z trestného činu podpaľačstva z nedbanlivosti. 
V horúcich letných mesiacoch nie sú požiare v Grécku ničím výnimočným. 

Slovenský štvorkajak vo finále šiesty, zlato majú Austrálčania

LONDÝN - Slovenský štvorkajak v zložení Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr obsadil vo finále kategórie K4 na 1000 metrov šieste miesto. Slováci išli v dráhe číslo 5, pričom prvý štart sa nevydaril. Zlaté medaily získali Austrálčania, striebro získali Maďari a z bronzu sa teší Česko.

Z triumfu sa tešili Austrálčania Tale Smith, David Smith, Murray Stewart a Jacob Clear.
Slováci začali veľmi dobre, od začiatku sa pohybovali v popredí a dlho bojovali o medailu. V záverečnom finiši však už na stupňujúce sa tempo súperov nestačili. Zverenci trénera Petra Likéra jazdili ešte 250 metrov pred cieľom  na bronzovej priečke, vo finiši ich však okrem českej posádky predstihli aj Nemci a Dáni.
Slovenský štvorkajak tak nedodržal postupnosť a po 4. mieste zo Sydney 2000, bronze z Atén 2004 a striebre z Pekingu 2008 nevylovil z jazera Eton Dorney najcennejší olympijský kov. Nová zostava sa vykryštalizovala iba mesiac pred štartom olympiády. Gelle s Jankovcom po treniciach okolo zloženia posádky nahradili v lodi bratov Richarda a Michala Riszdorferovcov, ktorí pred štyrmi rokmi získali s Vlčekom a Tarrom striebro.
Zadák Tarr, ktorý je najskúsenejším zo slovenského kvarteta, mal po skončení finále slzy v očiach. "Je to veľké sklamanie. Po rozjazde sme si verili, vo finále hneď po štarte odskočili tri lode a dúfali sme, že by z toho mohlo byť aj zlato. Záver nám však vôbec nevyšiel. Mrzí nás, že sme neurobili výraznejší výsledok, pretože sme sa cítili dobre," povedal Tarr pre RTVS.
Veľké sklamanie netajil ani "háčik" Gelle. "Boli sme pripravení dobre, 800 metrov sme jazdili na medailovej priečke, no posledných 200 metrov nám nevyšlo. Štyri roky makáte a teraz toto."
Vlček priznal, že v závere postihla slovenskú káštvorku kríza: "Chceli sme ísť svoje preteky, udávať tempo a v závere ho vystupňovať. Prišla však kríza a namiesto toho, aby sme zrýchľovali, sme spomalili."
Najmladši v štvorkajaku Martin Jankovec vyžaroval zo seba únavu i sklamanie rovnako ako ďalší skúsenejší členovia lode:  "Všetko bolo fajn, až na ten záver, nezostali nám sily, išli sme úplne do tmy, čo sme mohli, to sme dali. Súperi boli lepší, treba uznať ich kvality. Chalani z dvojkajaku sa s výsledkom dobre popasovali, zabudli na to, pripravovali sa na nový štart. Chceli sme zapádlovať toľko, koľko sme v sebe nazbierali a podarilo sa to stopercentne. Nevypálili sme, ani nič neprepálili, zajazdili sme svoje tempo, spoliehali sa naň, verili mu a trúfali udrieť do záveru v posledných sto - dvesto metroch. Bohužiaľ, nevyšlo to. Vnímal som len Maďarov po našej ľavici, boli v našej línii, vedel som, že sme na tom dobre a inak sme sa sústredili naplno na svoju jazdu. Raz sa darí, inokedy nie. Veľa sme sa pred jazdou nerozprávali, snažili sa o vysoké tempo, päťstovka hop, dvojstovka posledné hopnutie, no už sme toľko do pádiel nevložili."
K4 - 1000 m: 1. Austrália (Tate Smith, Dave Smith, Murray Stewart, Jacob Clear) 2:55,085 min, 2. Maďarsko (Zoltán Kammerer, Dávid Tóth, Tamás Kulifai, Daniel Pauman) 2:55,699, 3. Česko (Daniel Havel, Lukáš Trefil, Josef Dostál, Jan Štěrba) 2:55,850, 4. Nemecko 2:56,172, 5. Dánsko 2:56,642, 6. Slovensko (Peter Gelle, Martin Jankovec, Erik Vlček a Juraj Tarr) 2:56,771, 7. Rusko 2:57,375. 8. Rumunsko 2:58,223


Zvrhlí Nemci si České ženy mýlia s prostitútkami!


CHEB – Počas horúcich letných dní neostáva ženám nič iné, ako zo skrine vytiahnuť krátke sukne a šaty. Pre slečny z českého Chebu to však nie je najvhodnejšie riešenie. Skromne oblečené Češky si totiž nemeckí vodiči mýlia s prostitútkami a dávajú im vulgárne sexuálne návrhy! Informoval o tom český portál tn.cz.
Starosta českého Chebu Michal Pospíšil má plné ruky práce po tom, ako sa naňho so sťažnosťami obrátilo niekoľko miestnych žien. Tie sú pobúrené správaním nemeckých vodičov, ktorí mestom prechádzajú a obťažujú ich. Nemci si totiž skromne oblečené chebské ženy mýlia s prostitútkami a pýtajú od nich erotické služby.
Zvrhlí vodiči sa nehanbia osloviť aj mladšie ročníky. Naposledy sa starostovi posťažovali dve rozhorčené ženy, ktorých dcéram dávali nemeckí vodiči vulgárne sexuálne ponuky. „Obťažovanie spravidla graduje v teplých a slnečných dňoch. Šoférom je jedno, koľko má žena rokov, alebo ako je upravená,“ uviedla hovorkyňa radnice Martina Kuželová.
Pospíšil miestne ženy pred úchylnými Nemcami varoval, a požiadal ich, aby akékoľvek obťažovanie nahlásili na polícii. Sexuálne návrhy a otravovanie sa však vodičom ťažko dokazuje. Starosta preto dúfa, že nemeckých šoférov táto zvrhlá zábavka prestane baviť. „Minimálne tým nemravníkom dôrazne dáme najavo, že obťažovanie našich slečien a žien netolerujeme,“ dodal Pospíšil.

Malý Kevin (†5) vybehol z lesa pod kolesá Favoritu!


HUMENNÉ – Obrovská tragédia sa odohrala v Humennom, kde len 5-ročného chlapca zmietlo prechádzajúce auto. Vodič Škody Favorit z Medzilaboriec, ktorému malý Kevin vbehol do cesty, už zrážke nedokázal zabrániť.
Keď chlapec pred 11-tou hodinou vychádzal z lesa medzi obcami Zbudské Dlhé a Hrabovec , vbehol rovno pod kolesá prechádzajúcej Škody Favorit. Vodič auta sa zrážke nestihol vyhnúť a chlapca prešiel.
Záchranári sa Kevina na mieste pokúšali oživiť, avšak neúspešne. Podľa neoficiálnych informácií mal chlapec pochádzať z neďalekej osady.

Farkašová: Na jednej strane zvodná sexica a na druhej ušmudlaná puťka!


BRATISLAVA - Ktorá poloha jej viac sedí?! Kristína Farkašová (30) v posledných dňoch zverejnila na sociálnej sieti poriadne protikladné fotografie svojej osoby. Jedna séria záberov ju zobrazuje ako dokonalé stelesnenie krásnej herečky, druhá napríklad ako ušmudlanú ženu s problémami s alkoholom.
Ukázala sa v rôznych podobách! Kristína Farkašová najnovšie zaujala fotografiami, ktoré nazvala slovom „herečkoidné”. Ryšavka na nich pôsobí zmyselne a doslova hollywoodsky. „Pózovala som asi pred pol rokom k rozhovoru, ktorý sa nakoniec neuskutočnil. Zostala mi aspoň táto vizuálna pamiatka. Je dobrý pocit mať takéto pekné zábery,” povedala nám.
Pri samotnom fotení ale nebola herečka úplne vo svojej koži. „Mala som kŕče, v niektorých prípadoch totiž išlo o gymnastické polohy, čisto modelkovské. Ale atmosféra bola výborná a bola som veľmi spokojná so stylistkou aj celým tímom,” prezradila nám Farkašová.
Ako sme sa dozvedeli, oveľa prirodzenejšie bolo pre ňu pózovanie pred objektívom jej v podstate dvorného fotografa Martina. Spolu s ním sa totiž rozhodla popustiť uzdu fantázii a vytvoriť dosť nezvyčajné snímky. Na niektorých z nich pôsobí herečka totálne neupravene.
„Pred ním sa cítim úplne najlepšie. Bolo to také srandovné fotenie, lebo som mala už plné zuby kŕčovitých póz,” vysvetlila nám Kristína vznik bláznivých záberov. Je teda jasné, že uvoľnenejšia bola ryšavka práve v tomto druhom prípade.

Agentka Scullyová z Aktov X: Rozchod po 6 rokoch!


NEW YORK - Americká herečka Gillian Anderson, ktorá sa preslávila ako agentka Dana Scullyová v seriáli Akty X (1993 - 2002), sa rozišla so svojím partnerom Markom Griffithsom. Pre magazín People to potvrdil jej hovorca, ktorý však neuviedol príčinu rozchodu. Štyridsaťtriročná rodáčka z Chicaga tvorila s Griffithsom pár od roku 2006 a porodila mu dvoch synov - päťročného Oscara a trojročného Felixa.
Gillian Anderson je okrem Aktov X známa aj z filmov Podoby lásky (1998), Posledný škótsky kráľ (2006), Pravidlá násilia (2007), Ako sa zbaviť priateľov a zostať úplne sám (2008), Akty X: Chcem uveriť (2008), Johnny English sa vracia (2011), či z trojdielnej televíznej drámy Great Expectations (2011). Pred vzťahom s Griffithsom bola dva razy vydatá - v rokoch 1994 až 1997 bol jej manželom Clyde Klotz, s ktorým má dcéru Piper Maru, v rokoch 2004 až 2006 zas Julian Ozanne.

Sylvester Stallone utápa svoj smútok vo vlnách s krásnymi dcérami!


FRANC. RIVIÉRA – Smútok utápa vo vlnách! Pred pár týždňami Sylvester Stallone (66) čelil bolestivej strate najstaršieho syna Sagea z prvého manželstva. S jeho odchodom sa však vyrovnáva naozaj otcovsky. Celú rodinu zobral na luxusnú európsku dovolenku a pochválil sa dospievajúcimi dcérami v bikinách.
Rodinná idylka! V súvislosti so smrťou prvorodeného potomka Sagea Stallonea (†36) sa jeho otec dočkal od príbuzných nelichotivých obvinení. Viacerí mu vyčítali, že sa o problémy svojho syna dostatočne nezaujímal a oproti ostatným ratolestiam ho zanedbával. Rovnakú chybu Sylvester už očividne urobiť nemieni. S celou famíliou vrátane manželky Jennifer Flavin si vyrazil za oddychom na juh Francúzska.
Akčný hrdina si ako pravý gavalier prenajal honosnú jachtu. Najväčšiu radosť z nej mali jeho tri dcéry, ktoré mu pred očami rastú do krásy. Sophia Rose (15), Sistine Rose (14) a Scarlet Rose (10) sa nahodili do pestrofarebných dvojdielnych plaviek a spoločnosť otca si vychutnávali plnými dúškami. Neskôr ich totiž zobral aj na adrenalínovú jazdu na vodných skútroch.
Hoci hollywoodsky veterán zostal v tielku, udržiavanú kondíciu nezaprie. Aj napriek blížiacej sa sedemdesiatke má stále vypracované ramená a vyrysovaný hrudník. Ako dlho sa rodinka v európskych vodách zdrží, nevedno. Sylvester však zaručene potrebuje na regeneráciu aspoň zopár týždňov.

Svetoznámy Kevin zo Sám doma je troska: Povracal sa na chodníku!


LOS ANGELES – Neudrží jedlo v žalúdku! Len pred pár dňami Macaulay Culkin (31) poprel informácie, že sa kvôli drogovej závislosti ocitol na samom dne. Vyvrátiť ich sa mu však nedarí tak, ako by si možno predstavoval. Len čo sa objavil na verejnosti, pripravil paparazzom nechutné divadlo. Uľavil si do kríkov.
Je to s ním čoraz horšie! Macaulay Culkin známy zo snímok Sám doma sa cez víkend podujal na odvážny krok. Rozhodol sa prejsť cez rozum bulváru, podľa ktorého na drogy a lieky na predpis mesačne minie až 6000 dolárov. V snahe stopnúť fámy o svojej ťažkej závislosti zavítal ako prominentný hosť na židovskú svadbu kolegyne Natalie Portman. Oslavu však nezvládol.
Hrdina z detských čias si počas hostiny zrejme doprial viac, ako mu bolo treba. Z auta sa totiž vyrútil bledý ako stena s očividnými žalúdočnými ťažkosťami. Držal sa za brucho a predvádzal grimasy, ktoré prezrádzali prudkú nevoľnosť a napínanie. S protestujúcim trávením sa nakoniec obrátil do kríkov a časť nestrávených zvyškov spolu so slinami vyvracal.
Macaulay si navzdory svojim tvrdeniam stále udržiava zanedbaný imidž, vďaka ktorému už z diaľky pripomína trosku. Pred pár dňami na ňom opäť viseli džínsy a formálnosť outfitu dopĺňalo pokrkvané sako. O tom, že by mal herec urýchlene konať a zahájiť liečbu, vo svojom oficiálnom stanovisku odporúča aj redakcia amerického plátku. Tá nedávno šokovala zistením, že blondiakovi zostáva už len pol roka života.
„The National Enquirer dúfa, že článok z titulnej strany bude pre 31-ročného herca dramatickým a mimoriadne potrebným prebudením. Naša rada pre Macaulay znie, aby vyhľadal profesionálnu pomoc a vyhol sa tak tragickému osudu iných milovaných celebrít, vrátane Whitney Houston, ktorá zomrela tento rok,“ píšu vo svojej reakcii na webovej stránke zástupcovia spomínaného magazínu. Či si však hollywoodska čierna ovca vstúpi do svedomia, je zatiaľ otázne.

Zabudnutá SuperStar Berkyová: Foto po rokoch aj s milencom!


BELFAST – Vierka Berkyová (21) sa v roku 2007 stala víťazkou 3. série speváckej šou SuperStar. V tom čase mala pred sebou sľubnú kariéru. No namiesto toho, aby stúpala do hudobných výšin, sa po nej krátko po skončení súťaže zľahla zem. Neskôr sa ukázalo, že žije v Írsku. Po jej odchode sa objavovali v médiách len útržkovité informácie, no v roku 2010 o sebe dala vedieť prostredníctvom miestnych novín - poskytla pre ne rozhovor. Odvtedy však o rodáčke z Lučenca opäť nebolo počuť. Až doteraz...
Hoci vyzerá stále rovnako, v jej živote sa toho veľa zmenilo. Keď Vierka Berkyová uspela v speváckej súťaži, mala len 16 rokov. Mnoho odborníkov z hudobnej brandže do nej vtedy vkladalo veľké nádeje. Koncom roka 2008 však mladá interpretka nadobro opustila Slovensko. Kvôli tomuto kroku jej hudobná kariéra zhasla skôr, než vôbec stihla začať. 
V súvislosti s Berkyovej odchodom sa zo začiatku vo veľkej miere špekulovalo o tom, kde sa vôbec nachádza. V auguste 2010 sa o nezvestnej Vierke objavila prvá dôveryhodná informácia. A to, že žije v Írsku, kde pracuje ako chyžná. Tamojšie noviny s ňou totiž urobili rozhovor, pretože sa prihlásila do britskej speváckej súťaže. Krátko nato sa objavili informácie, že Vierka priviedla na svet bábätko. Táto správa však doteraz nie je potvrdená.
Všetko ale nasvedčuje tomu, že superstaristka je v radostnom očakávaní práve v týchto dňoch. Prezradili ju jej slová na sociálnej sieti, kde sa realizuje celkom aktívne. „To boli časy, keď som si obliekla rifľové šortky. Teraz nemám šancu,“ okomentovala Vierka koncom júna jednu zo svojich fotografií. Vyjadrením narážala na to, že kvôli rastúcemu brušku nezapne gombík.
Otcom dieťaťa je podľa všetkého priateľ mladej superstaristky Mário. Ten sa na prírastok do rodiny očividne veľmi teší. „Milujem vás nadovšetko,“ vyznal sa množnom čísle na profile svojej lásky. Dôkazom Berkyovej zväčšujúceho sa bruška je aj záber z rodinnej grilovačky (foto nižšie).
Hoci by sa mohlo zdať, že Vierka na rodné Slovensko zanevrela, nie je tomu tak. Aj po odchode do zahraničia sleduje, čo sa u nás deje. „Dnes večer ide Farma,“ kričala s nadšením v hlase superstaristka v jednom z videí, ktoré zavesili jej blízki na sociálnu sieť. Keďže s rodnou krajinou udržuje aký-taký kontakt, zaujímalo nás, či niekedy nepomýšľa na návrat. Vierka však na žiadnu z našich otázok nereagovala. 

Nahota a posteľné scény českých súrodencov vo filme!


PRAHA - Poriadne netradičné! Už budúcu sobotu bude mať na bratislavskej Magio pláži premiéru nová česká komédia. Film s názvom Svätá štvorka je o dvoch manželských pároch, ktoré sa rozhodnú okoreniť si sexuálny život. A to spoločne. Naplánujú si teda posteľné radovánky vo štvorici. Šokujúcim ťahom od tvorcov je, že do úlohy jednej z dvojíc obsadili súrodencov Hynka a Viktóriu Čermákovcov. Rodinní príslušníci sa pritom nevyhli ani spoločnej nahote.
Neobyčajný sex! Okolo tejto témy sa točí film Svätá štvorica. Hlavnými postavami sú dva manželské páry, ktoré v rámci služobnej cesty mužských polovičiek odcestujú na osamelý karibský ostrov. Tam sa nakoniec rozhodnú oživiť svoj posteľný život.
Vítek a Ondra v podaní Jiřího Langmajera a Hynka Čermáka najprv uvažujú o výmene svojich partneriek. Nakoniec ich myšlienky vyústia do plánovania spoločných erotických radovánok vo štvorici. Je teda jasné, že herci sa pri nakrúcaní nemali šancu vyhnúť nahote.
Vzhľadom na tieto skutočnosti je dosť prekvapivé, že tvorcovia obsadili do úloh manželov Dity a Ondreja súrodencov - hercov Viktóriu a Hynka Čermákovcov. „Neviem, či by som dokázal so skutočnými súrodencami rozohrať vážne myslenú erotickú scénu, ale určitú eróziu manželského milostného života, to áno a s chuťou. Pri tomto sme sa všetci dosť zabávali. Akurát Hynek s Viktorkou potom hovorili, že by to mali utajiť pred rodičmi, aby z toho nemali šok,“ vyjadril sa k pikantným záberom režisér Jan Hřebejk. Ako ďaleko filmári a herci zašli, sa diváci dozvedia 18. 8., na kedy je naplánovaná bratislavská premiéra letnej komédie.

Kelly z Beverly Hills: V 40-tke štíhla ako nikdy!


NEW YORK – Začína odznova! Ani nie pred pol rokom si Jennie Garth prešla tŕnistou cestou rozchodu so svojou zákonnou polovičkou. Týždne trápenia sa síce podpísali na jej postave, no dnes si so zdvihnutou hlavou opäť užíva pozornosť médií. Aj po prekročení štyridsiatky má totiž krivky tínedžerky a neuveriteľný šmrnc.
Je štíhla ako prútik! Jennie Garth sa do povedomia televíznych divákov vryla ako Kelly z úspešného seriálu 90. rokov Beverly Hills 90210. Ako dozrievajúca dáma sa vtedy mohla pochváliť postavičkou typu „krv a mlieko“ a patrila k top kráskam v rámci celého hereckého obsadenia. Zub času sa však na nej zatiaľ podpísať príliš nestihol. Aj po troch pôrodoch je blondínka v závideniahodnej forme.
O tom, že Jennie núdzu o prácu zatiaľ nemá, svedčí jej tohtotýždňový nabitý program. O nemálo kíl ľahšia prekvapila paparazzov v utorok pri odchode z nakrúcania šou Fox and Friends. O deň neskôr už spolu s deväťročnou dcérkou Lolou propagovala zubné kefky a dôležitosť správnej ústnej hygieny. V obidvoch prípadoch si zvolila obtiahnuté nohavice, ktoré dokonale zvýrazňovali jej novonadobudnuté tvary.
Herečka v otvorenom rozhovore prezradila, že schudnúť sa jej podarilo na ranči, kde majú dostatok ovocia. Zdravý vzhľad je totiž pre ňu natoľko dôležitý, že sa ho snaží vštepiť aj svojim trom dcéram. Po mesiacoch bez partnera sa však už nebráni ani pozornosti mužov: „Randenie je pre mňa niečo úplne nové. Zatiaľ mám nasadené pomocné kolieska, pretože som bola dlho vydatá. V podstate to bolo celé obdobie mojej dospelosti. Vraciam sa do čias dozrievania.“ Po pozitívnej premene sa však na nedostatok záujmu zo strany opačného pohlavia sťažovať zrejme nebude.

Na palube rybárskej lode sa do Kalábrie dostalo 160 Sýrčanov!


RÍM - Celkovo 160 migrantov, z toho 48 detí, bolo na palube rybárskej lode, ktorá doplávala k pobrežiu talianskej Kalábrie. Informovala o tom dnes agentúra APA.
Loď zbadala v utorok večer talianska pobrežná stráž. Sýrčania uviedli, že svoju vlasť opustili z politických dôvodov. Všetkých umiestnili v utečeneckom tábore a boli v poriadku.
Počet migrantov, ktorým sa podarilo dosiahnuť talianske pobrežie, stúpol v dôsledku dobrého počasia. V utorok objavila talianska pobrežná stráž pri ostrove Lampione neďaleko Sicílie 14 utečencov z Tuniska.

Auto bude musieť vedieť brzdiť samo! To je novinka v povinnej výbave!


BRATISLAVA/BRUSEL – Európska komisia chce znížiť nehodovosť na cestách povinným zavedením systémov krízového brzdenia, ktorý pomôže v nečakaných situáciách hlavne pri nižších rýchlostiach.
Termín je už známy. Od novembra budúceho roka ho musia mať všetky nové úžitkové automobily, inak sa môžu s homologizáciou pre predaj v EÚ rozlúčiť.
Komisia ale uvažuje aj o tom, že by obdobnú povinnosť zaviedla aj pre osobáky. Už tomu nasvedčuje aj fakt, že autá bez krízového systému nebudú môcť od roku 2014 získať v crashtestoch organizácie Euro NCAP hodnotenie v počte piatich hviezdičiek.
Podľa pravidiel Euro NCAP môže byť auto vybavené prakticky ľubovoľným radarovým, laserovým alebo kamerovým systémom, ktorý dokáže včas vodiča varovať pred možnou kolíziou a zároveň pripraví brzdy na krízové brzdenie. S tým súhlasí aj Európska komisia. Inými slovami, systém ako taký nemusí samotnej kolízii zabrániť tým, že bude automaticky auto brzdiť bez toho, aby mal vodič nohy na pedáloch. No takýto systém bude mať v konečnom hodnotení určite kladné body navyše.
Automobilky nemajú problém spomínaný systém za príplatok doplniť. A nemusí to byť ani nijako extra drahé. Systém autonómneho brzdenia nájdeme aj v kategórii malých vozidiel ako je napríklad Škoda Citigo. Spolu s elektronickým stabilizačným systémom ESP je v príplatkovej cene za zhruba 350 €. Dá sa predpokladať, že ak sa takáto výbava stane povinnou, bude natoľko bežnou súčasťou všetkých modelov, že vďaka veľkosériovej výrobe sa v konečnej cene auta nebude dať ani postrehnúť.
Aktuálne štatistiky Euro NCAP hovoria o tom, že dnes má krízové systém brzdenia vo výbave len 21 percent predávaných automobilov.
Podľa predpokladov Európskej komisie by sa novým opatrením dal znížiť počet dopravných nehôd až o 27 percent, v dôsledku čoho by sa tak ročne zachránilo 8 000 ľudských životov a škody na majetku by boli nižšie o 3 až 4 miliardy eur. Vyčíslili aj výhody plynúce z menšieho počtu dopravných zápch, ktoré vznikajú pri mestských ťukancoch. Údajne len v Nemecku by mohli tak ušetriť viac než 100 miliónov eur ročne.


Ten, kto už má skúsenosť z nevinne vyzerajúcej búračky v rannej kolóne v centre mesta, vie, že mu môže systém asistovaného brzdenia zachrániť zadok. Aj pri nízkej rýchlosti totiž nárazník auta môže natoľko eliminovať náraz, že plechy a lak zostanú nepoškodené, no stojace auto dokáže vystreliť aj osem metrov dopredu. Prudké seknutie krčnej chrbtice sa vypomstí bolesťami trvajúcimi aj niekoľko rokov.
Skeptici hovoria, že celý rozruch okolo brzdenia je len úbohý pokus Európskej únie pod rúškom bezpečnosti obmedziť dovoz lacných áut z Ázie.Pravdou je, že sa Európska únia už zaoberá požiadavkou Francúzka, aby preverili dovoz áut z Južnej Kórei. Paríž požaduje, aby Brusel Soulu nariadil povinnosť v predstihu ohlasovať každý plánovaný vývoz áut do krajín EÚ. Ďalším krokom má byť opätovné zavedenie cla. Podiel na európskom trhu zvyšuje predovšetkým Hyundai Motor, ktorý má výrobnú základňu aj v Českej republike, no darí sa zvyšovať aj dcérskej Kia Motors, ktorá vyrába na Slovensku.


Predaj juhokórejských automobilov v EÚ vzrástol za posledný rok o 24 percent a to i v čase, keď západoeurópsky trh zažíva pokles. Pod tlakom sa tak ocitli predovšetkým francúzske automobilky, ktoré sú nútené prepúšťať. Napríklad PSA Peugeot Citroën, teda najväčší výrobca áut vo Francúzsku nedávno vyhlásil, že musí zavrieť fabriku pri Paríži a prepustiť približne 8 000 zamestnancov.


Európsku úniu čaká veľká politická zmena, tvrdí Blair


BERLÍN - Bývalý britský premiér Tony Blair je "hlboko znepokojený" možnosťou, že sa Veľká Británia rozhodne v referende opustiť Európsku úniu (EÚ). Môže sa tak stať, ak by sa odovzdalo príliš veľa právomocí Bruselu bez demokratickej legitimity, uviedol pre nemecké noviny Die Zeit.
Podľa Blaira je jasné, že kríza eurozóny povedie k "veľkej politickej zmene EÚ". "A v tomto ohľade som hlboko znepokojený, že Británia by sa mohla rozhodnúť prostredníctvom referenda opustiť celý proces,"povedal expremiér.  
"Ak sa viac kompetencií presunie do EÚ, potom jej demokratická legitimita musí byť tiež posilnená," povedal Blair pre dnešné vydanie nemeckého denníka. "Británia musí hrať v tomto významnú úlohu. Pretože potrebujeme rovnováhu medzi európskymi inštitúciami a národnými štátmi."
Súčasný britský premiér David Cameron pripustil minulý mesiac vypísanie okamžitého referenda o členstve Británie v EÚ. On sám by však nepodporoval vystúpenie z nej, pretože to by nebolo v záujme Londýna. Podľa prieskumov by väčšina Britov hlasovala proti členstvu v Európskej únii, konštatuje agentúra Reuters.

Američania sa pripravujú na rozpad eurozóny!


NEW YORK/LONDÝN - Veľké americké banky na Wall Street sa snažia vyjednať si u svojich protistrán takú zmenu zmlúv, ktorá ich bude lepšie chrániť pre prípad, že sa rozpadne eurozóna. Podobné zmeny odporúčajú aj niektorým klientom. Píše o tom britský ekonomický denník Financial Times (FT). Podľa amerického denníka The Wall Street Journal (WSJ) možno podobné prípravy pozorovať aj v niektorých firmách v Európe.
Za pomoci hedgeových kontraktov, ako sú napríklad úverové swapy (CDS), už americké banky obmedzili väzby na problematické krajiny eurozóny. V zákulisí idú ale podľa FT ešte ďalej, aby sa ubezpečili, že keď niektorá krajina vystúpi z eurozóny, banky nedostanú zaplatené v znehodnotenej drachme či španielskej pesete.
Problémy v eurozóne znamenajú pre americké banky väčší problém, než slabnúce hospodárske oživenie v USA. Vlani v lete, kedy sa kríza v eurozóne začala zhoršovať, prešli akcie amerických bánk silnými cenovými výkyvmi. Tamojšia komisia pre cenné papiere (SEC) potom bankám nariadila, aby uvádzali, aký majetok majú v Španielsku, Grécku, Taliansku a Portugalsku.
Obavy z vývoja v eurozóne ale nemajú iba banky v zámorí. WSJ napísal, že alternatívne plány pripravuje napríklad aj spoločnosť International Consolidated Airlines Group, čo je majiteľ španielskych aerolínií Iberia a britskej leteckej spoločnosti British Airways. International Consolidated sa chystá na eventualitu, že by z eurozóny vystúpilo Španielsko.
"Chystáme sa na rad najrôznejších eventualít," povedal šéf British Airways Willie Walsh. Veria síce, že euro súčasnú krízu prežije a Španielsko z eurozóny nevystúpi, International Consolidated je ale aj tak jednou z mála významných západoeurópskych firiem, ktoré otvorene priznali, že sa možnosťou rozpadu eurozóny zaoberajú.

Pašeráci drog využili mačku ako kuriéra vo väzení


MOSKVA - Polícia, ktorá má na starosť boj s drogami, na juhu Ruska rozplietla pašerácku sieť, v ktorej zásadnú úlohu hrala čierna mačka. Odsúdencom do väzenskej nemocnice mala nosiť heroín, informovala agentúra Ria Novosti.
Vyšetrovatelia zistili, že jeden z väzňov v deň prepustenia vyniesol v taške mačku, ktorá sa často potulovala okolo ubikácií. Na slobode zviera odovzdal drogovým dílerom. Tí mačke do obojku umiestnili viac ako štyri gramy heroínu a počítali s tým, že sa vráti domov - do väzenia, kde na kuriérku čakali príjemcovia zásielky. Avšak skôr než ju pašeráci stihli po mačke vyslať, zadržala ich polícia. O ďalšom osude štvornohej kuríerky nie je nič známe, od zatknutia dílerov ju vraj nikto nevidel.
Podľa ruských médií ide o neobvyklý pokus o pašovanie drog do väzenia. Najčastejšie sa k tomu používajú praky, alebo sa zakázané látky, ktoré sa prenášajú ukryté v rôznych častiach tela alebo v potravinách, obľúbené sú vraj hrozienka.

Dvaja študenti spadli zo skali: Inštruktor skočil za nimi!


WELLINGTON - Novozélandská polícia začala pátrať po telách dvoch tínedžerov a inštruktora, ktorí spadli do mora pri výstupe na skaly. Záchranári sa ich pokúšali nájsť, ale podľa polície už nie je nádej, že sú nažive. Informovala dnes o tom agentúra AP.
K nešťastiu došlo v stredu. Traja študenti spadli do mora pri výstupe na 154 metrov vysokú strmú skalu Paritutu, ktorá sa týči priamo na pláži pri New Plymouthe na Severnom ostrove. Inštruktor skočil za nimi, aby ich zachránil.
Jednému z chlapcov sa podarilo vyliezť na pobrežie, deväť študentov a ďalšieho inštruktora dostali zo skaly záchranné zložky. Po dvoch 17-ročných chlapcoch a 42-ročnom inštruktorovi sa pátralo. Jeden z nezvestných chlapcov bol brazílsky študent na výmennom pobyte.

Romney začína strácať pôdu pod nohami


WASHINGTON - Republikánsky uchádzač o post amerického prezidenta Mitt Romney začína výrazne strácať na úradujúceho prezidenta Baracka Obamu, ktorý bude jeho súperom v novembrových voľbách.
Podľa v stredu zverejnených výsledkov augustového prieskumu denníka Washington Post a televízie ABC na republikána negatívne nazerá takmer 50 percent Američanov, kým pozitívne iba 40 percent. Obamu pritom pozitívne zhodnotilo 53 percent opýtaných, kým negatívne o desať percent respondentov menej.
Bývalý guvernér štátu Massachusetts sa menšej popularite ako laureát Nobelovej ceny mieru teší aj u prívržencov jeho vlastnej strany. Podľa prieskumu totiž za ním plne stojí iba 41 percent opýtaných republikánov, kým o Obamových kvalitách je plne presvedčených 61 percent demokratov.
Romneyho nemohli potešiť ani začiatkom augusta zverejnené výsledky iného prieskumu verejnej mienky. Podľa neho má totiž Obama navrch vo všetkých troch kľúčových štátoch - na Floride, v Pensylvánii aj v Ohiu.