nedeľa 12. januára 2014

Stolnotenisový turnaj o cenu Popradu 12.1.2014


12. Januára 2014 sa uskutočnil 15. ročník stolnotenisového turnaja o Cenu POPRADU. Na tomto turnaji sa zúčastnilo viac ako 40 hráčov.

Najlepšie z TJ Severka dopadol Anton Funket. Anton Funket mal ťažkú skupinu kde išiel z druhého miesta a z prvého išiel Olympionik Miroslav Jambor. Funket následne prehral v šestnásť finále s Matejom Harabinom. Postúpil aj Juraj Adam ako druhý, ale tiež vypadol v šestnásť finále.  
Tomáš Ištocy, Denis Vojtičko a Vladimír Lukáč zo skupiny nepostúpili. Na turnaji sa zúčastnil aj 11.hráč Slovenska Martin Gumáň ktorý aj vyhral hlavnú kategóriu Registrovaní muži. 
Vo štvorhrách vyhrala dvojica Havrila - Jánoš. 



15. ročník stolnotenisového turnaja o Cenu POPRADU

Výsledky:

Registrovaní muži:

Dvojhra:

1. Martin Gumáň 
2. Matej Harabin
3. Miroslav Jambor 
4. Richard Jánoš 




Štvorhra:

1. Havrila - Jánoš
2. Šifra - Kancír 
3. Harabin - Kovalčík 
4. Jambor - Maliňák 

Martin Gubáň

utorok 7. januára 2014

Výsledky jubilejného XX. ročníka Trojkráľového stolnotenisového turnaja


Už po dvadsiaty krát sa stretli priaznivci stolného tenisu na Trojkráľovom stolnotenisovom turnaji konaného dňa 6. januára 2014 , ktorý aj tohto roku usporiadal aktívny klub KDH v Ľubici v spolupráci s Obcou Ľubica a pripomenuli si tak jubileum tohto podujatia.

 Celkovo sa zúčastnilo 140 súťažiacich t.j. 121 účastníkov, čo je rekord z doterajších ročníkov. Súťažilo sa v šiestich kategóriách a pozvanie prijalo 13 klubov a to: PPC Fortuna Kežmarok, Severka Kežmarok, MŠK Slavoj Spišská Belá, TJ STO Slovenská Ves, ŠK Veterán Poprad, MŠK Adento Svit, MŠK Podolinec, TJ Baník Hôrka, TJ Obce Spišský Štiavnik, STO Letanovce, OŠK Arnutovce, OŠK Spišský Štvrtok, STO BBF Spišská Nová Ves, a jednotlivci z ôsmich miest a obcí: Bratislava, Košice, Poprad, Kežmarok, Ľubica, Tvarožná, Toporec a Hniezdne. Počet súťažiacich v jednotlivých kategóriách bol nasledovný: žiaci – 23, žiačky – 8, ženy – 11, muži registrovaní – 54, muži neregistrovaní – 28, veteráni – 16.
Výsledky v jednotlivých kategóriách

Dvojhra žiaci : 
1. Miroslav Smik, Spišská Belá
2. Martin Milan, Kežmarok
3. Sebastián Strišovský, Slovenská Ves

Dvojhra žiačky :
1. Kristína Maliňáková, Spišský Štiavnik
2. Kinga Niećová, Slovenská Ves
3. Patrícia Lapšanská, Spišský Štiavnik

Dvojhra ženy : 
1. Magdaléna Milanová, Kežmarok
2. Kristína Maliňáková, Spišský Štiavnik
3. Patrícia Lapšanská, Spišský Štiavnik

Dvojhra muži registrovaní : 
1. Miroslav Jambor, TJ Obce Spišský Štiavnik
2. Matej Harabin, PPC Fortuna Kežmarok
3. Jaroslav Vojtička, PPC Fortuna Kežmarok

Dvojhra muži neregistrovaní : 
1. Martin Voláth, Spišská Belá
2. Ľuboš Krett, Hniezdne
3. Roman Faja, Podolinec

Dvojhra muži veteráni : 
1. František Bohunčák, OŠK Spišský Štvrtok
2. Miroslav Šifra, Veterán Poprad
3. Miroslav Benko, Adento Svit

Zahájenie podujatia uskutočnil riaditeľ turnaja Mgr. František Hanaček, ktorý sa prihovoril účastníkom a privítal hostí a to : pána starostu obce Ľubica Ing. Petra Repčáka, Mgr. Miroslavu Szitovú, podpredsedníčku KDH, Ing. Jána Soliara, okresného predsedu KDH v Kežmarku, MUDr. Jaroslava Novotného, predsedu okresného zväzu stolného tenisu, Ing. Miroslava Harabina, hlavného rozhodcu turnaja, p. Kormaníka regionálneho tajomníka KDH a všetkých zúčastnených súťažiacich. 
Všetkým poprial hodne športového šťastia a aby dosiahli čo najlepšie výsledky. 

Potom nasledovalo poďakovanie dvom dlhoročným funkcionárom, ktorí dlhé roky aktívnym spôsobom pomáhali pri organizovaní turnaja a veľkou mierou sa podieľali na terajšej vysokej úrovni podujatia. Odmenení Ďakovným listom KDH boli MUDr. Jaroslav Novotný predseda OZST a p. Jozef Funket, ktorý bol dlhé roky hlavným rozhodcom turnaja. Organizátorov potešil fakt, že sa zúčastnili aj domáci súťažiaci / aj keď niektorí hrajú v iných kluboch/ a po dlhšej dobe sme mali na stupni víťazov občana našej obce a to p. Jaroslava Vojtičku. 

Vecné ceny pre víťazov venovala obec Ľubica – spoluorganizátor podujatia. Výsledky budú zverejnené aj na webovej stránke obce. Touto cestou sa chceme poďakovať všetkým účastníkom turnaja za ich účasť a kvalitne podané výkony ako aj všetkým ktorí sa akýmkoľvek spôsobom podieľali na príprave, realizácii a úspešnom priebehu celého podujatia.

Za organizačný výbor Libor Sládek tajomník

streda 1. januára 2014

Nejednotná pravica? Prečo vznikla NOVA?

Veľakrát som po cestách Slovenskom počul výčitku smerom k nejednotnej pravici. Niektorí dokonca volajú po vzniku „pravicového SMER-u“ ako protiváhe Roberta Fica.


Súhlasím s tézou, že politici, ktorí nevidia zmysel v dnešnej vládnej politike, musia dokázať, že vedia spolupracovať. O to viac, že predchádzajúca vláda už po dvoch rokoch predčasne skončila.


No nemyslím si, že našou úlohou je vytvárať jednu „megastranu“. A už vôbec nie takú, ktorej jediným cieľom bude niekoho poraziť.

Myslím si, že Slovensko môže posunúť dopredu len zhoda na základných programových princípoch. Jedným z nich môže byť boj za slušnosť a spravodlivosť vo verejnom živote. Som presvedčený, že dodržiavanie zákonov a „nekradnutie“ úzko súvisí aj s obsahom peňaženiek Slovákov.

Aj preto bude mať NOVA na budúci rok ambíciu pritiahnuť do verejného života ľudí, ktorí sú rešpektovanými autoritami vo svojej profesii, v práve, ekonomike, zdravotníctve. Takých, ktorí sa doteraz veľmi neangažovali. A keď, tak nie priamo stranícky. Chceme ich presvedčiť, aby kandidovali, pretože mnohí ľudia majú dnes pocit, že ísť do verejného života aj na komunálnej úrovni je niečo, čo by slušný človek robiť nemal. To však nie je správny postoj, pretože ak sa dá priestor tomu neslušnému, tak tí slušní vyprázdnia priestor a ich deti budú odchádzať do zahraničia. Aj preto slušní ľudia do politiky patria!

Politika tiež potrebuje novú dôveryhodnosť, idey a určite aj sviežu silu bojovať za lepšie Slovensko.

My v NOVA, ktorí už v politike pôsobíme, sme sa v roku 2013 snažili, hoci len z opozície, urobiť niečo konkrétne pre lepšie Slovensko a jeho budúcnosť. Aj preto sme upozorňovali na kauzy Ficovej vlády, aj preto sme sa postavili za doktorku Pechovčiakovú, ktorú ľudia blízki SMER-u chceli odstaviť za to, že upozornila na nezákonné bielenie detských kariet v nitrianskej nemocnici, aj preto sme nedali pokoj sudcom, ktorí do významnej miery kazia Slovensko a vieru jeho obyvateľov v spravodlivosť pre všetkých. V komunálnej politike sme, napríklad, niekomu prekazili nepekné kšefty s podhodnotenými nehnuteľnosťami v bratislavskom Starom Meste. A nasledujúcich 365 dní sa budeme snažiť ešte viac.

Prajem vám v novom roku len to najlepšie a mám na vás len jedinú prosbu: nerezignujte na verejnú angažovanosť! Zaujímajte sa, zapájajte sa, diskutujte. A keď príde ten deň, nehanbite sa vysloviť svoj názor a choďte voliť, aj keby ste mali voliť kompromis. Má to zmysel.


Daniel Lipšic
predseda hnutia Nová väčšina - Dohoda