sobota 28. júna 2014

Skylink frekvencia Stv1 HD

Satelitná platforma Skylink vysiela program vo vysokom rozlíšení STV1 HD. Program STV1 HD bol pridaný do ponuky pri príležitosti MS v hokeji, ktoré sa konali na Slovensku v mestách Bratislava a Košice. 



 Frekvencia STV HD:










Technické parametre pre príjem STV1 HD:
Satelit:                                                     ASTRA 23.5°E
Kmitočet:                                                 11 934 MHz
Polarizácia:                                             Vertikálna
FEC:                                                               3/4
Symbolová rýchlosť:                             27 500 kS/s
Norma:                                                     DVB-S2/8PSK
Pilot:                                                               ON

Pre príjem programu je potrebný HD satelitný prijímač (najlepšie s certifikátom Skylink READY).

Aktualizácia.
10.3.2015 STV HD prestalo vysielať na satelite Astra 23.5°E
V pozemnom vysielaní DVB-T  STV HD ďalej vysiela.

Priznal sa Igor Matovič na tlačovke k trestnému činu?

Deathmatch  Matovič versus Procházka úspešne  pokračuje.  Včera prehovoril  Procházka a dnes predpoludním  zakontroval Matovič tlačovkou v parlamente. 

Igor Matovič

Tlačovka sa samozrejme týkala problematiky faktúra versus kešovica bez bločka. Igor Matovič prehlásil, že sa rozhodol celú kauzu posunúť do iného levelu.  Oznámil, že má dôkaz, že Radoslav Prochádza s ním naozaj hovoril. Zároveň však tvrdil, že nemá dôkaz, ktorý obstojí na súde a ktorý by súd mohol uznať.  Dôkazom má byť nahrávka s hlasom Radoslava Procházku.

Všimnite si, že  to nie je nahrávka  „s hlasom podobným“, ale priamo s hlasom dotyčného.  To je dosť hrubé zrno.  Igor Matovič  zvykne tlačiť veci na hranu a tak je to aj teraz.  Za dnešnou hranou je šikmá plocha, na konci ktorej je paragraf v trestnom zákone.

Ešte v roku 2005 prešumelo politickou scénou video, na ktorom poslankyňa  Iveta Hanzelyová hovorí Pavlovi Ruskovi niečo o korupcii. Potom sa prijal nový  trestný zákon, v ktorom sa objavil trestný čin s názvom „Porušenie dôvernosti ústneho prejavu a iného prejavu osobnej povahy.“

Tohto trestného činu sa dopustí ten, kto poruší dôvernosť neverejne prednesených slov alebo iného prejavu osobnej povahy tým, že ho neoprávnene zachytí záznamovým zariadením a takto zhotovený záznam sprístupní tretej osobe alebo ho iným spôsobom použije a inému tým spôsobí vážnu ujmu na právach. Ocenenie za tento výkon je až dva roky dýchania mrežami filtrovaného chladného vzduchu.
Žiadny slovenský politik sa doteraz ku spáchaniu  trestnému činu nepriznal verejne na tlačovej konferencií .

Ak, zdôrazňujem slovo ak, by sa aj Igor Matovič priznal, nebolo by to jeho jediné prvenstvo v slovenskej politike.  Spomeniem napríklad len sypanie striekačiek na hlavu poslanca Poliačika priamo v rokovacej sále.

V tomto momente však musím sklamať všetkých škodoradostných.  Ak aj Igor Matovič záznam vyhotovil, ešte nespáchal trestný čin. Ani verejné vychvaľovanie sa záznamom  na notebooku, ešte nie je spáchaním trestného činu. A keďže predpokladám, že Igor Matovič nechce mať prvenstvo v trestnom stíhaní poslanca  v novodobej histórie Slovenska na základe vlastnej tlačovky, myslím si, že ju Matovič nikdy nezverejní. K tomuto názoru ma privádza aj jeho podmienenie zverejnenia nahrávky  „verejnou objednávkou“.

Ak nahrávka vôbec existuje (neskúsime detektor lži? to je teraz také moderné), tak si ju zrejme nikdy nevypočujeme. Zdá sa, že Matovič opätovne mediálne trolloval a opätovne veľmi úspešne.
Alebo nie?

Pán poslanec Igor Matovič, týmto by som rád splnil Vašu podmienku a tak dávam verejnú objednávku na zverejnenie spomínaného zvukového záznamu. Za jej kladné vybavenie v zmysle vašej tlačovky vopred ďakujem.

Prevzaté z  http://kovacpeter.blog.sme.sk/

štvrtok 12. júna 2014

Daniel Landa nastúpi proti 7.násobnému majstrovi sveta v thajskom boxe


46-ročný spevák Daniel Landa alias "ŽITO" nastúpi dnes 12.júna 2014 proti sedemnásobnému majstrovi sveta v thajskom boxe.

Galavečer thajského boxu Gibu Fight Night sa uskutoční dnes  v pražskej Tipsport Aréne.

Od 17.00 hodín budú k videniu profesionálne zápasy najlepších českých a zahraničných thaiboxerov, súčasťou turnaja bude finále Majstrovstiev Českej republiky v thajskom boxe. 

Medzi profesionálmi nastúpi aj Daniel Landa alias "ŽITO", ktorého súperom bude jeden zo zahraničných profesionálnych bojovníkov. Zápas Daniela Landu bude realizáciou jednej z jeho oznámených "kejklí" projektu ŽITO Mystery Show.

To je výpočet všetkých siedmich kejklí:

1,Plávať freedive s tigrími žralokmi
2,skončiť do 4. miesta v majstrovstvách sveta v rely
3,podplávať egyptskú Blue Hole,
4,vyhrať zápas v thaiboxu proti profesionálnemu boxerovi
5,dostať Sigmu Olomouc do finále Ligy majstrov
6,usporiadať koncert pre 100 tisíc ľudí 
7,položiť základný kameň chrámu zlatého draka

Gibu Fight Night do Tipsport Areny privedie thaiboxerskú extratriedu - zápasiť budú napríklad Ondřej Spejbl Hutník (CZ), Jiří Žák (CZ), Matúš Kohout (CZ), Tomáš Hron (CZ), Miroslav Cingel (SK), David KECLÍK (A) a samozrejme Daniel Landa.

Diváci sa teda môžu tešiť na vzrušujúcu atmosféru, napínavé súboje, tvrdé a presné výmeny. Večerom bude sprevádzať moderátor Ondřej Novotný, známy komentátor televíznych prenosov bojových športov na stanici Eurosport.