nedeľa 23. februára 2014

Pitie vína výrazne znižuje riziko infarktu či cukrovky


Sú to také dôležité zistenia, že ich musí verejnosť vedieť. Ľudia v krajinách s tradíciou pitia vína majú nižšiu úmrtnosť na srdcovo-cievne choroby, viedol k mnohým výskumom, ktoré dokázali pozitívny vplyv alkoholu. 

Renomované inštitúty vo veľkých a dlhoročných štúdiách došli k rovnakým záverom. Pravidelné pitie malého množstva alkoholu znižuje riziko vzniku infarktu, mozgovej mŕtvice, ischemickej choroby srdca alebo cukrovky. To sú informácie, ktoré treba zverejniť, nie nechať si pre seba.

U ľudí, ktorí majú šesťdesiat, sedemdesiat a viac rokov, alkohol pôsobí jednoznačne priaznivo na kognitívne funkcie, ako je napríklad pamäť, rozhodovanie, úsudok, slovná zásoba, rozprávanie. Seniorom, ktorí popíjajú v malých dávkach, sa zlepšujú fyzické schopnosti a tiež motorika. Alkohol je pre nich jednoznačne prospešný. Zlepšuje psychiku a odsúva nástup demencie do vyššieho veku.

Potvrdili svetové štatistiky. Skúmali  dve skupiny železničiarov. Jedna z nich vôbec nepila a druhá musela piť každý deň štyri decilitre bieleho vína. Štúdia trvala len mesiac a vôbec sme neočakávali, že by mohla po takom krátkom čase niečo odhaliť. Ale ukázalo sa, že skupine, ktorá pila biele víno, sa zvyšoval HDL cholesterol, ktorý je pre cievy priaznivý. Naopak, mierne im klesol zlý LDL cholesterol. Hladina fibrinogénu nebezpečného pre kardiovaskulárne príhody sa tiež znížila. Oproti skupine, ktorá nepila nič, sa im znížil index vývoja aterosklerózy. Presvedčilo nás to o tom,že biele víno z južnej Moravy je zdraviu prospešné. Ten istý výskum sme urobili o rok neskôr s červeným vínom, ale žiaden rozdiel medzi tými, ktorí ho pili a ktorí nie, sme nenašli. Z hľadiska prevencie kardiovaskulárnych chorôb sa ukázalo ako neúčinné.

 Mierne pitie je také, ktoré prebieha bez problémov a nepoškodzuje daného človeka. Britský lekár Anstie prišiel k názoru, že zdravý dospelý človek môže vypiť štyridsaťtri gramov alkoholu denne. Môžu to byť napríklad štyri decilitre vína alebo dva poldecáky. Ale pred dvomi rokmi bola publikovaná štúdia v renomovanom časopise, ktorú robili v Španielsku. Podľa nej, aj keď Španieli vypili liter vína denne, stále im klesalo riziko infarktu.

streda 19. februára 2014

Detailné vysvetlenie kontrolneho výkazu k DPH od 01.01.2014

Do 25. Februára 2014 treba spolu s daňovým priznaním k DPH prvýkrát podať aj kontrolný výkaz k DPH za január 2014. Zavádza sa na účely krížovej kontroly tých údajov, ktoré sú predmetom DPH v SR a vzniká pri nich daňová povinnosť. Podanie kontrolného výkazu predstavuje pre platiteľov DPH nepeňažnú povinnosť.
V našom videoškolení Vám priamo ukážeme vyplnenie kontrolného výkazu na stránke Finančného riaditeľstva SR



streda 12. februára 2014

Bezdrôtové nabíjačky-budúcnosť nabíjania elektroniky


Veľa zamotaných káblov v budúcnosti zmizne zo všetkých pracovných stolov. Neveríte? Bez zbytočných káblov môžete svoj ​​telefón nabíjať dnes!

Inovatívna spoločnosť  PowerHolic prichádza na trh s revolučnou novinkou , ktorú si zamiluje každý milovník technických vychytávok .
  
Bezdrôtová nabíjačka
 

 Ako to funguje ? 

Pod batériu telefónu vložíte modul pre bezdrôtové nabíjanie . Vďaka nízkej hmotnosti prakticky nespoznáte rozdiel vo hmotnosti . Toto zariadenie má WPS Qi certifikáciu , takže všetky Qi vysielače sú s ním kompatibilné bez ohľadu na výrobcu .
 

 Akonáhle máte v telefóne umiestnený modul , môžete zabudnúť na všetky káble a drôty . Kedykoľvek telefón položíte na nabíjačku PoweHolic , telefón sa automaticky začne nabíjať .
 

 Štýlová nabíjačka PoweHolic vás okrem svojej praktickosti potešia aj skvelým dizajnom . Tešiť sa môžete na elegantný nadčasový vzhľad , odolné spracovanie a výber z dvoch farieb .Čiernej a bielej.
 

 Túto super vychytávku je možné zakúpiť v tomto e-shope
 
 

Ružová budúcnosť bezdrôtového nabíjania : Buďte o krok napred ! 
Novinka v podobe bezdrôtového nabíjania sa zatiaľ presadzuje pomaly , ale v budúcnosti bude bezdrôtová nabíjačka pravdepodobne bežnou súčasťou telefónov či tabletov . Bezdrôtové nabíjanie čaká masové rozšírenie aj u ďalšej elektroniky,tablety a notebooky.