streda 9. júla 2014

Tour de France: Sagan štvrtý, Vyhral Boom

Peter SAGAN pred štartom 5.etapy
lovenský cyklista Peter Sagan obsadil v piatej etape Tour de France ďalšie štvrté miesto. Z víťazstva sa raduje Holanďan Lars Boom.






Boom sa stal víťazom ťažkej 5. etapy cyklistických pretekov Tour de France, ktorá viedla z belgického Ypresu do Arenbergu Porte du Hainaut a merala 152,5 km. Vďaka záverečnému nástupu sa jazdec tímu Belkin tešil z premiérového prvenstva na slávnych pretekoch.
V náročných podmienkach na mokrých cestách finišoval Slovák Peter Sagan na 4. mieste a udržal si zelené tričko lídra bodovacej súťaže. Žltý dres vedúceho muža celkového poradia si udržal Talian Vincenzo Nibali z tímu Astana, ktorý v stredu zvýšil náskok na všetkých rivalov v boji o absolútny triumf. Nibali prišiel do cieľa v Arenbergu na 3. mieste, keď v závere pustil pred seba tímového kolegu z Astany Jakoba Fuglsanga.
Peter SAGAN opäť v zelenom drese
Nibali celkovo pred Fuglsangom vedie s dvojsekundovým náskok, tretí Peter Sagan zaostáva o 44 sekúnd. Dvadsaťštyriročný Žilinčan je okrem zeleného dresu aj držiteľom bieleho pre najlepšieho muža do 25 rokov. V bodovacej súťaži zvýšil náskok pred Marcelom Kittelom už na 50 bodov, na konte jazdca Cannondalu je 185 bodov. Sagan počas prvých piatich etáp dosiahol dve druhé a tri štvrté miesta. Druhý slovenský zástupca Peter Velits finišoval v stredu na 30. mieste s odstupom 2:28 min na víťaza. Jazdec tímu BMC sa v celkovom poradí posunul už na 21. miesto.
Peter SAGAN
Zo stredajšej etapy mali cyklisti veľké obavy a pavé - úseky s dlažobnými kockami napokon poriadne zamiešali poradím. Z pretekov musel po dvoch pádoch odstúpiť obhajca prvenstva Chris Froome, Talian Vincenzo Nibali zvýšil náskok na konkurentov v celkovom poradí, keďže Alberto Contador a spol. zaostali. Etapu poznačilo množstvo pádov, išlo sa v náročných podmienkach v daždi a na mokrých cestách.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára