utorok 8. júla 2014

Víťaz 4. etapy opäť famózny Kittel, SAGAN štvrtý

Peter SAGAN po dojazde do cieľa
Kittel sa radoval z tretieho prvenstva na 101. ročníku cyklistickej Tour de France, keď triumfoval v šprintérskom závere 4. etapy z Le Touquet Paris Plage do Lille (163,5 km). Slovák Peter Sagan finišoval na 4. mieste a potvrdil vedúce pozície v bodovacej súťaži o zelený dres a súťaži jazdcov do 25 rokov o biele tričko. Dvadsaťštyriročného jazdca Cannondale nepripravili o druhú 4. priečku na tohtoročnej edícii ani problémy necelých 20 km pred cieľom.

Kittel v utorok v závere vo finiši v Lille prvýkrát na Tour 2014 bojoval o etapové prvenstvo až do poslednej chvíle, Nóra Alexandra Kristoffa predstihol až tesne pred páskou a skompletizoval víťazný hetrik. Tretí finišoval Francúz Arnaud Demare. Druhý Slovák Peter Velits prišiel do cieľa v pelotóne na 46. mieste.
V celkovom poradí sa poradie na prvých priečkach nemenilo. Naďalej vedie Talian Vincenzo Nibali s náskokom 2 sekúnd pred Petrom Saganom a Švajčiarom Michaelom Albasinim. Petrovi Velitsovi s odstupom 35 sekúnd patrí 33. pozícia. V bodovacej súťaži nazbieral Sagan v utorok 41 bodov a vedie pred Kittelom o 23 bodov.
Rovnako ako v pondelok aj tentoraz odišli krátko po štarte z pelotónu dvaja cyklisti, tentoraz sa do úniku dostali Francúz Thomas Voeckler (Europcar) a Španiel Mate Mardones (Cofidis). Už na 4. km spadol jeden z favoritov Brit Christopher Froome, ale po krátkom ošetrení pokračoval a spolujazdci dotiahli obhajcu prvenstva rýchlo do pelotónu.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára