streda 18. novembra 2015

Karla Gotta pustili z nemocnice, čaká ho ďalšia chemoterapia

                                  

Lekári prepustili speváka Karla Gotta z nemocnice. Počas troch týždňov hospitalizácie podstúpil prvú fázu chemoterapie, ďalší ho čaká za niekoľko dní.

Lekári diagnostikovali u Karla Gotta zhubné nádorové ochorenie lymfatických uzlín, takzvaný Non-Hodgkinov lymfóm. Zistili to na konci októbra pri operácii náhlej príhody brušnej, ktoré sa sedemdesiatšesťročný spevák podrobil v pražskom Inštitúte klinickej a experimentálnej medicíny.

Sedemdesiatšesťročný spevák bol po operácii brucha prevezený do Všeobecnej fakultnej nemocnice, kde zahájil liečbu nádorového ochorenia.

Počas troch týždňov podstúpil prvú dávku chemoterapie, ďalšia fáza onkologickej liečby ho čaká za niekoľko dní. Poďakovala súčasne všetkým za podporu a požiadala médiá, aby s ohľadom na zdravotný stav a priebeh liečby aj naďalej rešpektovala súkromia Gotta aj jeho rodiny.


Fanúšikovia speváka zasypali množstvom odkazov, aby sa čoskoro uzdravil. Gott ešte z nemocnice všetkým poďakoval a priznal, že liečba je pomerne náročná. "Dúfam, že sa čoskoro všetci uvidíme, v lepších časoch," podotkol v odkaze niekoľkonásobný Zlatý slávik.

O speváka sa stará prednosta kliniky hematológie Všeobecnej fakultnej nemocnice Marek Trněný a jeho tím odborníkov. "Lymfóm je systémové ochorenie, ktoré sa môže vyskytnúť v celom organizme. Využívame preto systémovú liečbu - chemoterapiu, imunoterapiu, v poslednom čase aj cielenú liečbu proti lymfomovým bunkám. Niekedy je táto liečba doplnená rádioterapiou, teda ožiarením.

Chemoterapie spočíva v aplikácii cytostatík. Ich účinok spočíva v blokáde množenia a rastu nádorových buniek, "

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára