streda 18. novembra 2015

Nové prístroje na ošetrenie pleti sú ako zo sci-fi: Elektrina a ihličky.

  




Niektoré kozmetické prístroje pripomínajú stredoveké mučidlá, iné zase aparáty zo sci-fi filmov. Platí to čím ďalej častejšie aj pre tie, ktoré sa vyrábajú na domáce použitie. Pozrite sa na trojicu noviniek určených na ošetrenie pleti, ktoré vyzerajú, ako by prileteli z ďalekej budúcnosti.

Elektrická žehlička na vrásky

Vyzerá trochu roztomilo a trochu desivo - to keď si uvedomíte, že mate pleť vyhladzovať pomocou elektriny. Nejedná sa však o žiadny paralyzér, prístroj nepracuje s elektro šokmi, ale len s extrémne slabými mikro prúdmi. Majú hodnotu menšiu ako jeden mikroampér a používajú sa napríklad v lekárstve.
Prístroj Trinity Facial Trainer od firmy NuFACE
"Mikroprúdy majú za úlohu vytrénovať svaly, aby sa zdvihli trochu vyššie, a vyhladil tak drobné vrásky," vysvetľuje Annie Tomlinová, redaktorka magazínu Refinery29, ktorá mala príležitosť vyskúšať variant prístroja s menšími "tykadlami". Tá je určená na oblasť okolo pier, nosa a očí.
Bolesť podľa kozmetickej redaktorky nepocítite, len je nutné pred použitím naniesť dostatok priloženého gélu. Prístroj sa jej podľa jej slov osvedčil skôr krátkodobo, a to ako na vyhladenie mimických vrások, tak na osvieženie vzhľadu a odstránenie známok únavy.

Masážny valček s ihlami

Ďalšií mierne desivý "výtvor" sa volá Anti-Age AMP MD System, a vyrába ho kalifornská firma Rodan + Fields. Je to vlastne obyčajný plastový valček, avšak s niekoľkými radmi drobných ihličiek. Zdanlivo nič, čím by sme si chceli po večeroch masírovať tvár. V skutočnosti je jednoduché s ním zaobchádzať.

Valček a sérum.
Valček slúži na nanášanie špeciálneho séra s obsahom peptidov a retinolu, ktoré pomáhajú vyhladiť pleť a odstrániť známky starnutia. Ihličky podľa neho v pokožke vytvárajú drobučké otvori, vďaka ktorým sérum lepšie absorbuje. Navyše reaguje tým, že sa začne sama obnovovať a vytvárať viac kolagénových vlákien.

"Nevýhodou je však to, že pleť otvoríte baktériám, ktoré do nej tak majú ľahší prístup," dodal newyorský lekár. Pri zlej hygiene alebo pri kombinovaní s nevhodnými prípravkami to môže spôsobiť podráždenie alebo dokonca zápaly. 

Diamantový obrusovacie

Mikrodermabrazivní prístroj VisaCare od Philips
Prístroj, ktorý je v skutočnosti určený na vyhladenie a omladenie pleti. Využíva princíp mikrodermabrázia obľúbený v estetickej medicíne. "Diamantové hroty majú na sebe mikročastice, ktoré pokožku obrusujú. Podtlak ju potom nasáva a odumreté bunky sa vstrebávajú do prístroja, "opisuje Petra Řehořková, majiteľka Petra Clinic.

"Obrusovacie" podľa nej navyše spĺňa aj funkciu lymfodrenážneho prístroja a pomáha aj proti opuchom. Novinku na domáce použitie s názvom VisaCare, ktorá sa hodí nielen na tvár, ale aj na krk, dekolt alebo chrbty rúk, u nás predstavila značka Philips; vo svete sú k zohnaniu varianty aj od ďalších firiem, ako je potrebné PMD, Rejuvaderm alebo Riiviva.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára