utorok 7. augusta 2012

Izrael odmieta obvinenia z účasti na útoku na Sinaji

Izrael dnes odmietol tvrdenia egyptského Moslimského bratstva, že bol zapletený do útoku na policajnú stanicu na Sinaji. Zahynulo pri ňom v nedeľu 16 policajtov.


"Ani človek, ktorý toto hovorí, keď sa pozerá na seba v zrkadle, nemôže veriť nezmyslu, ktorý vyslovuje," povedal hovorca izraelského ministerstva zahraničných vecí Jigal Amor.     
Moslimské bratstvo uviedlo na svoje internetovej stránke, že útok "môže byť pripísaný Mosadu" a je pokusom o zvrhnutie egyptského islamistického prezidenta Muhammada Mursího.     
Vo vyhlásení sa uvádza, že Mosad - izraelská tajná služba, sa snaží zvrátiť egyptské povstanie, ktoré minulý rok zbavilo moci prezidenta Husního Mubaraka a je "príkazom na revidovanie klauzúl" dohody medzi Egyptom a Izraelom.     
Maskovaní ozbrojenci v nedeľu večer na stanovišti pri hraniciach s Izraelom zabili 16 a zranili sedem príslušníkov egyptských bezpečnostných síl. Útočníci následne prerazili autami bezpečnostné oplotenie do Izraela, kde ich zneškodnila izraelská armáda. Ako uviedol minister obrany židovského štátu Ehud Barak, pri pokuse o narušenie štátnych hraníc bolo zabitých osem ozbrojencov.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára