piatok 10. augusta 2012

Siamské dvojčatá Abigail a Brittany budú mať vlastnú reality šou!

Narodili sa dve v jednom tele. Lekári im dávali len niekoľko hodín života. No mýlili sa. Abigail a Brittany Henselové, ktoré oslávili už 22 rokov. Dievčatá majú dve chrbtice, dve srdcia, dva žalúdky, tri obličky, štyri pľúca, dva močové mechúre. V jednom tele si delia nervový a krvný systém, pečeň a hrudný kôš.

Siamské dvojčatá navzdory zlým predpovediam lekárov mali šťastné detstvo, typickú pubertu a vyrástli z nich krásne mladé ženy. Vo veku 22 rokov sa rozhodli pre vlastnú reality šou, ktorá bude mapovať ukončenie ich štúdia na Bethelskej univerzite v Minnesote, hľadanie práce a cestovanie s priateľmi po Európe.
Dievčatá sa po prvýkrát svetu ukázali v roku 1996 v Oprah Winfrey Šou a na obálke časopisu Life. Do vtedy žili normálny, pokojný život s rodinou v Minnesote a pozornosti médií sa vyhýbali.
Reality šou s názvom „Abby a Brittany“ by mala odštartovať už 28.augusta.

Navždy spolu

Henselové dvojčatá sa narodili 7.marca 1990 v Minnesote a doktori okamžite varovali rodičov Patty a Mikeovi, že ich deti neprežijú ani noc. Našťastie sa mýlili.
Ako dievčatá rástli, ako iné dvojčatá, aj ony mali rozdielne osobnosti a chute. Abigail je vzťahovačná a tvrdohlavá a na raňajky má rada pomarančový džús. Brittany je zabávačkou rodiny a raňajkuje zásadne len mlieko.
Lekárov šokujú dievčatá aj inými vecami. Odborníci neveriacky krútia hlavami, keď vidia, ako dvojčatá spolupracujú. Spoločne hrajú na klavír, Abigail hráva časti pre pravú ruku, Brittany pre ľavú. Dvojčatá rady hrávajú aj bowling, volejbal, bicyklujú a plávajú. Keď mali 16 rokov, spravili úspešne vodičské testy.
Abby a Brittany nosia špeciálne upravené oblečenie, každý top má dva otvory na hlavy. Spodný diel oblečenia však má každá iný podľa vlastného vkusu.
Odborníci tvrdia, že siamské dvojčatá Henselové sú jedny z mála párov zrastených dvojčiat v dejinách, ktoré prežili detstvo. Možnosť, že sa narodia takto spojené deti je 1 k 40-tisíc a len percento z nich prežije.
Ich rodičia však nikdy neuvažovali nad tým, že by dievčatá dali oddeliť. „Vždy má čakajú dva bozky a jedno objatie. Ak by sme ich dali oddeliť, ani jedna z nich by nemala kompletné telo a nemohli by žiť taký plnohodnotný život, aký majú teraz,“ uviedla ich mama Patty.
Dievčatám sa zatiaľ vyhýbali aj choroby, iba Brittany dvakrát prekonala zápal pľúc. Vtedy musela s ňou ležať v posteli aj Abby., ktorá chvíľkami rozmýšľala, že sa od chorej sestry oddelí.
No nakoniec sa dievčatá zhodli na tom, že zostanúnavždy spolu.
 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára