utorok 28. augusta 2012

Zázračná pilulka zamaskuje až dve promile!


LONDÝN - Obrovské pobúrenie vyvolala najnovšie správa o pilulke, ktorej užitie spôsobí, že ani po vypití značného množstva alkoholu nenafúkate. Kontroverzný produkt predáva prostredníctvom svojej webovej stránky britský podnikateľ Arthur Kibble (64).
Tabletky pod názvom Alcopal údajne vodičom umožňujú vypiť až päť pív, pričom i tak môžu pokojne zasadnúť za volant. Aby boli účinné, treba ich užiť pred a po konzumácii alkoholu. Ak vás zastaví polícia a podrobí dychovej skúške, vďaka nim nafúkate až deväťkrát menej, ako za normálnych okolností.
Balenie červených kapsúl vyrábaných v Indii stojí dvadsať libier (25 eur). Kibble tvrdí, že ich vyskúšal sám na sebe. Obraňuje sa síce, že nie je žiadnym propagátorom riadenia pod vplyvom alkoholu, jeho činy ale bohužiaľ dokazujú opak.

"Alcopal je úplne bezpečný. Obsahuje prírodné substancie. Je určený pre ľudí, ktorí si chcú dať jedno pivo a potom potrebujú šoférovať. Prípravok je najvhodnejší pre taxikárov a vodičov autobusov," obhajoval sa.
Nečudo, že produkt vyvolal obrovskú vlnu nevôle a mnoho britských organizácií bojujúcich za bezpečnosť cestnej premávky žiada zákaz jeho predaja. "Tie pilulky sú veľmi hlúpe a nebezpečné. Alkohol na cestách u nás už i tak zabije stovky ľudí ročne. Alcopal treba zakázať zákonom,"uviedol predstaviteľ z jednej z nich.
Jeho slová sa možno čoskoro splnia. Predaj tabletiek už medzičasom zakázali v Spojených štátoch, informoval portál tn.cz.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára