piatok 3. augusta 2012

Učiteľka policajnej školy nezaplatila za šaty! Príde o svoju uniformu?!

Učiteľku policajnej školy pristihli v obchodnom dome so šatami, za ktoré nezaplatila. Škola a polícia sa v tomto prípade správajú ako mŕtvi chrobáci.

V obchodnom dome v centre Bratislavy esbéeskári pristihli zákazníčku s niekoľkými šatami v taške, za ktoré nezaplatila sumu vyše 200 eur. Ženu (28) predviedla privolaná policajná hliadka na policajné oddelenie. Zakrátko vyšlo najavo, že ide o policajtku v hodnosti nadporučík, učiteľku Strednej odbornej školy Policajného zboru v bratislavskej Devínskej Novej Vsi. 
"Polícia vec riešila ako priestupok proti majetku. Ku konkrétnym osobám sa nevyjadrujeme," povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Petra Hrášková, ktorá na ďalšie otázky o tomto prípade neodpovedala. 

"K udalosti, na ktorú sa pýtate, sa nebudem vyjadrovať," povedal v piatok pre Čas.sk riaditeľ strednej odbornej policajnej školy Daniel Szűcs. Odporučil, aby sme sa s otázkami o prípade, ktorý sa stal pred niekoľkými dňami, obrátili na Ministerstvo vnútra. "Inšpekcia ministerstva vnútra sa prípadom nezaoberala,  pretože išlo o podozrenie z priestupku. Prípad riešilo príslušné obvodné oddelenie polície," uviedla Lucia Garajová z ministerstva vnútra, ktorá potvrdila, že návrh na prepustenie policajtky už bol spracovaný.   

Cena šiat, za ktoré policajtka v obchodnom dome nezaplatila, bola nižšia ako hranica pre trestné stíhanie. Preto polícia prípad postúpila na obvodný úrad na prejednanie ako priestupok. "Určite vedela, v akej hodnote má zobrať a nezaplatiť za šaty, aby nebolo trestne stíhaná," povedal odborník na trestné právo, ktorý v tomto prípade nechce byť menovaný. Pretože štátne inštitúcie o priestupkoch informácie neposkytujú, verejnosť sa tak o postihu policajtky za nezaplatenie šiat nedozvie.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára