streda 1. augusta 2012

Čím sa viac napchávate, tým skôr umriete!

Potenie v telocvični, diéty ani zázračné pilulky na predĺženie života mať vplyv nebudú. Tajomstvo dĺžky života totiž tkvie v metabolizme.
Ten je tou pomyselnou sviečkou, ktorej knôt pomaly spaľujeme. A ako náhle dohorí, naše telo zomrie. Kto sa chce teda dožiť vysokého veku, musí páliť knôt pomaly. Inak povedané, musí obmedziť spaľovanie kalórií v tele. A to znamená, že musí veľmi málo jesť. 

Doktor Michael Mosley, expert na vedu pracujúci pre BBC, tvrdí, že práve pomalý metabolizmus a obmedzené spaľovanie je jedinou účinnou metódou, ako si predĺžiť život. Pôsty, veľmi striedmy príjem potravy a konzumácia nízkokalorických potravín sú zaručenou cestou, ako sa vyhnúť predčasnému úmrtiu a ako žiť dlho.



„Zásadná informácia je, že existuje jediná vec, ktorá naozaj predlžuje život. Starnutie je totiž výsledkom vysokej miery metabolizmu, pri ktorom do seba dostávame stále viac voľných radikálov. Pokiaľ stresujete svoje telo obmedzením kalórií a hladovaním, zdá sa, že sa telo tomu prispôsobí a spomalí svoj metabolizmus. Je to verzia výroku, čo vás nezabije, to vás posilní,“ tvrdí doktor Mosley.

Podľa výskumov na University College v Londýne obmedzenie kalorického príjmu o 40 percent predĺži život človeka o dvadsať rokov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára