streda 1. augusta 2012

Luxusné priestory sú posledné, čím sa má vláda zaoberať, tvrdí KDH!

Dnešné rokovanie vlády, na ktorom schválila návrh zámeru na rekonštrukciu kaštieľa v Rusovciach a priľahlého areálu, podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka dokazuje, že vyhlásenia premiéra Roberta Fica a ministra financií Petra Kažimíra o problémoch v rozpočte, boli len zastieracím manévrom, aby mohli siahnuť na peniaze v dôchodkovom sporení.


Podľa schváleného materiálu by kaštieľ spolu s priľahlým areálom mohol po rekonštrukcii poskytovať vhodné reprezentatívne priestory, ktoré by mohli využívať najvyšší ústavní činitelia. "Skorším termínom odpílenia druhého dôchodkového piliera o mesiac vláda získa navyše 40 miliónov eur, čo je odhad, kam by sa až mohol vyšplhať účet za rekonštrukcia kaštieľa. V dnešných ťažkých časoch je budovanie si luxusných priestorov v kaštieli tým posledným, čím by sa mala vláda zaoberať a na čo by mala dávať peniaze. Vlastná túžba po luxuse je pre vládu zjavne dôležitejšia ako túžba pracujúcich dožiť sa dôchodku," povedal dnes pre agentúru SITA Moravčík.
Ak chcú podľa Moravčíka najvyšší ústavní činitelia ukázať spolupatričnosť s ľuďmi, tak by mal premiér prijať ponuku prezidenta Ivana Gašparoviča na predaj jeho niekoľkomiliónovej rezidencie na Slavíne a peniaze použiť na ozdravenie verejných financií a nie na zariadenie väčších a luxusnejších reprezentatívnych priestorov. "Kaštieľ v Rusovciach by si ako viaceré historické pamiatky zaslúžil rekonštrukciu, mala by však slúžiť pre ľudí a nie pre politikov. A nie z poloprázdnej štátnej kasy, ale z nevyužitých eurofondov," dodal Moravčík.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára