streda 1. augusta 2012

Ján Holič odišiel z postu policajného viceprezidenta!

Policajný viceprezident Holič požiadal o uvoľnenie. Žiadosť bola prijatá, Holič odchádza na iné pracovisko. Vieme, kto ho môže nahradiť!

Policajný viceprezident Ján Holič požiadal o uvoľnenie z funkcie."Dostal som ponuku pracovať v bezpečnostnej sfére. Ponuku som prijal," povedal v stredu popoludní Holič pre Čas.sk. "Netreba za tým hľadať nejakú senzáciu, len prijatie ponuky pôsobiť na iné pracovisko,"dodal. Či Holič odchádza z polície, alebo bude pôsobiť v policajnom zbore na inom poste nie je známe.
Nástupcom Holiča vo funkcii má byť Milan Lučanský. Ten sa vrátil do policajného zboru z civilu a v súčastnosti je zástupcom riaditeľa Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Túto úvahu potvrdil policajný prezident Tibor Gašpar.
Holič v minulosti šéfoval finančnej polícii a spravodajskej jednotke finančnej polície. Keď rezortu vnútra šéfoval Daniel Lipšic, Holič bol jeden deň riaditeľom Úradu boja proti korupcii. Tvrdil, že potom mu policajný prezident Jaroslav Spišiak povedal, že ho nechce. Holič sa vtedy vyjadril, že dôvodom malo byť, že Spišiak ho podozrieval, že Robertovi Ficovi predložil podklady o financovaní SDKÚ. Tvrdenia o vynášaní Holič odmietal. Napokon ho preložili na krajské riaditeľstvo polície v Bratislave, kde bol zaradený v oveľa nižšej platovej triede. Podľa jeho vyjadrení neboli zohľadnené jeho skúsenosti a funkčné postavenie. Napokon z polície odišiel. Do zboru sa vrátil, keď keď rezortu vnútra začal opäť šéfovať Robert Kaliňák.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára