streda 1. augusta 2012

Zverejenili tvár atentátnika v Burgase!


SOFIA - Bulharská polícia v stredu zverejnila podobizeň samovražedného útočníka, ktorý pred dvoma týždňami v letovisku Burgas zabil piatich izraelských turistov a bulharského šoféra. Polícia v stanovisku uviedla, že podobizeň tmavovlasého útočníka sa podarilo vytvoriť pomocou počítača.
Minulý týždeň bulharský premiér povedal, že do útoku v čiernomorskom letovisku bola zapojená sofistikovaná skupina sprisahancov a potvrdil podozrenie, že útočník nekonal sám. Izrael z útoku obvinil Irán a ním podporované skupiny ako libanonské militantné hnutie Hizballáh. Irán zodpovednosť za útok v Burgase odmietol a bulharské úrady z útoku doteraz neobvinili žiadnu konkrétnu skupinu.
Pri výbuchu autobusu s izraelskými turistami na bulharskom letisku prišlo o život 6 ľudí. Ďalších vyše 30 bolo zranených explóziou, ktorú mal spôsobiť samovražedný atentátnik. Autobus mal odviezť asi 50 izraelských turistov z lietadla do letiskového terminálu. Nálož explodovala o 16:00 SELČ v čase, keď do vozidla nastupovali pasažieri. Výbuch spôsobil požiar, ktorý sa rozšíril na ďalšie dva autobusy. Letisko v Burgase vtedy uzavreli.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára