pondelok 30. júla 2012

Fičia krádeže starých áut!

Z parkoviska termálneho kúpaliska ukradli dve staré autá - Wartburg 1000 a Škodu Favorit. Veterány už patria medzi obľúbené autá retro-zlodejov!
Wartburg 1000 ukradol počas víkendu neznámy zlodej z parkoviska pri termálnom kúpalisku Diakovce (okres Šaľa).Oznámilo to operačné stredisko polície nitrianskeho kraja. Wartburg 1000 sa pod označením Wartburg 311 vyrábal v 60-tych rokoch minulého storočia v bývalej Nemeckej demokratickej republike. Tieto autá sa vyrábali v rozličných variantách - od limuzíny až po kabriolet. Ich cena sa dnes pohybuje od tisíc až do 10-tisíc eur. Cena veterána je v závislosti od typu a stavu auta. 
Na parkovisku pri spomínanom  kúpalisku takmer v rovnakom čase ukadol autičkár aj Škodu Favorit. Autá tejto značky vyrábala automobilka Škoda od roku 1988 do roku 1995. Zlodejom sa Favority zapáčili, od začiatku roka slovenská polícia vyšetruje 18 krádeží áut tejto značky.
V Diakovciach šarapatí retro-zlodej - v júli tam majitelia troch áut okrem wartburga oznámili krádež dvoch škodoviek staršieho typu.
Favority kradol dôchodca
Pred dvoma rokmi polícia v Košiciach chytila vtedy 65-ročného dôchodcu z Rimavskej Soboty pri pokuse o krádež Škody Favorit. Muž sa priznal, že na parkovisku pred veľkou fabrikou počas troch mesiacov ukradol dve Škody Favorit.  

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára