pondelok 30. júla 2012

Segway do centra Bratislavy nesmie!

Jazdia len okolo, do centra mestskej časti nemôžu! Užívatelia Segwayov v Bratislave tento rok ostávajú ukrátení o najkrajšie časti Starého Mesta.

Nedostanú sa napríklad na Hviezdoslavovo a Hlavné námestie či Michalskú ulicu. Staré Mesto okrem iného argumentuje bezpečnosťou chodcov. Majiteľ požičovne to odmieta a tvrdí, že používanie Segwayov je pre všetkých úplne bezpečné.
Pokiaľ si turista v Bratislave požičia Segway, sprievodca ho povozí po nábreží Dunaja, či k Bratislavskému hradu. Centrum Starého Mesta turista zo Segwaya neuvidí. „Považujeme to za diskrimináciu. Napríklad na Michalskej ulici sa môžu turisti voziť na vláčiku, ktorý má spaľovací motor. Organizovaná skupina na Segway má však zákaz jazdenia vo väčšine častí Starého Mesta,“ hovorí Stanislav Žiačik (47), spolumajiteľ firmy SW Mobility, ktorá Segway požičiava.
Staré Mesto tvrdí, že víta každú aktivitu, ktorá zatraktívňuje centrum mesta pre domácich i turistov. „Prvoradá je, samozrejme, bezpečnosť obyvateľov,“ odpovedala mestská časť Staré Mesto. Podľa Stanislava Žiačika je však používanie Segwayov úplne bezpečné a neohrozuje jazdca ani chodcov. „Stroj má obmedzovač na rýchlosť 6 km/h,“vysvetľuje. Nevie o jedinom prípade, kde by jazdec na Segwayi niekoho zrazil. Podľa neho ide o ekologické a bez problémov ovládateľné vozidlo. Navyše upozorňuje, že keby sa aj stala nejaká nehoda, nemožno potrestať všetkých používateľov Segwayov.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára