pondelok 30. júla 2012

Smartfónmánia zachvátila Slovensko!


Smartfóny sa u mobilných operátorov predávajú ako teplé rožky.
Inteligentné telefóny pobláznili Slovákom hlavy. Podľa prieskumu agentúry GfK vlastní mobilný telefón, z ktorého je možné pripojiť sa na internet, už takmer 30 percent ľudí.
Stále však máme problém. Nie všetkých možno označiť za skutočných smartfónistov. Iba osem z desiatich Slovákov sa totiž so svojim smartfónom pripája na internet, teda využívajú kľúčové výhody inteligentného telefónu.

Mobilní operátori tento trend potvrdzujú

žena, mobil, telefonovanie
Ilustračná snímka. 
Smartfóny sa predávajú ako teplé rožky. V Telekome sú tri zo štyroch predaných telefónov práve smartfóny. V Orangei je to približne 71 percent a v O2 tvoria inteligentné telefóny približne tretinu zo všetkých predaných mobilov. Všetci traja sa však zhodujú, že toto číslo bude naďalej rásť.
Podľa hovorcu Telekomu Michala Korca by u nich mohli smartfóny tvoriť až 80 percent zo všetkých predaných telefónov. V Oranegi očakávajú zvýšenie ich podielu na 75 percent, i keď to už bude podľa hovorcu Richarda Fidesa strop, keďže približne štvrtina zákazníkov bude stále uprednostňovať klasické „neinteligentné“ telefóny.

Aké prístroje máme najradšej?

Najobľúbenejším operačným systémom je Android od spoločnosti Google, ktorý vedie s výraznou prevahou pred konkurenčným Symbianom od fínskej Nokie a iOS, ktorý využíva iPhone od Apple.
Samostatná kapitola je Windows Mobile, ktorého podiel zatiaľ nie je vysoký, no operátori očakávajú jeho nárast s príchodom nových telefónov Nokie, na ktorých bude fungovať.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára