pondelok 30. júla 2012

Vláda sa chystá pomôcť mladým!


Na projekty pre mladých by malo ísť 70 miliónov eur z eurofondov.
Vláda plánuje vytvoriť 14 460 pracovných miest určených pre mladých ľudí do 29 rokov. Z eurofondov by na ne malo ísť 70 miliónov eur. Po piatkovom rokovaní Rady solidarity a rozvoja to uviedol minister práce, sociálnych vecí a rodiny Ján Richter.
Prácu by mladí nezamestnaní mohli získať v malých a stredných podnikoch, v doprave, či miestnych a krajských samosprávach.
tripartita, fico, richter, kažimír, rokovanie

Prácu majú dať autodopravcovia aj malé a stredné firmy

Autodopravcovia by mohli vytvoriť dve tisícky pracovných miest, garantujú pritom ich udržanie po dobu dvoch rokov. Štát im preplatí cenu práce a vyškolenie nových ľudí.
V druhom projekte by štát preplatil malým a stredným podnikom 95 percent nákladov práce v prvých 12 mesiacoch. Spoločnosti musia udržať pracovné miesta ešte v nasledujúcich šiestich mesiacoch. Ministerstvo pre tento projekt vyhradilo 40 mil. eur.

Za nesplnenie podmienok zamestnávatelia zaplatia

Tretí projekt by mal zabezpečiť prácu v samosprávach, kde štát preplatí tiež 95 percent nákladov na prácu počas prvého roku. Samosprávy sa však musia zaviazať, že pracovné miesta udržia ešte v priebehu ďalšieho pol roka.
Ak zamestnávatelia podmienky nesplnia, budú musieť vrátiť všetky peniaze, ktoré od štátu získali. Ministerstvo pracuje aj na opatreniach, ktoré majú zabrániť podnikateľom v špekuláciách pri získavaní financií.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára