pondelok 30. júla 2012

Šokujúce: Väzni v Taliansku zarobia viac ako zamestnaní Slováci!


Talianskych väzníc sa kríza netýka. Odsúdencom môžu závidieť minimálne naši dôchodcovia.
Väzni v Taliansku dostávajú viac peňazí, ako rezidentní lekári v Rumunsku. A treba povedať, že ich príjem prevyšuje aj zárobky či mesačné príjmy mnohých bezúhonných a neraz tvrdo pracujúcich Slovákov.

Talianskych väzníc sa kríza netýkala

Vláda v Taliansku totiž ešte v minulosti nastavila takzvaný rehabilitačný program pre trestancov tak, že na príjmy odsúdených zločincov nemala vplyv ani hospodárska kríza.
Väzeň

Okrem toho, že väzni v Taliansku dostanú jedlo trikrát za deň, dokážu prísť aj k slušným peniazom, ak teda pracujú. Pritom sa sami môžu rozhodnúť, či si nejaké zamestnanie vyberú alebo nie.
Ak sa im do roboty chce, zarobia oveľa viac, ako rumunskí rezidentní lekári a tiež viac ako Slovák, ktorý neraz drie ako kôň a zákony nikdy neporušil.

Odsúdencom môžu závidieť minimálne naši dôchodcovia

Podľa oficiálnych údajov, ktoré priniesol dnes (26. júla) portál libertatea.ro., približne 350 Rumunov, ktorí sú „zabásnutí“ v Taliansku, dokážu zarobiť sumu, o ktorej sníva aj nejeden našinec.
Ide totiž o sumu najmenej 400 eur. Taký lekár v Rumunsku dostane v prepočte iba okolo dvoch stovák. A ako to je na Slovensku? Najnižšiu mzdu mali u nás v 1. štvrťroku zamestnanci tradične v ubytovacích a stravovacích službách, a to 464 eur. Minimálna mzda u nás je pritom len 327 €.
A o príjmoch slovenských dôchodcov, ktorí takisto celý život pracovali – neraz ako otroci - ani nehovoriac...

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára